Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Odgojne metode za roditelje prema horoskopu za najmlađe

Odgojne metode za roditelje prema horoskopu za najmlađe
1

Zračni su znakovi komunikativni i izrazito znatiželjni, vodenima upravljaju osjećaji, a djeca rođena u zemljanim znakovima su praktična i kontroliraju svoje emocije

VIDEO

Djeca rođena u vatrenim znakovima (Ovan, Lav, Strijelac) vrlo su aktivna i samostalna. Intuitivno slijede svoj put, koji potvrđuje njihove posebne vrijednosti. Ako ih se ne poštuje, skloni su bijesnim reakcijama. Roditelji bi ih trebali učiti praktičnosti. Poznavanjem obilježja horoskopskog znaka djeteta roditelji mogu bolje upoznati kako doživljava svijet te njegove osnovne potrebe. 

Tako se djeca rođena u zračnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodenjak) snalaze u svijetu oslanjajući na kvalitete uma. Izrazito su društvena i komunikativna te često roditelje zasipaju različitim pitanjima. Djeca rođena u zračnom elementu katkad teško razumiju svoje osjećaje, koji su vrlo često posve suprotni njihovu dominantnome analitičkom umu. 

Upravo suprotno, djeca koja pripadaju vodenim znakovima (Rak, Škorpion, Ribe) u pravilu su vrlo emotivna i sklona zanemarivanju logičnog. Reagiraju veoma intenzivno i pritom pokazuju priličnu dozu iracionalnosti. Svijet doživljavaju na razini sviđanja i nesviđanja. Tu maštovitu i osjetljivu djecu roditelji bi trebali naučiti metodičnom promišljanju i objektivnosti. 

Djeca rođena u zemljanim znakovima (Bik, Djevica, Jarac) već kao mali kontroliraju svoje ponašanje te su veoma praktična i okrenuta trajnim vrijednostima. Da nešto trajno privuče njihovu pozornost, to mora biti sasvim konkretno i svima vidljivo. Roditelji bi im trebali razvijati entuzijazam i poticati ih na prihvaćanje viših sustava vrijednosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovan

Mali se Ovnovi već u ranom djetinjstvu odlikuju velikom aktivnošću i hrabrošću. To su djeca koja žude za pustolovinama i ne poznaju nikakva ograničenja. Vrlo brzo odlučuju i ne podnose nikakva odgađanja. U školi nastoje preuzeti ulogu vođa te se zbog toga katkad sukobljavaju s profesorima. U prijateljskim i ljubavnim odnosima Ovnovi su jako iskreni i neskloni manipuliranju.

Savjet: Od ranog djetinjstva djecu Ovnove treba usmjeriti na sport. Tako ćete pozitivno usmjeriti njihovu potrebu za natjecanjem i potaknuti ih na suradnju s vršnjacima.

Bik

U ranom djetinjstvu mali Bikovi pokazuju veliku potrebu za ljubavlju i pažnjom. Treba im puno vremena kako bi išta počeli, ali su njihova osjetila izrazito razvijena i u pravilu su nadareni za kreativno izražavanje. U školi traže da im se sve konkretno objasni i izbjegavaju svako teoretiziranje. U prijateljstvu i ljubavi skloni su biti posesivni i ljubomorni. Tvrdoglavi su i teško mijenjaju ponašanje.

Savjet : Djeci Bikovima treba razvijati osjećaj za lijepo i što češće im omogućiti da borave u prirodi. Na Bikove pozitivno utječe glazba.

Blizanci

Djeca Blizanci vrlo su znatiželjna. Stalno su aktivna te ih je teško kontrolirati. Kako obožavaju biti s drugom djecom, treba im od ranog djetinjstva omogućiti da se što više druže s vršnjacima. Djeca Blizanci su svestrana pa mogu imati teškoća s odabirom onoga čime će se baviti. Nadareni su za jezike i vrlo se lako snalaze u svim oblicima komunikacije. U školi uče samo ono što im je zanimljivo.

Savjet: Već od ranog djetinjstva male Blizance je potrebno podučiti upornosti i ne ulazite s njima u nepotrebne diskusije.

Rak

Dijete Rak emocionalno je osjetljivo i sklono snažnom vezivanju uz jednog roditelja, najčešće uz majku. Prilično je sramežljivo i traži zaštitu starijih. Ono vrlo sporo odrasta te se često veže uz navike koje je usvojilo u ranom djetinjstvu. Rakićima je početak školovanja traumatičan jer se mora odvojiti od sigurnosti doma. Roditelji djeteta Raka uvijek bi trebali podupirati i poticati njegovu maštovitost i intuiciju.

Savjet: Ovo dijete traži veliku nježnost i pažnju. Roditelji će mu najviše pomoći ako ga podupru u pokušajima samostalnog izražavanja.

Lav

Dijete Lav prepuno je pozitivne energije i nastoji biti u središtu pozornosti. U njegovu odgoju roditelji ga ne trebali neargumentirano kritizirati jer će time povrijediti njegov ponos i blokirati mu kreativnost. Dijete Lav u školi teško prihvaća podređenu ulogu i ljuti se ako ne može dobiti priliku izraziti svu svoju kreativnost. Iako je sklono učenju, katkad ulazi u razdoblja nezainteresiranosti.

Savjet: Za dijete rođeno u znaku Lava važno je pronaći područje u kojem će biti natprosječno. Pomozite mu da ego iskoristi na najbolji način.

Djevica

Djeca Djevice jako se trude ispuniti roditeljska očekivanja. Veoma su marljiva i stalno se brinu o ispravnom ponašanju. Vrlo rano nauče govoriti, a u osnovnoj školi, osobito na početku, često postižu bolje rezultate od vršnjaka. Male Djevice ne treba kritizirati jer tako samo učvršćujete njihovu nesigurnost. U njima treba razvijati praktičnost i pomoći im da se osjećaju što korisnijima u društvu.

Savjet: Djeci Djevicama treba pomoći da se opuste i katkad zaborave na pravila. Zbog analitičnosti najbolje će se izraziti u istraživanju.

Vaga

Djeca Vage od ranog djetinjstva pokazuju veliku društvenu osviještenost. Njihovu je šarmu teško odoljeti pa su često miljenici roditelja. U školi uvijek nastoje ostaviti što bolji dojam na profesore, a to katkad iritira njihove vršnjake. Djeci Vagama vrlo je važan njihov izgled i stil odijevanja. Ulaskom u pubertet brzo osvješćuju potrebu za stvaranjem bliskih veza i pritom često pogrešno odabiru partnere. 

Savjet: Malim Vagama najviše će pomoći uravnotežen i dosljedan odgoj. Vrlo su kreativne i u djetinjstvu ih treba upoznati s umjetnošću.

Škorpion

Dijete Škorpion nije sklono biti u središtu pozornosti niti javno izražavati osjećaje. U djetinjstvu testira snagu roditelja i, ako se oni pokažu slabima, bez imalo grižnje savjesti počinje nametati svoju volju. Dijete Škorpion služi se iznimnom inteligencijom kako bi istraživalo, kritiziralo, išlo u dubinu stvari. Njegovi su osjećaji veoma snažni, a u životu traži aktivnosti kojima bi se potpuno posvetilo.

Savjet: Škorpionu treba pomoći da osvijesti unutarnje potencijale. U pubertetu bi ga roditelji trebali i dovoljno informirati  o seksualnosti.

Strijelac

Dijete Strijelac želi odrastati u pozitivnoj i veseljem ispunjenoj okolini te ne podnosi nikakva durenja i svađu. Obožava kretanje i vrlo rano izražava potrebu za bavljenjem sportom. Roditeljima u pravilu postavlja vrlo teška pitanja i ne zadovoljavaju ga površni odgovori. Dijete Strijelac obožava putovati i sudjelovati u svim mogućim pustolovinama. Ono posjeduje intuitivnu i imaginativnu inteligenciju.

Savjet: Malim Strijelcima treba pomoći u stvaranju ideala prema kojima će kreirati život. Treba im izraziti potpuno povjerenje i ne ograničavati ih.

Jarac 

Jarci se vrlo rano počinju ponašati gotovo odraslo. Roditeljima žele pokazati svoju pouzdanost i pritom oponašaju njihove navike. Ona su vrlo jasna u svojim željama i nastoje ih ostvariti pod svaku cijenu. Tijekom školovanja pokazuju veliku ambicioznost i jako se trude kako bi dobili dobre ocjene. Premda ne uče brzo, posjeduju iznimnu koncentraciju i dugo pamte usvojeno gradivo.

Savjet: Djecu Jarce treba poticati na smijeh i izražavanje humora. Treba im se pomoći da odaberu prikladnu karijeru jer na tom području doživljavaju najveće ispunjenje.

Vodenjak

Djeca Vodenjaci u pravilu odstupaju od pravila i slijede neki svoj poseban put. Istodobno su vrlo inventivna i tvrdoglava, a to njihove roditelje dovodi u velika iskušenja u odgoju. Već od najranije dobi kod te djece postoji nešto što ih izdvaja od ostalih. Ako im se ne pomogne pri uključivanju, osjećaju se usamljenima i neshvaćenima. U pubertetu usvajaju buntovničko ponašanje.

Savjet: Vodenjake stalno treba poticati na fizičke aktivnosti. Kako bi uspješno odrasli, treba poštovati njihovu individualnost. 

Ribe 

Dijete rođeno u znaku Riba vrlo se teško prilagođava zakonitostima ovog svijeta. Često je odsutno duhom te živi u svijetu mašte. Vrlo je osjetljivo te za najmanje sitnice uvijek traži potporu. Kako bi normalno funkcioniralo, treba mu omogućiti da svaki dan neko vrijeme provede samo sa sobom.  Ribe su izrazito maštovite i kreativne pa ih potičite na umjetničko izražavanje.

Savjet: Roditelji bi Ribicu trebali naučiti odgovornosti i ustrajnosti. Poticanjem samostalnosti pomoći će mu ostvariti kreativne potencijale

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru