Lifestyle

Komentari 10

Oni u Guinnessovoj knjizi drže rekorde zbog neobičnih tijela

Oni u Guinnessovoj knjizi drže rekorde zbog neobičnih tijela

Najniža žena na svijetu je Indijka Jyoti Amg, a visoka je svega 62,8 cm. Mjerili su je baš na 18-i rođendan, pa je titulu preuzela od tinejdžerice Bridgette Jordan, koja je još najniža do 18. godine

Prošli je tjedan Hrvat s njemačkom adresom Mijo Vodopija (70) ušao u Guinnessovu knjigu rekorda zbog svog  3.2 cm dugačkog - zuba. Zub je Miji još u rujnu prošle godine izvadio zubar Max Lukas, koji je ogromni očnjak i prijavio za Knjigu rekorda. Mijin se rekordni zub sada nalazi u ordinaciji zubara Lucasa, koji ga čuva  uokvirenog na zidu svoje ordinacije, odmah pored certifikata Guinnessa.

Za Guinnessovu se knjigu rekorda inače prijavljuju rekordi koji su rezultati nevjerojatnih postignuća, ali i oni koji su 'sami po sebi' prirodni fenomeni - a u tu drugu skupinu spadaju i ovi jedinstveni ljudi, koji su svoje mjesto u knjizi zaslužili zbog svojih fizičkih atributa i posebnosti.

POGLEDAJTE VIDEO O LJUDIMA S NEVJEROJATNIM TIJELIMA:

Najduži nokti na rukama 

Vlasnica najdužih noktiju na rukama je Ayanna Williams iz SAD -a, a svi su zajedno dugački 576,4 cm.

Žena sa najduljom kosom

Najdulja kosa na svijetu pripada Kineskinji Xie Qiupingu, a prostire se na 5, 627 metra. Xie kosu pušta od 1973. godine, od svoje 13.-e, a kaže da je 'za imati tako dugačku kosu potrebno mnogo strpljenja'.

Najniža žena na svijetu

Najmanja žena na svijetu je Indijka Jyoti Amge, visoka kao veća lutka - 62,8 cm. Jyoti su za Guinnessa mjerili baš na njen 18.-i rođendan, pa je titulu preuzela od tinejdžerice Bridgette Jordan koja je ostala najmanja u skupini do 18. godina.

Najrastezljivija koža

Britanac Garry Turner kožu na trbuhu može istegnuti do dužine od 15,8 cm, a boluje od zbog rijetkog stanja zvanog Ehlers-Danlos sindrom, poremećaja vezivnog tkiva koji utječe na kožu, ligamente i unutarnje organe. 

Zbog tog sindroma kolagen koji jača kožu i određuje njezinu elastičnost postaje neispravan, što između ostalog rezultira i labavljenjem kože i neobično velikom pokretljivošću zglobova. U ozbiljnijim slučajevima može čak uzrokovati fatalni kolaps ili puknuće krvnih žila.

Najduži brkovi

Najduži brkovi na svijetu dugački su 4,29 m i pripadaju Ram Singh Chauhanu iz Indije, a izmjereni su 4. ožujka 2010. na setu talijanske TV emisije "Lo Show dei Record" u Rimu.

Najšira usta

Najšira usta dugačka su 17 cm dok nisu rastegnuta, a pripadaju Franciscu Domingu Joaquimu iz Angole.

Najmlađa žena s bradom

Najmlađa ženka s 'punom' bradom je Harnaam Kaur. U trenutku kad joj je taj rekord potvrđen, 7. rujna 2015. godine, Harnaam je imala 24 godine. Harnaam se inače strastveno zalaže za razvijanje i podizanje svijesti o ljepoti ženskog tijela, a aktivistica je brojnih pokreta protiv zlostavljanja slabijeg spola. 

Najviši (živući) muškarac

Najviši je muškarac na svijetu Sultan Kösen, kojem je 8. veljače 2011. u Ankari u Turskoj izmjerena visina od 251 cm. Ovaj je Turčin inače prvi muškarac viši od 240 cm koji se u zadnjih 20 godina uopće prijavio za Guinnessov rekord. A ako se pitate čime bi se netko njegove visine mogao baviti - Sultan se bavi poljoprivredom i, kako sam kaže, ne radi 'baš 8 sati dnevno, jer se brzo umara'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci