Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nova era skandinavskog stila: Više nije sve sterilno i bijelo...

Nova era skandinavskog stila: Više nije sve sterilno i  bijelo...
1

Neo nordic, novi je stil kojeg sve više obožavaju Skandinavci, ali i ostatak svijeta. Ova podvrsta skandinavskog stila i dalje štuje funkcionalnost, jednostavnost i praktičnost, no sve je puno raskošnije

VIDEO

Donedavno su prve asocijacije na skandinavski stil bile čista bijela s crnim detaljima. Ta je era, čini se, polako iza nas. 

Pokretanje videa...

Pet načina kako da dom učinite toplijim zimi bez povećanja računa za grijanje 00:31

Skandinavski stil, koji najbolje opisuju svijetli interijeri, prirodni materijali, udobnost, minimalizam i čiste linije te funkcionalnost - ide u novom pravcu, a fokusiran je na raskošne tkanine, materijale, pa se uz drvo sve više koristi i mramor te boje - jarkih i snažnih nijansi. Upravo sve navedeno definira neo nordijski stil koji je već zavladao uređenjem interijera.

Zavirili smo na Instagram i pronašli nekoliko ideja pomoću kojih se možete voditi dok dom uređujete u oazu mira po vašoj mjeri.

Zidovi više nisu strogo bijeli, nego se sve više biraju siva, indigo plava i zemljani tonovi koji ih pretvaraju u dekor sam po sebi. 
I zidovi više nisu isključivo ravni, nego se koriste grubi premazi što stvara svojevrsni miks između finog i industrijskog štiha. No kako hladnoća industrijskog stila ne bi prevladala, jer je jedna od glavnih misli vodilja ovoga stila udobnost, ona se i dalje njeguje.

Toplina se u ovom slučaju dobiva mudrim biranjem boja i materijala kod kojih je naglasak i dalje na prirodnom - za toplijih dana bira se pamuk, a ujesen i zimi možete se poigrati s vunom i  moherom. 

Tu najveću ulogu igraju meki, raskošni tepisi, zastori, jastuci i deke u koje ćete se ugnijezditi i uživati. Zadržan je i prepoznatljivi naglasak na jednostavnosti i funkcionalnosti kojima je ovaj stil osvojio svijet i postao jednim od najupečatljivijih u zadnjih nekoliko desetljeća. Naime, iako su zlatni detalji, do sada nespojivi s ovim stilom, preuzeli glavnu riječ, biraju se oni jednostavnih linija.

A kako je linija između profinjenosti i kiča često vrlo tanka te je lako pretjerati, upravo su komadi elegantnih linija sa zlatnim detaljima ti koji zadržavaju profinjenost neo nordijskog stila. Sjajno pristaju uz zemljane tonove pa će u prostoru biti dovoljno odabrati pozlaćeni luster, ogledalo ili svjetiljku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje