Lifestyle

Komentari 9

Organizirate ljetno druženje? Mali savjeti kako da prođu sa što manje stresa i više zabave

Organizirate ljetno druženje? Mali savjeti kako da prođu sa što manje stresa i više zabave

Jelovnik za opuštenu ljetnu zabavu neka bude što jednostavniji, a ako je okupljanje u vašem dvorištu, neka okolno okruženje posluži kao inspiracija, savjetuje stručnjakinja

Athena Calderone, lifestyle blogerica i autorica nekoliko kuharica, ne samo da ima smisla za svaku vještinu povezanu s domom, nego zna kako to sve učiniti jednostavnim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od jednostavnih ideja za roštiljanje do DIY koktela, evo kako Athena Calderone organizira jednostavnu ljetnu zabavu.

Meni

Njezin prvi savjet kada je riječ o planiranju ljetnog jelovnika je da bude jednostavan. Savjetuje da se pridržavate svježih sezonskih sastojaka i priloga koji se mogu pripremiti unaprijed.

- Nasjeckajte sastojke i unaprijed napravite preljeve ili završne umake - kaže  Calderone i dodaje ako zabavu organizirate na otvorenom da pripremite roštilj.

Kokteli

Dopuštanje gostima da miksaju vlastite koktele ne samo da im daje nešto za raditi, već mogu prilagoditi okus i alkohol.

Dreamstime

- Možete pripremiti nekoliko koktel recepata te se osigurajte sa svim potrebnim sastojcima, a zatim se odmaknite i pustite goste da postanu kreativni - dodaje.

Prirodno lijep dekor

Odaberite temu za inspiraciju i neka vam to bude vodič za lagane sezonske elemente za stolom.

- Ako je okupljanje u vašem dvorištu, neka okolno okruženje posluži kao inspiracija. Stavite izrezane grane u veliku vazu, uberite cvijeće iz vrta ili cvijeće koje već imate u vazi malo dopunite - govori.

Riješite se komaraca

Komarci imaju moć uništiti inače opušteno druženje. Srećom, Calderone ima savjet koji je učinkovit.

- Sjajan ljetni trik za sprječavanje buba jest mali buketić svježeg snopa lavande i kadulje koji ćete ostaviti na tanjur svakom gostu. Lagani miris vijorit će oko stola cijelu večer, što će pomoći u odvraćanju kukaca - zaključuje, a piše Real Simple.