Lifestyle

Komentari 3

Opasno za posjetitelje: Veliki slap je nedostupan zbog leda

Opasno za posjetitelje: Veliki slap je nedostupan zbog leda

Gornja jezera zatvorena su za posjetitelje do proljeća 2020. godine. Za obilazak Parka otvorena su Donja jezera. Prilaz Velikom slapu je opasan i također zatvoren

U Nacionalnom parku Plitvička jezera potvrdili su nam da je pristup Velikom slapu zabranjen zbog leda na stazama koje vode do njega i opasnosti da posjetitelji prokližu i stradaju. Kažu da ne znaju do kada će zabrana potrajati jer ne mogu predvidjeti vremenske uvjete i koliko dugo će se led stvarati i zadržavati na tlu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Snijega, rekli su nam, ima ponegdje vrlo malo, možda centimetar.

- Daleko je to od onoga što smo navikli gledati zimi - kazali su.

Iako je posjet parku ograničen, i dalje se posjetitelji mogu voziti vlakićem i brodom te prošetati nekim dijelovima koji su otvoreni.

- Gornja jezera zatvorena su za posjetitelje do proljeća 2020. godine. Za obilazak Parka otvorena su Donja jezera. Stanje u sustavu posjećivanja i mogućnosti obilaska možete provjeriti na ulaznim recepcijama Parka ili pozivom na brojeve 053/751-014 i 053/751-015 - kažu u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Dodaju kako je zatvoren i Ulaz 2 - Hladovina, i to do proljeća 2020. godine. 

- Također, zbog radova na rekonstrukciji objekata na Ulazu 1, informacije, prodaja ulaznica, mjenjačnica i sanitarni čvor dostupni su u zgradi nasuprot restorana Lička kuća. Ulaz u zonu obilaska ostaje otvoren - dodali su.

Cijena ulaznica je trenutno 80 kuna za odrasle, 35 kuna za djecu od 7 do 18 godina te 50 kuna za studente. Za usporedbu, u srpnju će odrasli ulaz plaćati 300 kuna, djeca 120, a studenti 200 kuna. 

Pogledajte fotografije koliko su Plitvička jezera predivna kada je sve puno snijega:

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci