Meso od ručka dodajte u umak. Pripremite ga kao i inače, a pred kraj dodajte meso te kuhajte još 10-ak minuta kako bi se ugrijalo i stopilo s ostalim namirnicama
Ništa ne treba baciti! Ostatke pečenja iskoristite u varivima
Kad vam od ručka ostane pečenog mesa, nemojte ga bacati, nego ga iskoristite za neko novo jelo. Uz to ćete uštedjeti vrijeme i novac. Na primjer, ostatke mesa izrežite na komadiće ili kockice te iskoristite za varivo. Možete ga dodati na kraju variva od mahuna, graška, kelja ili kupusa.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Također, ostatke pečenog mesa možete staviti između dva sloja pire krumpira u nauljenu posudu. Pospite sve naribanim sirom i zapecite. Iskoristite ga možete i za umake. Pripremite umak na uobičajeni način i pred kraj dodajte komadiće mesa te kuhajte još 10-ak minuta kako bi se ugrijalo i stopilo s ostalim namirnicama. Koristite ga za pire krumpir, tjesteninu, kus-kus ili rižu.
Koristite ga i za rižota. Pripremite sve sastojke na uobičajeni način i pred kraj dodajte komadiće mesa. Možete ga koristiti i za tortilje. Također ga dodajte 10-ak minuta prije kraja jela i izmiješajte s ostalim sastojcima. Pečeno meso možete držati u hladnjaku od dva do tri dana, a ako vidite da ga nećete moći pojesti, odvojite ga od kožice i zamrznite.