Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ona je zaista čudo: Djevojčica živi sa srcem izvan prsnog koša

Ona je zaista čudo: Djevojčica živi sa srcem izvan prsnog koša

Virsaviya Borun-Goncharova (11) rođena je s rijetkim stanjem koji pogađa jednu bebu na njih milijun. Iako su prognoze bile da neće preživjeti ona je danas sretna djevojčica

VIDEO

Virsaviya (11) rođena je u Rusiji sa srcem koje se razvilo izvan prsnog koša.

Njezinoj majci liječnici su rekli da će vjerojatno umrijeti tijekom trudnoće ili porođaja. Ali, ona je preživjela i danas je sretna djevojčica koja voli pjevati, plesati i igrati se s prijateljima. Zbog njezine bolesti obitelj se preselila u SAD.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za sreću):

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

- Ona je zaista čudo i volim je takvu kakva je. Apsolutno je jedinstvena. Njezin brat, Ervin, voli se približiti njenom srcu i dodirivati ga. Misli da je njezino srce nešto čarobno i lijepo - rekla je Dari, Virsaviyina mama.

Djevojčica boluje od iznimno rijetke urođene bolesti.  Mora paziti da ne ozlijedi prsa jer bi to moglo biti ozbiljno. Da bi zaštitila srce i spriječila bilo kakve ozljede, obično nosi pokrivač za prsa.

Tijekom godina Virsaviya je provela puno vremena u bolnici, a ponekad joj treba kisik kako ne bi prenisko pao. 

- Nije joj lako živjeti sa srcem izvan tijela jer je jako izložena i krhka. Ponekad nam to izaziva tjeskobu, ali ne dopuštamo da je to koči i u čemu - dodala je njezina mama.

- Ponekad je teško kad mi je razina kisika niska i osjećam vrtoglavicu. Ali, volim ostati aktivna i pjevati i plesati sa svojim prijateljima. Moje je srce drugačije, ali čini me potpuno jedinstvenom i to volim - zaključila je Virsaviya, a piše Metro.

Komentar našeg liječnika, kardiokirurga Darka Anića

Za ovaj slučaj dobili smo komentar i našeg liječnika, kardiokirurga dr.sc. Darka Anića. Ovo stanje, kako nam kaže Anić, se zove ektopija. To je postojanje organa na mjestu gdje se normalno ne nalaze.

- Radi se o nesraštenim prsnim kostima pa nema što srce držati unutra. Obično uz to idu i neke druge bolesti - srčane i neke druge tjelesne. Nije moguće s tim živjeti jer ako ništa drugo može doći do infekcija jer je srce vani. Ovo se stanje uglavnom otkrije već u trudnoći pa bi u principu to trebalo operirati. Ako ova djevojčica nije operirana, onda je imala stvarno veliku sreću, što znači da je srce sigurno zdravo, a ako je preživjela to cijelo vrijeme bez upala onda je zbog kože koja je prekrila to područje. Naglasio je i kako je u medicini sve moguće - objasnio je Anić.

Dodao je još i da mu nije poznato da ovakvi slučajevi postoje kod nas trenutno, iako je jedan blaži postojao prije nekih 40 godina.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa