Lifestyle

Komentari 1

Od danas je dozvoljena pratnja trudnicama u pulskoj bolnici, a i posjete bolesnicima

Od danas je dozvoljena pratnja trudnicama u pulskoj bolnici, a i posjete bolesnicima

Zbog povoljnije epidemiološke situacije u Istri, pulska bolnica od ponedjeljka ponovno dozvoljava pratnju trudnicama na porodima te je opet uvela posjete bolesnicima, maksimalno dva puta tjedno

U slučaju pratnje trudnicama na porodima, iz bolnice javljaju kako prilikom dolaska, pratnja mora nositi zaštitnu opremu, a to su kapa, mantil, nazuvci i zaštitna maska s time da osobnu zaštitnu opremu pratnja donosi sama ili je može uz naplatu dobiti dolaskom u bolnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve rodilje i dalje prolaze brzo antigensko testiranje i PCR testiranje, dok njihova pratnja, mora imati antigenski test od istog dana, a isti test uz nadoplatu može napraviti i u bolnici.

Tijekom boravka, osoba u pratnji treba boraviti u istom prostoru s rodiljom cijelo vrijeme te je zabranjeno zadržavanje u zajedničkim prostorijama rodilišta.

- Apsolutno smo svjesni koliko ta pratnja ima pozitivan učinak pri porodu i zato nam je ova odluka, koja je donesena zbog povoljnije epidemiološke situacije u Istri, od iznimnog značaja - poručila je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić. 

Pulska bolnica je, također od danas, ponovno uvela posjete bolesnicima i to maksimalno dva puta tjedno tako da jednog hospitaliziranog u trajanju od deset minuta može posjetiti samo jedna osoba. Osoba koja dolazi u posjet, mora nositi zaštitnu kiruršku maskicu, a za termin posjeta, potrebno se prethodno telefonom najaviti glavnoj sestri odjela, naveli su iz bolnice i dodali kako tijekom posjeta zaštitnu masku mora nositi i pacijent.