Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Novo lice pletenice: Riblja kost je hit, a zvijezde je obožavaju

Novo lice pletenice: Riblja kost je hit, a zvijezde je obožavaju
4

Praktično i u trendu: Da biste dobili moderan, pomalo razbarušen izgled, umjesto četkom kroz kosu prijeđite prstima, a poigrajte se i s repom, punđom...

VIDEO

Na revijama vodećih svjetskih modnih kuća i dizajnera glavna je uloga u kategoriji frizura ovog proljeća pripala pletenici. Tako su pletenice nosili modeli Oscara de la Rente, Missonija, Roberta Cavallija i Miu Miu. No nakon modnih pista pletenica u obliku riblje kosti preplavila je i ulice te je postala hit ljeta. Za razliku od klasične francuske pletenice koja se plete od triju pramenova kose, u ribljoj kosti isprepleću se samo dva. Pletenica se ne počinje plesti od vrha glave, nego se pramenovi uzimaju niže, tik iznad ušiju. 

Ovu trendi pletenicu možete isplesti u samo četiri koraka slijedeći savjete stilista Tommyja Bucketa. Suhu kosu poprskajte lakom za kosu koji ističe teksturu. Da biste dobili moderan, pomalo razbarušen izgled, umjesto četkom kroz kosu prođite prstima. Razdijelite kosu na potiljku na dva jednaka pramena. Na desnoj strani glave, iza uha, kažiprstima ispod kose izvucite pramen debljine 1,5 cm te ga prebacite na lijevu stranu. 

Postupak potom ponovite na lijevoj strani glave te pramen širine 1,5 centimetar prebacite na desnu stranu. Nastavite odvajati i plesti uske pramenove dok ne iskoristite svu kosu. Potom pletenicu na kraju pričvrstite elastičnom vrpcom. Lagano je povucite da se malo omekša i opusti. Pletenica ne mora biti savršena ni geometrijski pravilna, njezina čar je u čvorićima i nestašnim pramenovima koji vire dajući joj ležeran izgled. 

Želite li isplesti bočnu tzv. riblju kost Alexandera Wanga, svu kosu prebacite na jednu stranu glave. Podijelite je na dva dijela i potom slijedite navedene korake.

Glamurozna uvečer, praktična danju

Newyorški frizer Louise O’Connor otkriva četiri omiljene varijacije na temu vječne pletenice - visoki rep ispleten u riblju kost, pletenica koja zamjenjuje traku na glavi, boemska pletenica te djelomična francuska pletenica kakvu je nosila Jennifer Aniston na zabavi Vanity Faira. Ta je pletenica savršena i kao dnevna i kao večernja frizura. Da biste je ispleli, napravite razdjeljak sa strane. Izdvojite tri pramena te, počevši od razdjeljka, ispletite usku pletenicu uz liniju kose sve do uha. Kraj učvrstite gumicom ili ukosnicama te ga “maskirajte” tako da preko njega prebacite kosu.

Riblja kost po uzoru na Nicole Richie 

Riblja kost može biti i ravna i kovrčava. Odredite sredinu te kosu na sljepoočnicama lagano zapletite, a potom spojite lijeve i desne ispletene pramenove točno na sredini sa stražnje strane glave te učvrstite pletenicu elastičnom vrpcom. Tako se možete poigrati i s kovrčavom i ravnom kosom, riblja kost ujedno je glamurozna i praktična.

Riblja kost s dva pramena

  • Razdijelite kosu po pola glave na dva dijela. Izdvojite potom mali pramen s vanjske strane lijeve polovine kose.
  • Prebacite izdvojeni uski pramen preko lijeve polovine kose pa ga omotajte oko desne polovine kose i čvrsto zategnite.
  • Spojite pramen s lijeve strane tako da se stopi u veliki desni pramen kose.
  • Odvojite potom novi tanki pramen s vanjske strane desne polovine kose.
  • Prebacite uski pramen preko desne te ga omotajte oko lijeve polovine kose i čvrsto zategnite.
  • Tanki pramenovi su u slovu X, a kosa je i dalje podijeljena na dva velika pramena. Ponavljajte postupak od prvog koraka do zadnjeg.

Rep s uzorkom riblje kosti

Ova pletenica, s kakvom je zablistala Blake Lively na dodjeli Emmya, odiše grčkim glamurom, kaže O’Connor. Kosu prethodno osušite okruglom četkom, tako da bude svilenkasta i ravna kako bi rep bio savršen. Ako želite da pletenica bude duža, poigrajte se s ekstenzijama “clip in” te sve zapletite u pletenicu.

Pletenice umjesto trake za kosu

Frizura kakvu su nosile Sienna Miller i Mary-Kate Olsen doima se romantično i viktorijanski. Pletenica se proteže preko tjemena, točno na mjestu gdje inače nosimo rajf ili ukrasnu traku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu