Lifestyle

Komentari 5

Ostatke hrane pretvorite u fina jela: Tortice, salate s jajima...

Ostatke hrane pretvorite u fina jela: Tortice, salate s jajima...

Od ostataka šunke i jaja možete pripremiti francuski krumpir ili finu salatu ili pak najmilije iznenaditi torticama s mladim lukom po receptu Branka Ognjenovića

Francuski krumpir

Sastojci: 50-70 dkg krumpira, 4 kuhana jaja, šunka, vrhnje, jaje

Priprema: Skuhajte krumpir i čim se ohladi narežite na ploške. Ostatke kuhanih jaja i šunke također narežite na ploške. Namastite lim za pečenje, prekrijte ga ploškama krumpira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju sloj krumpira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja,  jednog razmućenog jaja i malo soli. Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

Najčitaniji članci