Lifestyle

Komentari 0

Nova generacija: Kreme za tijelo postale su inovativne formule s anti-age sastojcima

Nova generacija: Kreme za tijelo postale su inovativne formule s anti-age sastojcima

U ritualima za njegu tijela ključne su molekule koje dubinskim slojevima daju niz benefita, kako bi koža bila ne samo mekana i podatna. Dubinska hidratacija je osnova za sve dobi i tipove kože

Glavna prednost losiona za tijelo je da daje vlagu gornjem dijelu kože, stvarajući sloj koji zadržava vodu i hranjive tvari, što sprječava suhoću kože u svim slojevima.

- To se zapravo svodi na najjednostavniju i najosnovniju svrhu losiona za tijelo, iako ovih dana postoji mnogo formula koje nadilaze tu njihovu prvu ulogu. Općenito, kategorija njege tijela je porasla u smislu inovacija i upotrebe aktivnih sastojaka koji mogu ciljati na specifične probleme kao što su fine linije i bore, akne na tijelu, pa čak i stanja kao što su ekcem i keratosis pilaris - izjavila je dermatologica iz New Yorka Shereene Idriss, za Byrdie.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Birajte kremu ovisno o tome koliko je koža tijela isušena. Za vrlo suhu kožu idealne su kreme na bazi ulja, s većom koncentracijom emolijensa i okluzivnih sastojaka.

Za kožu srednje isušenosti tu su opcije na bazi vode, odnosno formule koje snažno hidriraju kožu.

Kreme i balzami su idealni za sve tipove kože, s time da su balzami obično gušći, djeluju masnije te su više hranjivi.

Tu su još i losioni, najlakši i vrlo praktični za ljeto, kad se moramo brzo obući nakon mazanja kože. Ovaj tip formule koža brzo upija te ne ostavljaju masni trag.

Sastojci su ključni - u kremama za tijelo bitni su humektanti, emolijensi i okluzivne molekule.

Humektanti su sastojci koji privlače vodu i zadržavaju je u koži, a hijaluronska kiselina i glicerin su među najčešćim. Oni su obično zvijezde lakših losiona jer ne moraju nužno biti teški ili masni na koži.

Emolijensi su sastojci koji omekšavaju i izglađuju kožu, dajući onaj trenutni osjećaj hidratacije, ulja jojobe i skvalana uobičajeni su primjeri.

Okluzivne tvari — vazelin, maslaci, voskovi, pa čak i silikoni — sastojci su koji djeluju stvarajući sloj na koži koji zadržava vlagu, minimizirajući transepidermalni gubitak vode.

Osim tih, tu su brojni anti-age sastojci kao što su hijaluronska, peptidi, niacinamid i Q10 koji ujedno zaglađuju kožu te je čine elastičnom.

Kreme nove generacije imaju sve više funkcija te dugoročno čuvaju mladolikost kože, no ključan je i način aplikacije - masažni pokreti su najbolji.