Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Od štipaljke izradite Rudolfa, a od papira borić sa slatkišima

Od štipaljke izradite Rudolfa, a od papira borić sa slatkišima
6

Bor može skrivati slatkiše, štipaljka će poslužiti kao sob, sokovi su ukusniji ako na cjevčice nalijepite Djeda Mraza, a anđeli od papira uljepšat će blagdanski stol

VIDEO

Ovog Božića svom blagdanskom stolu podarite novo ruhu, pa umjesto već uobičajenih prstena za ubruse ukućane iznenadite onima iz vlastite radionice. Uzmite tanji karton, nacrtajte bor i izrežite ga. Nakon toga izrežite oko centimetar široke trake i zalijepite ih u obliku prstena. Na njih nalijepite borove koje ste prethodno izrezali. Pazite da se boja slaže s dekoracijom koju ste izabrali kao i s posuđem koje ćete poslužiti, no s tradicionalnim zelenim i crvenim nijansama ne možete pogriješiti. 

Salvete složite poput maramica i vežite konopcem. Uzmite platno i izrežite dva manja lista, s time da jedna bude veća od drugoga i probušite korijen. Dodajte zvončić i provucite kroz konac.

Bor skriva slatkiše

Izaberite zeleni papir i izrežite tri trokuta. Svaki trokut presavinite i zalijepite tako da dobijete oblik bora. Na vrh stavite zvijezdu od žutog papira i napišite imena ukućana. Zanimljiv raspored sjedenja zasigurno će razveseliti najmanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klince ćete razveseliti i ako po kući ostavite borove ispunjene slatkišima i kolačićima. Uzmite zeleni papir i izrežite četvrtinu kruga te spojite u stožac. Na papiru možete nacrtati kuglice i lampice. Postavite ih na tanjur pa dok ih djeca dignu ispadnu slatki zalogaji.  

I sok je ukusniji s Djedom Mrazom

Na vrh drvenog štapića za ražnjiće zalijepite Djeda Mraza. Glavu Djedice možete nacrtati na tanjem kartonu, a za svaki štapić trebaju vam dvije. Božićni koktel bit će još ukusniji ako na štapić nanižete borovnice ili brusnice, ovisno o tome što pijete.

Osim s drvenim štapićima možete se poigrati i s cjevčicama. Uzmite smeđi papir i izrežite po dvije glave sobova, oči i nos nacrtajte crnom olovkom i zalijepite sa svake strane cjevčice. PO želji od žice možete napraviti rogove. 

Anđeli od papira

Izrežite četvrtinu kruga i napravite stožac. Gore na vrh stošca zalijepite glavu od kruga koji ste prethodno izrezali, a na leđima zalijepite krila. Krila izrežite iz papira u obliku slova V, ali pazite da rubovi budu obli. I tijelo i krila možete dodatno ukrasiti tako da na rubovima izrežite rupice uredskim bušačem papira.

Rudolf određuje redoslijed sjedenja

Uzmite više papira u različitim bojama i prerežite ih na pola. Svaku polovicu presavinite i napišite ime ukućana, a potom na mjesto gdje ste ih presavinuli zalijepite oblik lišća, pahuljica ili Djeda Mraza. Izrezane oblike premažite šljokicama. Možete i na vanjski rub staviti štipaljku za rublje i na nju nalijepiti oči i crveni nos, dok će vrhovi biti rogovi. Tako ćete u nekoliko poteza napraviti zanimljivog soba. 

Osim toga možete iz crvenog papira izrezati lišće i staviti ga na tanjur. Na lišće zlatnim ili srebrnim flomasterom napišite imena ukućana. 

Kućice u snijegu za svaki prozor

Na tanjem kartonu nacrtajte kućice u nizu s prozorima i vratima. Ukras će biti upečatljiviji, ako su krovovi kućica različitih dimenzija. Nacrtani oblik izrežite i obojite željenim tonovima, a na vrhovima bijelom nijansom ocrtajte snijeg. Zatim iz kartona izrežite borove u nizu i stavite ih iza kućica. Na prozor stavite vatu i gore na to borove i zatim kućice.

Obiteljske fotografije kao ukrasi za bor

Uzmite karton i izrežite krug te na to nalijepite obiteljsku fotografiju. Preko fotografije nalijepite krug iste veličine, ali pazite da izrežete sredinu tako da izgleda kao okvir. Okvir možete ukrasiti šljokicama ili sjajnim papirom. Takvi originalni okviri savršeni su za božićno drvce, ali možete ih i pokloniti svojim najmilijima. Sličan okvir možete izraditi i od drvenih štapića nalik na one za sladoled i ukrasiti ih po želji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje