Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Novu vrstu pauka nazvao po eko-aktivistici Greti Thunberg

Njemački znanstvenik nazvao je novu vrstu pauka s Madagaskara po tinejdžerskoj ekološkoj aktivistici Greti Thunberg, objavila je njegova organizacija u petak.

Arahnolog Peter Jaeger iz društva za istraživanje prirode Seckenberg odabrao je za novootkrivenu vrstu pauka na afričkom otoku Madagaskaru ime "Thunberga greta“.

Thunberga greta pripada širem rodu pauka lovaca koji je Jaeger nazvao Thunberga. Ostala četiri pauka otprije su poznata znanstvenicima, no sada su svrstani u novi rod.

Jaeger je rekao da je to ime izabrao kako bi skrenuo pozornost na gubitak bioraznolikosti u svijetu i na zahtjeve koji su iznošeni na skupovima koje je organizirala skandinavska aktivistica.

"Njezina predanost borbi protiv klimatskih promjena i za bolju budućnost naše planete je impresivna“, rekao je znanstvenik iz Frankfurta.

"Rast temperature utječe na sva područja prirode, uključujući endemsku raznolikost i pauke Madagaskara“, dodao je.

Jaeger pronalazi nove vrste paukova već dva desetljeća, a Thunberga greta njegovo je 400. otkriće.

I ranije je nazivao nove vrste po slavnim osobama, pa tako pauk s jugoistoka Azije nosi ime Heteropoda davidbowie po slavnom britanskom glazbeniku.(HINA)

Novu vrstu pauka nazvao po eko-aktivistici Greti Thunberg
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam