Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Odlične ideje za deserte s roštilja: Voće u kombinaciji sa sladoledom oduševit će sve

Odlične ideje za deserte s roštilja: Voće u kombinaciji sa sladoledom oduševit će sve

Iskoristite sezonu roštilja za pripremu brzih i jednostavnih slastica, a izbor je jako velik: Uz banane, breskve, kruške, jagode, na roštilju možete zapeći čak i lubenicu

VIDEO

Mnogi jedva čekaju vikend kako bi pripremili obiteljski objed na roštilju. Ako imate priliku uživati na otvorenom, nije naodmet razmisliti i o tome da pojednostavite pripremu deserta, jer mnoge vrste voća također se mogu zapeći na roštilju. Uz dodatak malo meda, šlaga ili uz kuglicu sladoleda, zadovoljit će i one najizbirljivije. 

POGLEDAJTE VIDEO Kako prati voće:

Pokretanje videa...

00:52

Evo nekoliko prijedloga: 

Lubenica s roštilja

Pripremite žar kao za klasični roštilj. Lubenicu izrežite tako da dobijete trokutiće debljine oko dva centimetra. Svaki komad stavite na drveni štapić tako da ga probodete kroz dio na kojemu je kora. 

Pecite minutu do dvije na roštilju, odnosno dok se površina lubenice ne počne karamelizirati. Ovako pripremljene lubenice možete poslužiti uz kuglice sladoleda od vanilije, uz šlag ili prelivene čokoladom, medom...

Karamelizirane breskve

Prerežite breskve pa ih ispecite na roštilju tako da dobiju smećkastu boju. Pritom ih okrećite više puta da ne bi zagorjele s jedne strane. Poslužite tople breskve uz sladoled od vanilije i domaći karamela preljev.

Sastojci za preljev: 100 g šećera, 40 g maslaca

Priprema: U lončić stavite šećer, neka se otapa na roštilju. Kad poprimi smeđu boju dodajte maslac, promiješajte i prelijte preko breskvi i sladoleda.

Ananas u umaku od jogurta

Ananas narežite na kolute pa ih ispecite na roštilju s obje strane, da dobije lijepu boju.

U međuvremenu pripremite umak - u kremasti jogurt iscijedite malo limuna i dobro promiješajte.Gotovi ananas slažite na tanjuriće, prelijte umakom i poslužite.

Banane s likerom od višanja

Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 2 žlice meda
  • žlica likera od višnje

Priprema:

Prerežite banane s korom po dužini pa još po širini da dobijete četiri komada. U zdjelici pomiješajte šećer s cimetom. Prelijte polovice banana medom i likerom te pospite mješavinom šećera i cimeta. Ostavite da se marinira pet minuta.

Stavite banane na roštilj prerezanom stranom prema dolje. Pecite dvije minute, nakon toga ih okrenite i pecite još pet minuta ili dok se kora ne počne odvajati od banane

Banane na štapićima

Izrežite svaki bananu na tri dijela, nabodite na drvene štapiće i pecite ih na roštilju sa svih strana dok se površina malo ne karamelizira. Potom ih uvaljajte u komadiće čokolade, šarene mrvice, sjeckane lješnjake... Ili ih prelijte otopljenom čokoladom.

Ražnjići od sljezovih kolačića

Na drvene štapiće naizmjence stavljajte cijele jagode i sljezove kolačiće. Kratko ispecite na roštilju tako da sljezovi kolačići dobiju zlatno smeđu boju na dijelovima koji su u doticaju sa rešetkom. Ražnjiće kratko ohladite prije posluživanja.

Voćni ražnjići 

Sastojci:

  • 1/2 ananasa
  • 2 banane
  • 2 kruške
  • 4 smokve
  • 2 breskve
  • limun
  • šećer

za pire:

  • 250 g malina
  • naribana kora i sok od 1/2 naranče
  • 1,5 žlica šećera

Priprema:

Izmiksajte sastojke za pire i ostavite sa strane. Rešetke roštilja namastite. Sve voće narežite na manje komade pa ih naizmjenično nanižite na štapiće. Pokapajte limunovim sokom i pospite s malo šećera pa pecite tri minute. Poslužite uz voćni pire.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje