Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Nova 'it' cura: Isabella Rakonić studira pravo i obožava modu

Nova 'it' cura: Isabella Rakonić studira pravo i obožava modu
4

Modni blog The Pile of Style ovoj je dvadesetjednogodišnjoj otvorio vrata modnog biznisa - od Adidasove ambasadorice do zaštitnog lica kampanja dizajnera

VIDEO

Modni blog The Pile of Style ovoj je dvadesetjednogodišnjoj Zagrepčanki (rođendan je upravo proslavila prije nekoliko dana) već otvorio mnoga vrata modnog biznisa. Od Adidasove ambasadorice do zaštitnog lica kampanja domaćih i stranih dizajnera. 

Ljubav prema modi i fotografiji pretvorila je u hobi te je prije tri godine pokrenula modni blog The Pile of Style. Cijela je priča, kaže, krenula na nagovor drugih u vrijeme kada je još polazila zagrebačku Klasičnu gimnaziju. Tako se Isabella Rakonić danas ubraja među najmlađe u toj branši. 

- Blog sam počela pisati na kraju trećeg razreda. Imala sam već ‘lookbook’ gdje sam objavljivala svoje odjevne kombinacije pa su me frendovi nagovorili da pokrenem blog - prisjeća se Isabella pa nastavlja:

- Razmišljala sam o tome kako ću ga nazvati. Tražila sam neko dojmljivo ime. Pomislila sam, što je bolje od rime? i tako je nastao Pile of Style (u slobodnom prijevodu hrpa stila op.a.). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trenutačno njezin blog bilježi više od dva milijuna posjeta, a interes za odjevnim kombinacijama ove mlade Zagrepčanke uvelike prelazi granice Lijepe naše. No Isabella ističe kako joj se život nije previše promijenio, jedina je razlika u manjku slobodnog vremena zbog dodatnih obveza. Još dulje nego pisanjem bloga, bavi se modelingom, a danas joj je na prvome mjestu ipak studij prava. The Pile of Style toj je dvadesetjednogodišnjoj “it” curi (rođendan je proslavila prije nekoliko dana) već otvorio mnoga vrata modnog biznisa. Od Adidasove ambasadorice do zaštitna lica kampanja domaćih i stranih dizajnera. 

- Teško mi je izdvojiti najdraže suradnje jer cijenim svaku priliku koja mi se pruži i uvijek pokušavam dati najbolje od sebe. Dakako, iznimno mi je drago surađivati s talentiranim hrvatskim dizajnerima jer volim pokazivati stranim čitateljima da i mi imamo kreativne i perspektivne pojedince. 

Smatra kako se od pisanja bloga svakako može živjeti, uloži li se dovoljno truda i slobodnog vremena, kojeg ona osobno nema niti joj je to cilj, no situacija je još neusporediva s onom u svjetskim modnim prijestolnicama.

- Hrvatska se modna scena, nažalost, ne može ni u kojem pogledu uspoređivati s inozemnom pa tako niti modne blogere. Oni iz svjetskih modnih prijestolnica imaju veće mogućnosti s obzirom na to da je modna industrija znatno razvijenija - objašnjava. Iako prati rad kolegica iz regije, najveća su joj inspiracija većinom strane modne ikone i blogerice od kojih izdvaja Elin Kling, Rumi Neely, Kristinu Bazan, Miroslavu Dumu i Elenu Perminovu. Po naravi dosta sramežljiva, Isabella gotovo se svakodnevno “otkriva” golemom broju čitatelja pa smo je pitali i kako se nosi s kritikama.

- Uvijek mi je drago čuti razna mišljenja kako bih mogla poraditi na tome da pišem o nečemu zanimljivom - govori naša sugovornica i dodaje: 

- Bez konstruktivnih kritika ne bih mogla napredovati te cijenim dobru volju da me se upozori na vlastite propuste. 

Već se nekoliko puta našla na razno-raznim listama najbolje odjevenih, a neki je smatraju i najbolje odjevenom Hrvaticom. Iako o sklonosti  domaćem dizajnu daje dosta diplomatske odgovore, često izdvaja eNVy room, Zigmana, Boudoir, a od stranih, obožava Balmain. 

- Hrvatska modna scena je još u razvitku, ali da, ima dosta talentiranih dizajnera - ističe Isabella. Inspiraciju za modne kombinacije nalazi posvuda - prati rad stranih modnih ikona i modela, obilazi Hrelić, second hand shopove, antikvarijate te posuđuje što joj se sviđa iz modne prošlosti. Za vlastiti stil nema definiciju.

- Ne volim ga definirati iz jednostavna razloga jer mislim da me to ograničava u daljnjem eksperimentiranju i mogućnostima - objašnjava Isabella koja svoje najdraže “krpice” kupuje u high street dućanima (Zara, H&M), putem interneta te, kad je u mogućnosti, i u metropolama poput Beča, Londona i Pariza. Za ljubav prema modi “krivi” mamu - imaju sličan ukus u odijevanju, a ponekad i zajedno odlaze u šoping - njezina modna ikona br. 1 je Brigitte Bardot, a što se tiče aktualnih trendova izdvaja “oversized” kapute, visoke čizme i boho stil.

- Trendovi se mijenjaju više puta na godinu, što vidimo kod poznatih brendova poput Zare koja nekoliko puta unutar jedne sezone ‘izbacuje’ nove odjevne komade. Moda se uvijek vraća, stoga nastojim zadržati što više toga - praktična je Isabella. Iako će rado udijeliti modni savjet svakome tko je to zatraži, nije stilist i nema stilista, iako ima onih koji tako misle, a sve kombinacije koje je ikad snimila, mogu se vidjeti na njezinu blogu. Nema “promašenih slučajeva”. Odrasla u obitelji koja se bavi filmom, uz oca Igora, direktora nedavno završenog Vukovar film festivala, u slobodno vrijeme “guta” dobre filmove, a imala je i sreću posjetiti filmski festival u Cannesu, upoznati Penelope Cruz i Pedra Almodóvara, kojeg obožava. Kada nije film, onda je kazalište, knjige ili dobra glazba, zaljubljena je u arhitekturu (koju je planirala i studirati), crtanje i fotografiju  te se “ne vidi” za pet godina, što je sasvim ok.

- Nisam osoba koja planira unaprijed, jednostavno ću vidjeti kako će se situacija razvijati i gdje će me život odvesti. A dosad ju je život odveo na mnoge destinacije jer su putovanja nešto za što se nada da će uvijek imati vremena i novca.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...