Obavijesti

Lifestyle

Komentari 127

Novac, tijelo, sloboda: Razlozi zašto žene ne žele imati djecu

Novac, tijelo, sloboda: Razlozi zašto žene ne žele imati djecu
1

Ima žena koje su odabrale put koji posvećen karijeri. Njima je karijera na prvom mjestu, a smatraju da s djecom to ne bi mogle ostvariti onako dobro kako su zamislile

Osnovati obitelj je u ranijoj mladenačkoj dobi san većine ljudi, no neki to na kraju često ne ostvare, pogotovo u današnje vrijeme. Sve se promijenilo pa je tako danas teže živjeti samostalno nego prijašnjim generacijama. Sve je skuplje, a plaće često nisu dovoljne kako bi se vodio bezbrižan život s obitelji. Teško je iznajmiti stanove po razumnoj cijeni ili kupiti nekretninu. Evo što kažu žene za Cultura Colectiva zašto nisu u mogućnosti imati djecu. 

1. 'Jedva plaćam vlastite troškove'

Ovo je jedan od najčešćih razloga. Mnogi završavaju fakultete misleći da će imati dobro plaćen posao, ali nažalost njih je teško naći i ima ih malo.

2. 'Svijet je postao preveliki kaos i ne osjećam potrebu da donosim djecu na svijet'

Ovo je osobno mišljenje i svatko ima svoj pogled na današnji način života. Bez obzira, nekima je zastrašujuća pomisao rađati djecu u današnjem svijetu ratova, nesigurnosti i globalnog zatopljenja.

3. 'Ne želim forsirati svoje tijelo na takvu promjenu'

Neki ovo smatraju sebičnošću, ali poneke žene se ipak ne slažu. Smatraju da je rađanje njihova odluka i njihov život, bez obzira na razloge zbog kojih se ne žele upustiti u majčinstvo. 

4. 'Moja karijera je prioritet'

Neke žene su odabrale put koji je posvećen karijeri. Njima je karijera na prvom mjestu, a smatraju da s djecom to ne bi mogle ostvariti onako dobro kako su zamislile. 

5. 'Nisam dovoljno zrela za brigu o djeci'

Izlasci, neograničenja, raditi ono što volimo i kada želimo...teško je ostaviti iza sebe samostalan život pa će neke žene ipak pričekati zrelije godine ili se uopće neće odricati tog luksuza.

6. 'Ima toliko toga što još želim napraviti sama'

Bilo da se radi o putovanjima, zabavi ili obrazovanju, mnogima je pomisao na dijete jednaka kao pomisao na odricanje svega što su zamislili da će napraviti bez ograničenja.

Majka otkrila odličan trik kako da djeca ne 'žicaju' po trgovini
Majka otkrila odličan trik kako da djeca ne 'žicaju' po trgovini

7. 'Ne želim mijenjati svoj stil života'

Doći s posla, obući pidžamu i čitati knjigu, izaći na piće, otići u shopping... sve su to sitnice koje čine nečiji životni stil kojeg se teško odreći.

8. 'Cijenim svoju slobodu'

Djeca su odgovornost i odricanje pa žene često ne žele žrtvovati slobodu na koju su navikle. Žele živjeti spontano kao i dosad i shvaćaju da s djecom takav životni stil nije moguć.

9. 'Ne volim djecu'

Rijedak ali iskren odgovor. Neki ljudi priznaju da ne vole djecu te ih zbog toga ne žele ni imati. 

10. 'Imam ljubimca'

Svi imaju pravo na izbor, a neki priznaju da ih više uveseljava briga o ljubimcu nego o djeci. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...

zenzacija 10 09:49