Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Preljub na emocionalnoj razini gori od fizičke nevjere za vezu

Preljub na emocionalnoj razini gori od fizičke nevjere za vezu
1

Emocionalna prevara započinje nevino u obliku prijateljstva, no gotovo polovica takvih odnosa preraste u preljubnički odnos koji vodi lažima, prešućivanju i seksu

VIDEO

Emocionalna i fizička intimnost dvije su strane medalje na kojima počiva ljubavni odnos, pa se većina bračnih savjetnika slaže kako emocionalne afere nisu bezazlene, već čest uzrok raspada brojnih veza i brakova. Afera često nastaje na radnom mjestu, jer se s kolegama, zbog sve napornijeg radnog tempa, provodi više vremena nego s partnerima. 

Znaci za prepoznavanje

Mnogi ljudi ni sami nisu svjesni da su emocionalno nevjerni, već to shvate tek nakon što je njihovom stalnom odnosu šteta već nanesena. Emocionalna prevara obično započinje povjeravanjem platonskom prijatelju dok se istovremeno prešućuje boljoj polovici. Česta su tema razgovora u tim odnosima i problemi iz ljubavnih veza zbog čega zbližavanje s prijateljem postaje sve jače, kao i seksualna napetost. Prijateljstvo i emocionalna prevara razlikuje se upravo po tome što se detalji tog platonskog odnosa taje od partnera kao i postojanje seksualne privlačnosti koja se podsvjesno osjeća.

S vremenom se sve više udaljava od partnera, izbjegava seks s njim, a sve češće razmišlja o "prijatelju". Također se sve manje vremena provodi s partnerom, a čak i u njegovoj nazočnosti jedva čeka priliku da vidi prijatelja te značajne vijesti i razmišljanja najradije dijeli s njim. Odnos s partnerom se pogoršava, rasprave oko banalnih stvari vode do ljutnje i ignoriranja, što neminovno vodi nedostatku strasti i seksualne privlačnosti.

Kako ju okončati?

Emocionalna nevjera ponekad je teža od fizičke jer ovu potonju često uzrokuje navika i nedostatak inovativnosti u seksualnom životu, dok emocionalna boli više jer se partneru druga osoba svidjela na svim razinama. Prvi je korak pronalazak razloga koji su je i uzrokovali. Često su to neriješeni problemi iz veze koji se "guraju pod tepih" i postaju uzrok nakupljenih frustracija. Često manjak krivnje zbog nedostatka fizičke prevare otežava okončanje takvog odnosa, no nije loše zamisliti se u poziciji svog partnera i razmisliti koliko je to pogrešno. 

Razrješavanje, rješenje i prevencija

Gary Neuman, autor knjige "Emocionalna nevjera" predlaže parovima što mogu učiniti kako bi zaštitili odnos od iskušenja:

- Dodirivanje partnera pet puta na dan, što uključuje zagrljaje, poljupce, škakljanje i masažu.

- Dogovaranje jednog 'službenog'  izlaska tjedno, bilo da je riječ o romantičnoj šetnji, odlasku u kino ili na večeru.

- Razgovor s partnerom je izuzetno bitan pa što češće treba inicirati dugotrajne rasprave i razmjene mišljenja.

- Za razbijanje rutine može se organizirati jedna večer u mjesecu posvećena svakom partneru u kojem će mu se ispunjavati seksualne fantazije.

- Pružati podršku partneru, poticati ga na razgovor o onome što ga muči te uvijek pokazivati poštovanje jedno prema drugom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'