Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Osobina kod muškarca koja ih čini puno privlačnijima ženama

Istraživanje je pokazalo da se ženama koje traže tipove za udaju privlačniji oni koji brinu o ekologiji, od onih kojima je 'muka' i reciklirati svoje smeće što ima smisla, rekao je pihoterapeut Phillip Hodson

Fotolia
Foto: Fotolia
51 komentara

Nedavno je jedno istraživanje pokazalo da su muškarci koji su ekološki osviješteni ženama privlačniji, pa frajeri koji 'briju na zeleni planet i kako industrijalizacija ugrožava bebe tuljane' imaju 17 posto veće šanse da svidjeti se odabranici nježnijeg spola. Razlog te veće privlačnosti je, kažu autori ove studije, taj što žene zagovornike platnenih vrećica i organskog pamuka gledaju kao 'muževnije' od onih koje čisti zrak i teška razgradnja plastike previše ne brinu.

Foto: Dreamstime

No, otkrića ove studije potpuno su suprotna od rezultata nekih prijašnjih studija na ovu temu - a koje su pokazale da su ekološki osviještene muškarce žene smatrale - manje privlačnima.

Sada su, čini se, žene promijenile mišljenje, pa 'eko friendly' tipove smatraju 'boljim partnerima jer su manje sebični', a misle i kako su potencijalno bolji materijali za očinstvo. 

DNA DEHP Kemikalija iz recikliranog PVC-a utječe na plodnost i naš DNK

- Muškarci mogu imati koristi od brige o okolišu jer ona upućuje na neke pozitivne osobine kao što je npr. nesebičnost - zbog čega su im naklonjenije i samohrane majke, koje u njima zbog toga vide pouzdanije partnere za ozbiljne dugotrajne veze - rekla je autorica ovog istraživanja, profesorica Sylvia Borau

Foto: Privatna arhiva

Tim sa profesoricom Borau na čelu ispitivanje je radio na uzorku od 200 žena, koje su odgovarale kako gledaju na muškarce koji npr. kupuju samo 'eko friendly proizvode, koji u dućan nose svoje vrećice za višekratnu upotrebu ili koji koriste javni prijevoz umjesto automobila, a psihoterapeut Phillip Hodson kaže kako ovi nalazi pokazuju da je 'nesebičnost' kvaliteta koju danas traži većina žena.

GREŠKE KOJE RADIMO Ovo su bračni poljupci smrti: 21 znak da ćete se razvesti...

- Ovo je istraživanje pokazalo da se ženama, pogotovo onima koji traže tipove s kojima bi se skrasile, privlačniji oni koji brinu o ekologiji od onih kojima je muka i reciklirati vlastito smeće - kaže Hodson i napominje da - premda po mišljenju mnogih takvi tipovi nisu dovoljno 'frajeri', ipak ima smisla da će ženu koja želi sigurnost privući nesebičnost.

A ta je nesebičnost kod ovih muškaraca, vjeruju žene, očito velika - kad im nije teško brinuti i o budućnosti cijelog čovječanstva.

POGLEDAJTE ŠTO ŠARIĆ MISLI O URNEBESNOJ ČESTITKI ALEKSANDRA VUČIĆA: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message