Lifestyle

Komentari 0

Odabir prave veličine tepiha i izbjegavanje puno namještaja je ključno za izgled dnevne sobe

Odabir prave veličine tepiha i izbjegavanje puno namještaja je ključno za izgled dnevne sobe

Pravilna veličina tepiha za dnevnu sobu ključna jer se on obično koristi za isticanje prostora. Još jedna stvar koju treba izbjegavati je previše namještaja jer on može stvoriti nepotrebnu vizualnu gužvu

Ako razmišljate o preuređenju dnevne sobe, dizajneri interijera kažu da biste pažnju prvo trebali usmjeriti na odabir odgovarajućeg tepiha. Prava veličina tepiha može imati veliki utjecaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dizajnerica interijera iz New Yorka Tina Ramchandani kaže da je pravilna veličina tepiha za dnevnu sobu ključna jer se on obično koristi za isticanje prostora.

- Ako se proporcije ne uzmu u obzir, prostorija neće izgledati dobro, čak i s prekrasnim predmetima. Mnogi domovi u kojima sam bila imaju takav osjećaj, a klijenti ne shvaćaju da je to zbog tepiha - rekla je Ramchandani.

Kako odabrati pravu veličinu tepiha?

Dizajnerica interijera Beth Diana Smith kaže da je mjerenje prostorije dobar početak.

- Moje pravilo je prvo izmjeriti prostoriju prije nego krenete u kupovinu, a zatim odabrati veličinu tepiha koja omogućava da barem prednje noge namještaja budu na njemu. Ako je tepih premalen, prostorija može izgledati manje ili skučenije nego što zapravo jest - objasnila je Smith i dodala da tepih od zida bude udaljen najmanje 30 centimetara.

Ako se mislite između dvije veličine, Ramchandani kaže da je sigurnije kupiti veći.

- Uvijek možete kupiti tepih veće veličine i profesionalno ga izrezati - dodala je.

Izbjegavajte previše namještaja

Dizajneri interijera kažu da postoji jedna stvar koju nikako ne biste trebali raditi prilikom uređenja ostatka prostora, a to je stavljanje previše namještaja u istu prostoriju.

- Uvijek ostavite sigurnu udaljenost između predmeta namještaja kako biste imali prostora za disanje. Ja volim ostaviti 30 do 38 centimetara između stolića i kauča kako bi stolić i dalje bio funkcionalan te kako bih slobodno mogla prolaziti - rekla je Ramchandani.

 

Bez obzira koliko vam se možda sviđa ideja da u dnevnoj sobi imate i kauč na razvlačenje i kutnu stolicu za sjedenje, Smith je rekla da previše velikih namještaja u uskom prostoru može stvoriti nepotrebnu vizualnu gužvu, kao i nesolidni prostorni tok, piše Apartment Therapy.

Najčitaniji članci