Obavijesti

Promo sadržaj

Nova sezona međunarodnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom CUPI`S SPOON

Nova sezona međunarodnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom CUPI`S SPOON

U svakoj zemlji cilj je odabrati po dvoje najsposobnijih kandidata kojima pružaju priliku da nastave svoje natjecateljsko putovanje u Hrvatskoj i bore se za titulu internacionalnih pobjednika uoči velikog finala

Početkom veljače započela je nova sezona međunarodnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom. Drugu godinu za redom Silvija i Vedran Habel, voditelji Udruge UNUO iz Zagreba, putuju Europom kako bi mijenjali svijest o sposobnostima osoba s invaliditetom kroz umjetnost gastronomije. Od ukupno 24 zemlje koje su obišli prošle godine i organizirali prednatjecanja, ove godine postavili su si znatno veće ciljeve. U istom vremenskom periodu od 6 mjeseci, specijalno prilagođenim gastro vozilom Silvija i Vedran pokušat će obići više od 40 zemalja. U svakoj zemlji pružaju priliku osobama s invaliditetom da javno predstave svoje sposobnosti kroz pripremu hrane i pića.

Kao profesionalni šefovi s dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama svih tipova invalidnosti nastoje otkriti njihove talente. U svakoj zemlji cilj im je odabrati po dvoje najsposobnijih kandidata kojima pružaju priliku da nastave svoje natjecateljsko putovanje u Hrvatskoj i bore se za titulu internacionalnih pobjednika uoči velikog finala koje će se održati početkom listopada 2024. u Zagrebu.

Bosna i Hercegovina probila led „CUPI`S SPOON“ natjecanja i iskoristila ga za pripremu šarenih koktela

Livno je bila prva „CUPI`S SPOON“ natjecateljska stanica. Razveselio nas je susret s nekim kandidatima koji su sudjelovali na natjecanju 2022., a još više spoznaja o tome koliko su u međuvremenu napredovali. Ove godine puno su se bolje pripremili za natjecanje i sve pohvale njima i njihovim mentorima. Članice stručnog žirija imale su doista težak zadatak. Među tolikim delicijama koje su kušale na kraju smo mi donijeli odluku o dvoje najsposobnijih kandidata gladni, govori nam Vedran Habel predsjednik Udruge UNUO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cupi's Spoon (@cupisspoon)

Proglasili smo CUPI`S SPOON“ nacionalne pobjednike 2024. u Bosni i Hercegovini. U Zagreb nam dolaze TONI JURIĆ kao najuspješniji barmen koji se na natjecanje prijavio ispred Udruge „PUŽ “iz Livna i ANĐELA KRAJINA kao najuspješnija kuharica koja se na natjecanje prijavila ispred Udruge „Nova Nada“ iz Tomislavgrada. Ovaj je dvojac svojim plasmanom osvojio sudjelovanje na općoj audijenciji kod Svetog Oca gdje će predstaviti zastavu Bosne i Hercegovine dok će se za titulu internacionalnih pobjednika u Zagrebu boriti protiv ostalih kandidata iz cijele Europe, pojašnjava nam Silvija Habel, dopredsjednica Udruge UNUO.

Ne potpisujemo viceve koji govore o tome kako su Crnogorci lijeni već ugovor o partnerskoj suradnji

Predivna Boka Kotorska bila je druga „CUPI`S SPOON“ stanica. Predsjednik Caritas Kotorska Biskupija ugostio je naš event i promatrao kandidate iz prvog reda kao jedan od članova žirija.

Veseli nas što je prepoznao važnost i značenje ovog natjecanja te je spreman s našom Udrugom potpisati ugovor o partnerskoj suradnji. „CUPI`S SPOON“ gastro natjecanje time će postati tradicionalni događaj koji nudi novi vid mogućnosti za uključivanje osoba s invaliditetom u Crnoj Gori. Prenijeti ćemo mu znanje vezano uz organizaciju natjecanja na nacionalnoj razini jer upravo je to još jedan od naših najvažnijih ciljeva na ovom Europskom putovanju. U svakoj zemlji pronaći idealnog partnera koji će preuzeti „CUPI`S SPOON“ licencu kako bi samostalno i neovisno organizirao gastro natjecanje prema našem programu i pravilima, odlučivao o nacionalnim pobjednicima koji svake godine dolaze u Hrvatsku na veliko finale. Uvjeren sam da tako zajedničkim snagama možemo doprinijeti vidljivosti i širenju socijalne svijesti o njihovim sposobnostima , govori nam Vedran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cupi's Spoon (@cupisspoon)

Četiri člana stručnog žirija uživalo je u delicijama natjecatelja u Kotoru. Jednoglasno su donijeli konačnu odluku i proglasili MILENU JURIŠEVIĆ iz Resursnog centra za sluh i govor „Dr. Peruta Ivanović“ nacionalnom pobjednicom Crne Gore u kategoriji kuhara! Ove se godine nitko nije prijavio u kategoriji barmena tako da je Milena jedina Crnogorka koja će se pokušati izboriti za titulu internacionalni pobjednici i svojom zastavom pozdravljati Papu u Vatikanu ,objašnjava Silvija!

Kosani odrezak zaliven kuhanim vinom presudio o nacionalnim pobjednicima Albanije

Treća stanica CUPI`S SPOON natjecanja bila je Tirana. Caritas Albania-Shqiptar bio je domaćin našeg eventa i do sada je to bila najbrojnija publika među.Podršku natjecateljima pružili su neki veoma utjecajni ljudi.Bodrili su natjecatelje koji su se sjajno pripremili za osvajanje titule nacionalnih „CUPI`S SPOON“ pobjednika Albanije. Članovi žirija imali su puna usta posla i nije bilo nimalo lako donijeti konačnu odluku.Za nas su svi kandidati pobjednici jer je svatko od njih na dan natjecanja pomaknuo vlastite granice, izašao iz svoje zone sigurnosti i hrabro stao na našu natjecateljsku binu. Pravila su takva da dvoje najsposobnijih osvaja priliku doći u Zagreb predstavljati sposobnosti osoba s invaliditetom ispred Albanije, govori nam profesor Vedran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cupi's Spoon (@cupisspoon)

Albanci su nas oduševili svojim natjecateljskim duhom i raznovrsnim prezentacijama. Titulu nacionalnih „CUPI`S SPOON“ pobjednika 2024. u Albaniji osvojili su OLDIJAN MENA kao najsposobniji kuhar Pripremio je kosane odreske poslužene u klobuku od gljiva i na natjecanje se prijavio u ime Caritas Albanija.

Iz Kisha katolike Berat –Uznove dolazi nam BEQIR MIMANI kao najsposobniji barmen. Članovima žirija poslužio je kuhano vino spravljeno po posebnoj recepturi koristeći vino iz tradicionalne proizvodnje organizacije iz koje nam dolazi, govori nam Silvija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.