Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Njega kože u menopauzi treba bogatije kreme i više vitamina

Njega kože u menopauzi treba bogatije kreme i više vitamina
1

Koži u menopauzi treba intenzivnija njega jer se smanjuje količina prirodnih ulja i kolagena. Najbolji izbor su shea maslac i glicerin koji sprečavaju isušivanje

VIDEO

Tijekom menopauze žene izgube 30 posto kolagena, tvari koji čuva čvrstoću kože i sprječava nastanak bora. Proizvodnja prirodnih ulja također se usporava pa zbog toga koža postaje tanka i suha, piše Woman's Day. Način na koji ste njegovali kožu do menopauze sada treba malo prilagoditi. 

Sada joj više odgovaraju masniji losioni koji sadrže shea maslac i glicerin koji stvaraju zaštitni sloj i sprječavaju daljnje isušivanje. Nanosite ih na vlažnu kožu nakon tuširanja kako bi se produžilo njihovo djelovanje. 

Prištići na bradi i čeljusti

Hormonalna neravnoteža koja prati menopauzu može uzrokovati prištiće oko ustiju, na čeljusti i bradi. U borbi s neugodnim aknama pomaže nježni tonik za čišćenje na bazi glikolne kiseline. Ta će kiselina očistiti prljavštinu i višak prirodnih ulja bez remećenja hidratacije kože. 

Tonik namijenjen za problematičnu kožu u tinejdžerskim danima najbolje je izbjegavati jer je previše agresivan za kožu u menopauzi. On je može dodatno oštetiti. 

Crvenilo zbog valova vrućine

Nezaobilazan pratitelj menopauze su i valunzi koji se javljaju zbog širenja krvnih žila blizu površine kože. One zbog toga snizuju temperaturu, lice postaje crvenije, a tijelo se pojačano znoji. 

U takvoj situaciji pomaže vitamin C koji osim što ublažava crvenilo, štiti kožu od zagađenja i potiče proizvodnju kolagena. 

Tamne mrlje na koži

U menopauzi razina estrogena opada, što također utječe na kožu. Estrogen regulira proizvodnju pigmenta melanina, a zbog njegove niže razine povećava se mogućnost pojave tamnih mrlja na licu, vratu i rukama. Ta su područja najizloženija sunčevom zračenju zbog čega su i nakupine melanina na tim mjestima najčešće. 

Mrlje mogu ublažiti ili čak i obrisati niacinamid (jedan od oblika vitamina B3) ili vitamin B koji djeluje kao izbjeljivač. On osim toga popravlja i čvrstoću kože. Serum se preporučuje nanijeti ujutro i navečer. Sastojci u serumu su koncentriraniji i brže djeluju od krema, pa će omogućiti brže rezultate. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku