Obavijesti

Lifestyle

Komentari 77

Oduševite dragu najboljim seks pozama za stimulaciju G točke

Oduševite dragu najboljim seks pozama za stimulaciju G točke

Kada se G točka stimulira, to može stvoriti osjećaj koji vodi do vrhunca, a orgazam je puno drugačiji nego kod stimulacije klitorisa, jer je osjećaj dublji, kaže seksologinja Laura Deitsch

VIDEO

G točku je kao erogenu zonu po prvi puta opisao dr. Ernst Grafenberg 1950. godine. To je nakupina tkiva u obliku graha koja se nalazi na stijenci vagine. Njezino stimuliranje dovodi žene do orgazma, spominje se još u drevnoj Kama Sutri. 

Nalazi se na gornjoj stijenci vagine, između ulaza u rodnicu i vrata maternice. Najosjetljiviji dio vagine je prvih nekoliko centimetara, a neke studije su pokazale da kraći penis zapravo jače stimulira G-točku.

Nježno šaputanje u pozi lotusa brže vodi snažnom orgazmu
Nježno šaputanje u pozi lotusa brže vodi snažnom orgazmu

- Kada se prstom uđe u vaginu, može se osjetiti nešto kao zakrpa, drugačije teksture od ostalog tkiva, malo grublje. Neke žene kažu 'poput spužve'. Postoji mnogo živčanih završetaka u vulvi - pojašnjava dr. Laura Deitsch, seksologinja i klinička savjetnica tvrtke Vibrant.

- Kada se G točka stimulira, to može stvoriti osjećaj koji vodi do vrhunca, a malo je sličan onome kada morate urinirati. To je izrazito drugačiji orgazam nego kod stimulacije klitorisa, jer je osjećaj dublji - dodala je.

Seksualna terapeutkinja Madeleine Castellanos kaže da bi o G točki trebali razmišljati kao o jagodi prekrivenoj čokoladom. Tanki sloj čokolade na površini je poput mekog dijela vagine, koja se često naziva G točkom, a zapravo je jagoda ispod površine prava stvar. U tom slučaju erektilno tkivo koje se ispuni krvlju prilikom ženine uzbuđenosti čini G točku vidljivijom. 

Najbolje poze za stimulaciju G točke:

Kaubojka

U ovoj pozi žena je na muškarcu dok on leži na leđima, ima mogućnost više raširiti noge i omogućiti mu dublju penetraciju. Odlična je za žene jer im omogućuje da kontroliraju tempo. U toj pozi ona se može osloniti prema natrag i odmoriti ruke na njegovim koljenima, a tako će pojačati stimulaciju G točke i njemu omogućiti uživanje u prizoru.

Dodatna pogodnost ove poze je što ostavlja muškarcu slobodne ruke za istraživanje drugih erogenih zona. Za drugačiji doživljaj isprobajte tzv. pokrete osmica u kojima žena kratkom serijom pokreta kukovima oblikuje broj osam bez odvajanja od partnera.

- Ova poza stimulira i G-točku i klitoris, što je dvostruka šansa za vrhunac - kaže dr. Laura Deitsch, a prenosi health.com.

Obrnuta kaubojka

I u ovoj pozi je žena gore, no okrenuta je leđima prema muškarcu. Mnoge žene to smatraju dobrom pozicijom za postizanje orgazma stimuliranjem G točke. 

- Umjesto da se nagnete prema nazad, nagnite se prema naprijed. To će omogućiti penisu stimulaciju prednjeg vaginalnog zida - objašnjava Deitsch.

Licem prema dolje

Ovo je jedna od varijanti psećeg stila. Žena leži na trbuhu, noge su joj spojene, a muškarac raširenim nogama dođe iznad nje i penetrira. 

- Skupljene noge uveliko olakšavaju trljanje njegovog penisa o G točku - kaže ova stručnjakinja za seks.

Škare 

Oboje trebaju legnuti na bok, okrenuti jedno prema drugome. Ona stavlja jednu nogu među njegove noge, , a drugu preko njegovog boka. Priljube se. Ovom pozom on nogom dodatno stimulira vaginu.

Važno je dobro se namjestiti, pa je savjet ženama da slobodnom rukom namjeste njegovu nogu tako da je dobro osjete.

Ženama treba više seksa par dana u mjesecu - evo koji su to
Ženama treba više seksa par dana u mjesecu - evo koji su to

Druga varijanta je da on leži na leđima, a ona je na boku ili trbuhu i obuhvati ga nogama tako da jednu prebaci preko njega, a drugu provuče ispod njegove. Poanta je da se što bolje priljube spolovilima. Deitsch tvrdi da ova poza omogućava doživljaj nevjerojatnih blaženstava G točke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru