Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Novogodišnji ciljevi: Evo što sve možete ispuniti u novoj godini

Novogodišnji ciljevi: Evo što sve možete ispuniti u novoj godini

Izdvojite vrijeme za sebe. Pronađite nove hobije, isprobajte ono što ste željeli, a još niste do sada. Suočite se sa svojim strahovima i stvarajte vrijedne uspomene

VIDEO

Svaka nova godina sa sobom donosi nove ciljeve i izazove. Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da u novoj godini izgledate i osjećate se bolje, a zaista ih je stvarno jednostavno pratiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Počelo ukrašavanje Zagreba: Uređuju ulice i trgove povodom božićnih i novogodišnjih blagdana 00:59

1. Postavite namjere

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zašto započeti novu godinu s odlukama koje će najvjerojatnije rezultirati stresom i osjećajem krivnje? Stvaranje namjera (i njihovo aktivno zapisivanje) mnogo je realističniji pristup postavljanju ciljeva. Nacrtajte dnevne, tjedne i mjesečne namjere kako biste skinuli pritisak s vašeg dnevnog rasporeda. To će vam omogućiti da se usredotočite na širu sliku.

2. Otkrijte novi hobi

Užurbani radni raspored i društveni kalendar mogu otežati izlazak iz standardne rutine. Bitno je izdvojiti vrijeme za sebe da isprobate nove hobije i pronađete nove interese. Umirete od želje da napravite domaću tjesteninu? Zanima vas pilates? Posvetite se svojim interesima, pa će vam se čak i mali trud činiti kao postignuće.

3. Spakirajte svoje torbe

Bilo da ste željeli otputovati u egzotično mjesto ili otići na kratki vikend, potražite način da se izvučete iz svoje rutine i krenete na put. Neka od najboljih uspomena nastaju tijekom putovanja i na kraju ćete se osjećati puni energije.

4. Suočite se sa svojim strahovima

Ako se bojite padobrana, skoka iz aviona ili vožnje avionom, nakon nove godine napravite baš to. Ako niste još uvijek hrabri suočiti se s najvećim strahovima i nova frizura se računa.

Za njih nema zime: Ulazak u 2021. g. proslavili su kupancem
Za njih nema zime: Ulazak u 2021. g. proslavili su kupancem

5. Osvježite svoj prostor

Čišćenje vašeg prostora čini čuda. Ako vas ideja temeljitog dubinskog čišćenja dovodi u paniku, jednostavno postavite mjerač vremena na svom telefonu, uključite svoj omiljeni podcast i počnite organizirati. Učinite to nekoliko puta tijekom nekoliko dana i stvorit ćete uredan prostor koji bi čak i Marie Kondo odobrila.

6. Razvijte rutinu

Ako se ne osjećate dobro, započnite novu godinu s osvježenom dnevnom rutinom. Od dnevne jutarnje šetnje do noćnog kupanja, sve to će vam dobro doći nakon napornog radnog dana.

7. Budite aktivni

Radite neku aktivnost barem 30 minuta dnevno. Ne mora svaka tjelovježba biti naporna – razmislite o jutarnjem istezanju, jogi ili brzoj šetnji tijekom pauze za ručak.

Gin, đumbir, cimet...5 recepata koktel majstora Marina Nekića
Gin, đumbir, cimet...5 recepata koktel majstora Marina Nekića

8. Budite zahvalni

Pokazalo se da redovito izražavanje zahvalnosti mijenja vašu perspektivu na bolje. Pregledajte što vam se događa u životu tako što ćete to izraziti naglas ili zapisati. Kako biste čin izražavanja zahvalnosti učinili još lakšim, zabilježite svoje dnevne misli u dnevnik.

9. Volontirajte 

Istražite gdje i kada možete volontirati na lokalnoj razini, bilo da se radi o prikupljanju konzervirane hrane ili donacija za odjeću.

10. Smanjite uporabu mobitela

Naši su pametni telefoni sada stalni dio našeg svakodnevnog života. Provodite manje vremena na telefonu i skratite svoje dnevno vrijeme ispred ekrana. Pokušajte biti prisutni i fokusirati se više na ono što vam se događa ispred očiju.

Sve u ime znanosti: Zadovoljila je zečeve da im prikupi sjeme!
Sve u ime znanosti: Zadovoljila je zečeve da im prikupi sjeme!

11. Vodite brigu o sebi

Svakodnevni život je užurban, a upravo je to razlog zašto je ključno voditi brigu o sebi. Odvojite vrijeme za malenu nagradu koju ćete pokloniti sebi, bilo da je riječ o manikuri, jutarnjoj meditaciji ili novoj kupnji. Davanje prioriteta vremenu da učinite stvari za sebe učinit će vas sretnima i održati vas zdravim, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana