Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Opasnosti u snovima: Bježanje od njih otkriva prepreke na javi

Snovi u kojima prijeti prirodna opasnost poput potresa ili poplave česti su kad osjećamo da nemamo kontrolu nad životom i da smo prepušteni na milost i nemilost sudbini

Foto: Dreamstime
20 komentara

Snovima o opasnosti podsvijest šalje poruku da je sanjač ugrožen na javi. Ako vam u snu prijeti opasnost, posvetite dodatnu pozornost financijama, odnosima i zdravlju. 
Ne smijete zaboraviti ni na simboličku razinu takvih snova. Oni se rijetko ostvaruju, iako većinu sanjača muči strah da će se ono što su doživjeli u snu ostvariti u zbilji.

Podsvijest je zabrinuta ako stvari na javi ne teku prema planu jer tad postoji velika opasnost za duhovni razvoj čovjeka. Osvješćivanje čovjeka važan je cilj te snovi o opasnosti upozoravaju ako se taj cilj izgubio iz vidokruga. U tom slučaju čovjek najčešće sanja kako je izgubljen u mračnoj šumi, dezorijentiran u nepoznatu često maglovitu području ili da se utapa.

ŠTO NAM TIJELO RADI... Misteriji sna: Zašto se već na početku spavanja stresemo?

Upozorenje o gubitku cilja donose i snovi u kojima smo djeca, a koji ostavljaju nelagodan uznemirujući osjećaj. Često se u takvim snovima želimo pogledati u zrcalo kako bismo vratili svoj identitet i stupanj svijesti. San o opasnosti može biti i onaj u kojem smo u situaciji kojoj nismo dorasli. Ako u snu uspješno riješimo takvu situaciju, to može biti pozitivan znak.

Foto: Dreamstime

Naša nam podsvijest govori da smo sposobni prevladati zapreke u stvarnom životu. Opasnost u snovima može biti posredna, poput prirodne katastrofe ili scenarija u kojem smo oči u oči s nesavladivim bićem. Ako je naše tijelo u izravnoj opasnosti, a mi uspijemo pobjeći, to je predznak uspješna budućeg života.

No ako ne uspijemo pobjeći izravnoj opasnosti te nas rane ili čak ubiju, mogli bi nas očekivati gubici u stvarnom životu. Ako u snu vidite čudovište, to implicira da ćete doživjeti neprijatnost. Moguće je da u okruženju imate osobu u čijem se društvu osjećate neugodno, ali ne možete ništa napraviti kako biste je izbjegli. I sami ste svjesni da ćete se kad-tad s “čudovištem” morati suočiti i riješiti spornu situaciju.

Foto: Dreamstime

Kad sanjate da bježite od čudovišta, to govori da ste uplašeni. Vjerojatno ste naišli na prepreku u životu za koju će vam trebati više vremena i hrabrosti kako biste je prerasli. Morat ćete malo zastati i prihvatiti da niste svemogući već da, kao i svi drugi, imate pravo da pogriješite. Pripazite i na što trošite novac, previše ste se trudili da biste ga sada gubili. Najčešći ugođaj snova o opasnosti su strah i tama.

ONO ŠTO SANJAMO... 6 vrsta snova: Neki predviđaju budućnost, drugi nam pomažu

Tama upozorava na zapreke na koje ćemo naići. Ako ne uspijemo naći put, promjene koje dolaze neće nam ići u korist. No ako uspijemo pronaći put iz tame u svjetlo, uspješno ćemo se suočiti sa svim teškoćama i tad su snovi o opasnosti zapravo pozitivan znak.
Primjer neposredna sna o opasnosti je onaj o žestokoj zimi. Na simboličkoj razini san o zimi znači strah od usamljenosti. Snovi o snijegu i ledu upozoravaju na opasnost da ostanemo sami i nezaštićeni.

Strah od smrzavanja, o kojem govori san o žestokoj zimi, strah je od gubitka svega poznatog. Upozorenje na neku opasnost može se stoga pojaviti i na način koji ćemo morati detektirati analizom snova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message