![Od jorgovana napravite sirup, med, marmeladu, fine deserte, ali i ulje za njegu tijela i parfem](https://img.24sata.hr/R-HO-GMz523fnB4PVs_mvl3xuSQ=/414x267/smart/media/images/2022-19/untitled-design-2022-05-13t094024-261.jpg)
Kad pravite jelo ili napitak od cvjetića jorgovana, svakako uklonite zelene dijelove jer će svemu dati gorak okus, a to ne želite. Također, berite ga nakon nekoliko sunčanih dana, ne odmah poslije kiše
Lifestyle
Komentari 0Kad pravite jelo ili napitak od cvjetića jorgovana, svakako uklonite zelene dijelove jer će svemu dati gorak okus, a to ne želite. Također, berite ga nakon nekoliko sunčanih dana, ne odmah poslije kiše
Od njega se može napraviti marmelada, med, aromatizirani šećer, osvježavajuća limunada, aromatizirana voda, sirup, sladoled, torta, ledene alkoholizirane lizalice itd. Osim što je odličan dodatak dodatak jelima, pićima i slasticama, jorgovan je i ljekovita biljka - pomaže kod određenih zdravstvenih tegoba, čisti jetru, regulira probavu, smiruje, njeguje osjetljivu kožu sklonu crvenilu...