Otkrijte sve čari orijentalnih specijaliteta kao što su japrak, manti i kofte s rižom, istarske kuhinje i laganih slastica u sutrašnjem broju magazina za uživanje
Novi Skuhatćute: Najbolji ljetni recepti dolaze iz turske kuhinje
U novom broju magazina za uživanje u hrani otkrivamo ljetne specijalitete iz turske kuhinje. Japrak (sarmice u vinovoj lozi), manti (turski ravioli), kofte s rižom, varivo od bamije i pide samo su neki od jednostavnih, ali slasnih jela za koje nije potrebno izdvojiti mnogo vremena, niti novca.
Predlažemo i polpettone, mesne rolade iz bilježnica talijanskih domaćica koje se pune povrćem, šunkom, sirom te drugim omiljenim sastojcima, a aromu im daje mediteransko začinsko bilje poput majčine dušice, origana, ružmarina...
U razgovoru s istarskim chefom Valterom Matoševićem saznali smo sve o krafima, tradicionalnom desertu koji se poslužuje u svečanim prilikama, priprema za nedjeljni ručak ili svadbe. Izgledom su slični domaćim raviolima, a pripremaju se na nekoliko načina - mogu se flambirati, (što je karakteristika labinskih krafi) poslužiti s rastopljenim maslacem i naribanim suhim kravljim sirom. U slanoj varijanti najbolji su prilog raguu od divljači ili teletine te sa žvacetom od kokoši.
Donosimo i recepte za prhke minitortice koje se pune slatkim kremama i sezonskim voćem, lazanje blogerice Tamare Novaković, likere i sirupe od aronije te još mnogo toga.
Ne zaboravite poslati vaše recepte i fotografije jela!