Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
263 komentara

Oni žive u otvorenoj vezi - a tvrde da nikad nisu bili sretniji

Caleb i Tram nisu normalan par po uvriježenoj definiciji, no kažu kako im otvorena veza donosi brojne pogodnosti, a ljubomora im pak samo učvršćuje odnos

263 komentara

Službena definicija njihovog odnosa je poliamorija ili višeljublje, a u praksi znači održavanje intimnih odnosa s više od jednog partnera, uz znanje i pristanak svih partnera. Od Poligamije se razlikuje što odnos s trećim partnerima ne uključuje brak.

Upravo tako živi ovaj američki par - Caleb i Tram, koji je svoju ljubavnu priču otpočeo na onaj konvencionalan način - jedan momak i jedna djevojka. Kažu kako im prije ovakav oblik odnosa nije padao na pamet. Bili su u sretnom odnosu dvije godine - no nekako su im u isto vrijeme došle želje za upoznavanjem i seksualnim iskustvima s drugim ljudima. Shvativši kako ne žele izaći iz trenutne veze jer se vole, počeli su razgovarati o alternativama.

- Nakon dvije godine nas je "zasvrbjelo", kako se to već kaže. Naravno da je razgovor o tome bio neugodan, no na sreću smo imali isti stav - kažu.

Oni vide brojne prednosti otvorene veze, jer smo svi ljudska bića koja vole seks.

Nevjera je često ubojica odnosa, a oni nisu željeli da se to dogodi njima. Za monogamiju smatraju kako može odgovarati nekima, no njima je ideja toga bila ograničavanje slobode. Budući da su je željeli za sebe, utvrdili su kako je samo pravedno dati to isto partneru.

Ljubavni savjetnici tvrde kako ovakvi odnosi rijetko uspijevaju, jer je obično jedna strana u priči pristala na kompromis tek toliko da ne izgubi partnera, ili pak s vremenom dolazi do razlaza zbog frustracije, ljubomore ili straha od napuštanja.

Caleb kaže kako se svaki put loše osjeća čim Tram ide na prvi spoj, no za njih je prava ljubav upravo to što se uvijek vrate jedan drugome.

Ne odbacuju mogućnost toga da se jedan od njih zaljubi i poželi nešto više s nekim drugim, no ne žele unaprijed razmišljati i opterećivati se time - pod parolom "razmišljat ću ako do toga dođe".

Međusobno razgovaraju o spojevima na kojima su bili, pa i o seksu, a svakome partneru otvoreno govore o svojoj vezi te su im seksualni partneri najčešće ljudi istih uvjerenja kao što je i njihovo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message