Lifestyle

Komentari 1

Novogodišnji ciljevi: Evo što sve možete ispuniti u novoj godini

Novogodišnji ciljevi: Evo što sve možete ispuniti u novoj godini

Izdvojite vrijeme za sebe. Pronađite nove hobije, isprobajte ono što ste željeli, a još niste do sada. Suočite se sa svojim strahovima i stvarajte vrijedne uspomene

Svaka nova godina sa sobom donosi nove ciljeve i izazove. Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da u novoj godini izgledate i osjećate se bolje, a zaista ih je stvarno jednostavno pratiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Postavite namjere

Zašto započeti novu godinu s odlukama koje će najvjerojatnije rezultirati stresom i osjećajem krivnje? Stvaranje namjera (i njihovo aktivno zapisivanje) mnogo je realističniji pristup postavljanju ciljeva. Nacrtajte dnevne, tjedne i mjesečne namjere kako biste skinuli pritisak s vašeg dnevnog rasporeda. To će vam omogućiti da se usredotočite na širu sliku.

2. Otkrijte novi hobi

Užurbani radni raspored i društveni kalendar mogu otežati izlazak iz standardne rutine. Bitno je izdvojiti vrijeme za sebe da isprobate nove hobije i pronađete nove interese. Umirete od želje da napravite domaću tjesteninu? Zanima vas pilates? Posvetite se svojim interesima, pa će vam se čak i mali trud činiti kao postignuće.

3. Spakirajte svoje torbe

Bilo da ste željeli otputovati u egzotično mjesto ili otići na kratki vikend, potražite način da se izvučete iz svoje rutine i krenete na put. Neka od najboljih uspomena nastaju tijekom putovanja i na kraju ćete se osjećati puni energije.

4. Suočite se sa svojim strahovima

Ako se bojite padobrana, skoka iz aviona ili vožnje avionom, nakon nove godine napravite baš to. Ako niste još uvijek hrabri suočiti se s najvećim strahovima i nova frizura se računa.

5. Osvježite svoj prostor

Čišćenje vašeg prostora čini čuda. Ako vas ideja temeljitog dubinskog čišćenja dovodi u paniku, jednostavno postavite mjerač vremena na svom telefonu, uključite svoj omiljeni podcast i počnite organizirati. Učinite to nekoliko puta tijekom nekoliko dana i stvorit ćete uredan prostor koji bi čak i Marie Kondo odobrila.

6. Razvijte rutinu

Ako se ne osjećate dobro, započnite novu godinu s osvježenom dnevnom rutinom. Od dnevne jutarnje šetnje do noćnog kupanja, sve to će vam dobro doći nakon napornog radnog dana.

7. Budite aktivni

Radite neku aktivnost barem 30 minuta dnevno. Ne mora svaka tjelovježba biti naporna – razmislite o jutarnjem istezanju, jogi ili brzoj šetnji tijekom pauze za ručak.

8. Budite zahvalni

Pokazalo se da redovito izražavanje zahvalnosti mijenja vašu perspektivu na bolje. Pregledajte što vam se događa u životu tako što ćete to izraziti naglas ili zapisati. Kako biste čin izražavanja zahvalnosti učinili još lakšim, zabilježite svoje dnevne misli u dnevnik.

9. Volontirajte 

Istražite gdje i kada možete volontirati na lokalnoj razini, bilo da se radi o prikupljanju konzervirane hrane ili donacija za odjeću.

10. Smanjite uporabu mobitela

Naši su pametni telefoni sada stalni dio našeg svakodnevnog života. Provodite manje vremena na telefonu i skratite svoje dnevno vrijeme ispred ekrana. Pokušajte biti prisutni i fokusirati se više na ono što vam se događa ispred očiju.

11. Vodite brigu o sebi

Svakodnevni život je užurban, a upravo je to razlog zašto je ključno voditi brigu o sebi. Odvojite vrijeme za malenu nagradu koju ćete pokloniti sebi, bilo da je riječ o manikuri, jutarnjoj meditaciji ili novoj kupnji. Davanje prioriteta vremenu da učinite stvari za sebe učinit će vas sretnima i održati vas zdravim, piše Real Simple.

Najčitaniji članci