Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Oni u Guinnessovoj knjizi drže rekorde zbog neobičnih tijela

Oni u Guinnessovoj knjizi drže rekorde zbog neobičnih tijela
1

Najniža žena na svijetu je Indijka Jyoti Amg, a visoka je svega 62,8 cm. Mjerili su je baš na 18-i rođendan, pa je titulu preuzela od tinejdžerice Bridgette Jordan, koja je još najniža do 18. godine

VIDEO

Prošli je tjedan Hrvat s njemačkom adresom Mijo Vodopija (70) ušao u Guinnessovu knjigu rekorda zbog svog  3.2 cm dugačkog - zuba. Zub je Miji još u rujnu prošle godine izvadio zubar Max Lukas, koji je ogromni očnjak i prijavio za Knjigu rekorda. Mijin se rekordni zub sada nalazi u ordinaciji zubara Lucasa, koji ga čuva  uokvirenog na zidu svoje ordinacije, odmah pored certifikata Guinnessa.

Za Guinnessovu se knjigu rekorda inače prijavljuju rekordi koji su rezultati nevjerojatnih postignuća, ali i oni koji su 'sami po sebi' prirodni fenomeni - a u tu drugu skupinu spadaju i ovi jedinstveni ljudi, koji su svoje mjesto u knjizi zaslužili zbog svojih fizičkih atributa i posebnosti.

POGLEDAJTE VIDEO O LJUDIMA S NEVJEROJATNIM TIJELIMA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najduži nokti na rukama 

Vlasnica najdužih noktiju na rukama je Ayanna Williams iz SAD -a, a svi su zajedno dugački 576,4 cm.

Žena sa najduljom kosom

- Throwback Thursday: Xie Qiuping's extraordinary hair locks amazing - Xie Qiuping from China has been growing her hair...

Objavljuje Guinness World RecordsČetvrtak, 4. prosinca 2014.

Najdulja kosa na svijetu pripada Kineskinji Xie Qiupingu, a prostire se na 5, 627 metra. Xie kosu pušta od 1973. godine, od svoje 13.-e, a kaže da je 'za imati tako dugačku kosu potrebno mnogo strpljenja'.

Kako zainteresirati djevojku: 7 zlatnih pravila za prvi razgovor
Kako zainteresirati djevojku: 7 zlatnih pravila za prvi razgovor

Najniža žena na svijetu

Najmanja žena na svijetu je Indijka Jyoti Amge, visoka kao veća lutka - 62,8 cm. Jyoti su za Guinnessa mjerili baš na njen 18.-i rođendan, pa je titulu preuzela od tinejdžerice Bridgette Jordan koja je ostala najmanja u skupini do 18. godina.

Najrastezljivija koža

Britanac Garry Turner kožu na trbuhu može istegnuti do dužine od 15,8 cm, a boluje od zbog rijetkog stanja zvanog Ehlers-Danlos sindrom, poremećaja vezivnog tkiva koji utječe na kožu, ligamente i unutarnje organe. 

Zbog tog sindroma kolagen koji jača kožu i određuje njezinu elastičnost postaje neispravan, što između ostalog rezultira i labavljenjem kože i neobično velikom pokretljivošću zglobova. U ozbiljnijim slučajevima može čak uzrokovati fatalni kolaps ili puknuće krvnih žila.

Najduži brkovi

Najduži brkovi na svijetu dugački su 4,29 m i pripadaju Ram Singh Chauhanu iz Indije, a izmjereni su 4. ožujka 2010. na setu talijanske TV emisije "Lo Show dei Record" u Rimu.

Najšira usta

Najšira usta dugačka su 17 cm dok nisu rastegnuta, a pripadaju Franciscu Domingu Joaquimu iz Angole.

Najmlađa žena s bradom

Najmlađa ženka s 'punom' bradom je Harnaam Kaur. U trenutku kad joj je taj rekord potvrđen, 7. rujna 2015. godine, Harnaam je imala 24 godine. Harnaam se inače strastveno zalaže za razvijanje i podizanje svijesti o ljepoti ženskog tijela, a aktivistica je brojnih pokreta protiv zlostavljanja slabijeg spola. 

Oborite rekord: Pokušajte naći pravu bundevu za 47 sekundi
Oborite rekord: Pokušajte naći pravu bundevu za 47 sekundi

Najviši (živući) muškarac

Najviši je muškarac na svijetu Sultan Kösen, kojem je 8. veljače 2011. u Ankari u Turskoj izmjerena visina od 251 cm. Ovaj je Turčin inače prvi muškarac viši od 240 cm koji se u zadnjih 20 godina uopće prijavio za Guinnessov rekord. A ako se pitate čime bi se netko njegove visine mogao baviti - Sultan se bavi poljoprivredom i, kako sam kaže, ne radi 'baš 8 sati dnevno, jer se brzo umara'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru