Lifestyle

Komentari 0

Nizozemci su nakon tri godine opet dočekali klizanje kanalima

Nizozemci su nakon tri godine opet dočekali klizanje kanalima

Nizozemci obožavaju klizanje na ledu i u tomu su u nedjelju napokon mogli uživati jer su se kanali zaledili nakon tri godine. No neki su bili i pretjerano oduševljeni što je rezultiralo padovima i raznim ozljedama

Premijer Mark Rutte upozorio je da bi trebalo izbjegavati masovno klizanje zbog rizika od širenja koronavirusa, ali i brojnih ozljeda koje bi mogle opteretiti hitne službe. 

No nisu ga poslušali. U Amsterdamu su deseci klizača klizali Prinsengrachtom, jednim od četiriju glavnih gradskih kanala premda led nije bio dovoljno debeo na svim mjestima. Najmanje je jedna osoba propala u ledu, ali se uspjela izvući bez tuđe pomoći, objavili su nizozemski mediji.  

Klizalo se i u Kinderdijku, na zapadu zemlje, na zaleđenim riječnim kanalima oko tamošnjih znamenitih vjetrenjača, kulturne baštine UNESCO-a. Hitne traumatološke službe imale su dvostruko više posla nego dan prije.

- Trebalo je ugrabiti priliku jer druge neće biti možda i više godina - rekao je 71-godišnji Cok Hartkoorn. 

I u pravu je jer su meteorolozi najavili zatopljenje već u ponedjeljak. Klizanje na ledu nizozemska je tradicija i svatko ima spreman par klizaljki u slučaju da se kanali zalede.

Najčitaniji članci