Lifestyle

Komentari 17

'Nisam mogla prestati misliti na drugog dok sam se udavala...'

'Nisam mogla prestati misliti na drugog dok sam se udavala...'

Jason je bio čovjek koji je okupirao moje misli na dan mog vjenčanja dok sam hodala prema oltaru i udavala se za nekog drugog. Samo na njega sam mislila prije, za vrijeme i nakon svadbe, ispričala je Amerikanka

O čemu trenutno razmišlja? Možda o meni? Pita li se kako ću izgledati u svojoj vjenčanici? Sve te misli prolazile su mi glavom na dan mog vjenčanja, baš kao što se to događa u glavama većine mladenki, započela je autorica Alex Alexander svoju ispovijest o greški koju je kao mlada napravila za YourTango.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednjih 11 godina provela je - trudna!

Ovo je njezina priča:

Razlika je, međutim, bila u tome što moje misli nisu bile o mom budućem mužu. Ja sam mislila o nekom drugom, o muškarcu koji se zvao Jason. No on nije bio čovjek za kojeg sam se udavala. 

Jason je bio čovjek koji je okupirao moje misli na dan mog vjenčanja dok sam hodala prema oltaru i udavala se za nekog drugog. Samo na njega sam mislila prije, za vrijeme i nakon vjenčanja... 

Upoznala sam ga na fakultetu i odmah se zaljubila, što je bilo lako budući da je bio sladak i zabavan. Znala sam da će biti savršen dečko.

Postojao je samo jedan problem: već sam bila zaručena.

Nathan, moj zaručnik, bio je ljubazan, savršen na papiru, ali ja ga jednostavno nisam voljela.

Imala sam dvadeset godina kada sam pristala na prosidbu, a i tada sam duboko u sebi znala da naš brak neće potrajati. Ali što je drugo djevojka iz malog grada trebala napraviti?

Bila sam svjesna da je diploma kod nas značila da je vrijeme za udaju, zbog čega sam kad me je dečko zaprosio rekla da - i onda odmah požalila. Moje je žaljenje postalo još očitije kad sam upoznala Jasona.

Nekoliko mjeseci prije vjenčanja Jason i ja smo završili zajedno. I to mi je jako puno značilo. On je bio moj bijeg, moja nada u nešto bolje.

Nisam ponosna na sebe što sam prevarila svog zaručnika, ali to je činjenica koju priznajem.

Mislim da sam se potajno nadala da će Nathan saznati i onda bismo mogli otkazati vjenčanje.

Pa, zašto ga nisam sama otkazala? Jer to nije bilo tako lako.

S dvadeset i jednom nisam poznavala sebe na način na koji poznajem sebe danas, sa 30 godina. A moji prijatelji i obitelj jako su voljeli Nathana.

- Savršen je za tebe i jako te voli - govorili bi.

Znala sam da je to djelomično istina, jako me volio, zbog čega sam se osjećala još gore, ali isto tako sam znala da među nama nije bilo iskre. Ali mislila sam da je u braku tako.

Ljudi su se cijelo vrijeme žalili kako brak može biti loš. A ako su svi koji su me voljeli mislili da je Nathan savršen, onda mora da je i bio savršen za mene.

- Samo što nije bio - piše Alex.

Naposljetku, tog sam dana prošetala do oltara. Cijelo sam vrijeme mislila na Jasona i pitala se zna li on da se u tom trenutku udajem, pitajući se je li mu uopće stalo.

Dok sam stajala i izgovarala svoje zavjete, pitala sam se koliko će dugo trajati naš brak i hoće li mi biti slomljeno srce ili će mi laknuti kada završi.

Kad smo se nekoliko godina kasnije razveli, osjetila sam olakšanje. Također sam ponovno osjetila leptiriće za Jasona jer smo se neposredno prije našeg razvoda ponovno počeli viđati.

Zanimljivo je da je susret s Jasonom bio poticaj koji mi je trebao da okončam svoj brak. Vidjeti ga i osjetiti ono uzbuđenje koje može donijeti samo simpatija podsjetilo me da brak treba biti takav.

To bi trebali biti leptirići i uzbuđenje, a ne obveza i žaljenje.

Na neki način sam zahvalna što sam upoznala Jasona. Nismo završili zajedno i kasnije sam shvatila da je on zapravo pravi kreten, ali to nije važno.

Pomogao mi je da napustim muža i počnem ispočetka. Začudo, on je bio svojevrsni kraj knjige u mom braku. Mislio sam na njega na početku i na kraju, iako nismo održavali kontakt u sredini. U svakom slučaju, zahvalna sam na tom kretenu.

Sad sam ponovno udana i svog muža volim više od svega. Kad sam drugi put išla prema oltaru, nisam mislila ni na što osim na njega i naš zajednički život.

Udati se u ranim dvadesetima za čovjeka koji su svi smatrali prikladnim za mene, bilo je pogrešno. Sad mi je to kristalno jasno.

Danas znam da trebam vjerovati svojim instinktima. Sad znam što je najbolje za mene.