Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ne bacajte hranu! Od ostataka pire krumpira napravite kruh

Ne bacajte hranu!  Od ostataka pire krumpira napravite kruh

Ne bacajte ono što vam ostane od ručka. Ostatke pokušajte iskoristiti. Tako, na primjer, od ostataka pire krumpira napravite kruh ili fine krokete. Ovo je super ušteda

Od ručka nerijetko ostane pire krumpira. Nemojte ga bacati, već ga iskoristite za druga jela. Na primjer, možete napraviti fine krokete od pire krumpira ili pak kruh.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Štednja 02:11

Za krokete dodajte pireu malo brašna, muškatnog oraščića, praška za pecivo i jaje pa dobro pomiješajte. Rukama oblikujte krokete i u svaki stavite jedan štapić tvrdog sira. Možete ih uvaljati u prezle i zatim ispržiti.

Radi se i fini kruh. Kvasac dodajte u toplu vodu i malo šećera. Kada se to digne, dodajte pire krumpir, 10 dag raženog brašna, 20 dag integralnog brašna i 60 dag polubijelog brašna. Dodajte tome žlicu soli, zamijesite i ostavite ne toplome da se digne. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, a na dno stavite posudu s litrom vrele vode. Napravite štruce kruha, premažite ih vodom i pecite 10 minuta. Posudu izvadite, a smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 25 minuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču