Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Odluke iz ljubavi uvijek su ispravne i oslobađaju strah

Odluke iz ljubavi uvijek su ispravne i oslobađaju strah
1

Odlučivanje potaknuto strahom od samoće ili gubitka voljenih najčešće su plodno tlo na kojem “uspijevaju” postupci zbog kojih kasnije često žalimo i nakon kojih se rađa želja za promjenom

VIDEO

Žaljenje je prirodna reakcija na gubitak dragocjenih ljudi, prilika ili stvari i ono je dobro ako je produktivno. Takvo žaljenje prolazi u valovima, pa kao i kod navale tuge, osjećaji vremenom postaju sve lakši. Težak teret na leđima vrijeme ublažava tako da ubrzo postaje kamenčić u cipeli, a da ste se oslobodili krivnje ili žaljenja, znat ćete čim postanete u stanju iskreno se razveseliti dobije li netko drugi ono što ste izgubili. To ćete postići tako da proanalizirate osjećaje, shvatite zbog čega ste ljutiti i tužni te ih se oslobodite. Odlučivanje na osnovi ljubavi, a ne straha, olakšava oslobađanje bijesa. Razmislite o prijašnjim izborima: jeste li pogrešno birali iz straha da ne ostanete sami ili, primjerice, nezaposleni, i shvatit ćete da se odluke koje pokreće želja da ugodite sebi i drugima pokazuju boljima nego one koje ste činili iz straha od gubitka.
Tako ćete znati da ste dali sve od sebe, a ako ne uspijete, naučit ćete nešto pozitivno. Iako neke situacije nisu ugodne dok ih proživljavamo, one mogu voditi veselijima i boljima. Tako gubitak jednog posla može biti zaslužan  za dobivanje boljeg, ali samo pod uvjetom da se osolobodite bijesa i tuge te krenete naprijed učeći iz vlastitih pogrešaka.

POBIJEDITE ŽALJENJE:

>> Glavni dijelovi žaljenja
Prvi je korak raščlaniti osjećaje od kojih se sastoji žaljenje: tugu i bijes. Poricanjem tih osjećaja ljudi postaju ogorčeni i skloni neproduktivnom žaljenju.

>> Popis tuge i ljutnje
Napišite na papir zašto ste tužni, a zašto ljuti. Primjerice, patite li od astme, napišite listu “tužan sam jer ne mogu trčati”, ljutit sam jer me tijelo ograničava”.

>> Bijes treba splasnuti
Od bijesa nemojte bježati ili ga smirivati. Najlakše ćete ga ubiti ako ga podijelite s obitelji, partnerom, prijateljima na kavi ili na seansi kod psihoterapeuta.

>> Oživljavanje osjećaja
Razmislite koji vam osjećaji nedostaju i zadovoljite ih baveći se drugim stvarima. Primjerice, nedostaje li vam zbog prekida veze nježnost, nabavite ljubimca.

Drele se humorom bori protiv krivnje
- Žalim što sam se smanjio, prije sam bio visok 196 centimetara, kaže Drele. Također mi je žao što je umro drug Tito, što se nije Vlatka Pokos zaljubila u mene, ili barem Dikan. Zbog privatnih stvari ne žalim jer o njima ne razmišljam previše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju
Hercegovac Stipe živi svoj san, postao je viking i sada se zove Ragnar Kavurson: 'Uživam!'
OD KUĆE JE NAPRAVIO ATRAKCIJU

Hercegovac Stipe živi svoj san, postao je viking i sada se zove Ragnar Kavurson: 'Uživam!'

Od svog sela Stipanići kod Tomislavgrada Stipe je napravio pravu turističku atrakciju. U staroj obiteljskoj kući izradio je repliku vikinške kuće koju koristi za izložbeni prostor i mjesto za opuštanje