Lifestyle

Komentari 3

Njima nije mjesto u kupaonici: Parfemima, šminki, britvicama

Njima nije mjesto u kupaonici: Parfemima, šminki, britvicama

Vlažna i topla okolina kupaonice nije dobra za većinu predmeta koje običavamo čuvati u njoj jer česte promjene temperature mogu imati negativne posljedice

Ove stvari bi trebali odmah maknuti iz kupaonice:

1. Britvice

Britvice su uglavnom izrađene od čelika kako bi duže trajale i bile učinkovitije. Zbog toga se i ne preporučuje da ih držite u kupaonici jer je ona vlažna pa bi britvica mogla brže zahrđati.

Kao rezultat, oštrica će izgubiti oštrinu, a brijanje ne samo da će biti manje učinkovito, već bi moglo biti i bolnije.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za dom):

2. Ručnici

Iako su ručnici potrebni u kupaonici jer ih tamo i koristite, to ne znači da je kupaonica najbolje mjesto za njihovo držanje. Kao što smo već rekli, kupaonica je vlažna, pa je rizik od pojavljivanja plijesni i gljivica veći. Ako tamo imate stvari poput ogrtača ili ručnika, mikrobi se mogu nakupljati u njihovim tkaninama.

3. Lijekovi i vitamini

Oni se čuvaju na sobnoj temperaturi, pa im mjesto nije u kupaonskom ormariću. Previsoka temperatura i vlaga mogu smanjiti njihovo djelovanje te im rok trajanja može isteći i prije ispisana datuma.

4. Nakit

Ostavljanje nakita u kupaonici, ili još gore, u blizini umivaonika ili tuša, velika je pogreška. U ovom slučaju vrlo je vjerojatno da će metal od kojeg je izrađen nakit (bilo zlato ili srebro) ili metal bižuterije lako zahrđati ako je stalno mokar ili vlažan.

5. Parfemi

Bez obzira koliko je praktično imati svoj parfem u kupaonici, ipak to nije najbolja ideja. Još jednom, to je zbog učinka koji vlaga, kao i nagle promjene temperature, mogu imati na parfeme. To bi moglo dovesti do toga da vam omiljeni parfem izgubi dio mirisa ili da se čak pokvari.

6. Lak za nokte

Stalne promjene temperature u kupaonici mogu utjecati na postojanost laka za nokte. Mogu se pojaviti gljivice ili plijesni u laku.

7. Šminka

Ostavljanje skupocjene kozmetike u kupatilu nikako nije pametno, jer ćete ju ostaviti izloženu prevelikoj toplini i vlazi, a osim toga, kao i četkice kozmetika može 'sakupiti' fekalije iz WC-a. A to sigurno ne želite stavljati na lice. 

8. Električni uređaji

U ovom slučaju ne govorimo samo o pogoršanju koje električni uređaji mogu pretrpjeti zbog stalne vlage kojoj su izloženi, već i o opasnosti od smještaja ove vrste predmeta u blizini izvora vode.

9. Sredstva za čišćenje

Postoji nekoliko razloga zašto se ne preporučuje spremanje proizvoda za čišćenje u kupaonicu. Isti savjet vrijedi i za kuhinju. Pohranjivanje na tim mjestima potencijalno bi moglo značiti da su nadomak djece, a znamo da je to savršen recept za katastrofu. . Tamo je također puno vode. Vlaga i promjene temperature mogu utjecati na svojstva proizvoda za čišćenje.

10. Knjige i časopisi

Iako neki ne mogu odoljeti navici čitanja u kupatilu, knjige i časopisi koje tamo držati će pokupiti vlagu zbog čega će se stranice naborati, a i boja s vremenom oguliti, piše Bright Side.

 

 

Najčitaniji članci