Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Omiljeni parfemi 11 žena koje su do danas pojam ljepote i stila

Omiljeni parfemi 11 žena koje su do danas pojam ljepote i stila

Od Jackie O, Audrey Hepburn i Liz Taylor do Marilyn Monroe, Grace Kelly, Ave Gardner i Lady Di, evo koji su bili prepoznatljivi parfemi ovih prekrasnih dama koje su odabrale da bi upotpunile svoj osebujan stil

VIDEO

Vjerojatno najosobniji i najintimniji od kozmetičkih i beauty proizvoda, odabir parfema otkriva puno toga o onom tko ga nosi - a tako orijentalne te mošusne vole nositi oni što ističu seksipil, romantične note nježne duše, a drvenaste i citrusne praktičari. 

Pa, koje su parfeme obožavale neke od slavnih dama koje i danas smatramo ikonama ljepote i stila?

POGLEDAJTE VIDEO: Parfemi iz Imotske krajine

Pokretanje videa...

01:13

Jackie Kennedy - Joy Jeana Patoua

Dok je Jackie tijekom života nosila nekoliko parfema, jedan od najdražih joj je bio klasik Joy Jean Patou, godinama poznat kao najskuplji parfem na svijetu. Za samo jednu uncu jako cvjetnog mirisa potrebno je više od 10.000 cvjetova jasmina i 28 desetaka ruža - što je bila rizična poslovna odluka, pogotovo jer je miris stvoren 1929. godine na početku Velike depresije. Aura uber-luksuza i prestiža djelovala je: Joy je bio jedan od najuspješnijih mirisa svih vremena, a 2000. godine proglašen je Mirisom stoljeća na dodjeli nagrada FiFi zaklade Fragrance. Jedna od njegovih obožavateljica bila je i prekrasna Viviane Leigh.

Marilyn Monroe - Floris Rose Geranium

Iako je bila poznata po izjavi da u krevet ne nosi ništa osim Chanela 5, seksi Marilyn je također imala tajnu sklonost Floris Rose Geranium. Toaletna voda isporučivala joj se gotovo na litre u rinfuzi u hotelu Beverly Hills, gdje ju je preuzimala pod ogrtačem dok je snimala 'Neki to vole vruće'. Uz note ruže, geranija, citronele i sandalovine, britanska toaletna voda ukinuta je, a njezin je miris sada dostupan samo kao esencija kupke.

Grace Kelly - Creed Fleurissimo

Prekrasna je glumica postala je Njezino Visočanstvo Princeza Grace od Monaka 1956. godine, a šetajući prolazom Cathédrale Notre-Dame-Immaculée pred gostima, uključujući Carya Granta i Avu Gardner, učinila je to noseći Creed Fleurissimo. Miris, iz cijenjene obiteljske mirisne kuće, princ Rainier naručio je posebno za svoju mladenku kako bi pohvalio njezin vjenčani buket, a sadržavao je note bergamota, tuberoze, firentinskog irisa i bugarske ruže.

Elizabeth Taylor: Jean Desprez Bal a Versailles

Danas svako poznatije ime ima i svoju liniju parfema, no Liz je bila jedna od pionirki te industrije kada je lansirala svoje revolucionarno carstvo parfema, proizvodeći mirise poput White Diamonds, Forever i Passion. White Diamonds i danas ostaje najprodavaniji miris slavnih svih vremena. Međutim, ranije je Liz nosila Jean Desprez Bal à Versailles, orijentalni miris s notama ružmarina, cvijeta naranče, sandalovine i vanilije stvoren 1962. godine. Taylor ga je nosila na setu Cleopatre, a miris je također darovala Michaelu Jacksonu, koji ga je nosio do kraja života.

Natalie Wood - Jungle Gardenia

Vječna obožavateljica nježnog, romantičnog cvijeta gardenije (na njenom nadgrobnom spomeniku postoji čak i gardenija), Natalie Wood nosila je ovaj parfem kojeg je prvi put primila kao poklon od Barbare Stanwyck tijekom snimanja filma 'Nevjesta u čizmama' 1946. Poznat kao 'najegzotičniji miris u svijetu', originalni parfem sadržavao je note gorke naranče, tuberoze i heliotropa. Ove je godine njezina kći Natasha Gregson Wagner u čast svoje majke objavila moderan miris ukrašen gardenijom, nazvan, jednostavno, Natalie, piše Harper's Bazar.

Nekoliko razloga: Zašto se naš miris tijela mijenja s godinama?
Nekoliko razloga: Zašto se naš miris tijela mijenja s godinama?

Princeza Diana - Quelques Fleurs

Suvremenija, ali svakako neizbrisiva ikona, princeza od Walesa prošetala je katedralom sv. Pavla okupana u Quelques Fleurs, cvjetni miris s notama tuberoze, ruže i jasmina. Kasnije u životu, princeza Diana bila je obožavateljica Hermèsove 24 Faubourg, koju je 1995. godine stvorio parfumer Maurice Roucel i imenovan po adresi vodeće trgovine Hermès u Parizu. Osunčan miris sadrži note cvijeta naranče, breskve, gardenije i jantara.

Ava Gardner: Creed Fleurs de The Rose Bulgare

Ova se ljepotica nije odvajala od ovog parfema s mirisom ruže koji podsjeća na bergamot i zeleni čaj, premda je povremeno znala nositi i Guerlain Mitsouko i lili, Roberta Pigueta. 

Audrey Hepburn: Givenchy L'Interdit

L'Interdit - što na francuskom znači "zabranjeno" - stvorio je Hubert de Givenchy za Audrey Hepburn 1957. Širile su se glasine da Audrey nije željela da Givenchy pusti miris u slobodnu prodaju, ali je na kraju bio dostupan za široku kupnju šezdesetih godina. Cvjetni aldehid, L'Interditove note uključuju bergamot, ružu, jasmin, iris, ljubičicu, narcis i sandalovinu. U kasnijim godinama Audrey je nosila Creed Spring Flower, još jedan miris stvoren samo za nju.

Katherine Hepburn: Guerlain Vol de Nuit

Zaljubljenica u zrakoplovstvo Kate Hepburn obožavala je miris Volc Nuit iz 1933. Jacquesa Guerlaina, koji je stvoren u znak poštovanja prema knjizi Antoine de Saint-Exupéry Night Flight. Isti je autor napisao klasik Mali princ. Drvenast i začinjen cvjetni, njegove note uključivale su bergamot, jasmin i vaniliju, a bočica prikazuje reljef propelera aviona u pokretu.

Malo kreativnosti i truda: Sami napravite svoj difuzor od trske
Malo kreativnosti i truda: Sami napravite svoj difuzor od trske

Rita Hayworth: Guerlain Shalimar

Često fotografirana prskajući se parfemom, Rita Hayworth obožavateljica je orijentalnog mirisa Guerlain Shalimar iz 1925. - za koji se pričalo da je nastao kad je Jacques Guerlain kao eksperiment bacio vaniliju u bočicu proslavljenog mirisa Jicky.

Lauren Bacall: Diptyque L'Ombre Dans L'Eau

Bila je obožavateljica francuske luksuzne parfemske kuće Diptyque Paris, a voljela je i bugarski miris L'Ombre Dans L'Eau i Opone s mirisom ruže (drveni chypre u kojem su šafran, kim, koža i dim).

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara