Lifestyle

Komentari 13

'Osveta' ruskih influencerica: Škarama za vrt uništavaju svoje skupocjene Chanelove torbice

'Osveta' ruskih influencerica: Škarama za vrt uništavaju svoje skupocjene Chanelove torbice

Nakon što je Chanel zatvorio trgovine u Rusiji, prestao je i prodavati svoje proizvode ljudima izvan Rusije koji ih namjeravaju odnijeti u tu zemlju. Nekoliko ruskih influencera optužilo je brend za 'rusofobiju'

Ako Chanel House ne poštuje svoje klijente, zašto bi mi poštivali ​​Chanel House, zapitala se ruska manekenka Victoria Bonya u videu na Instagramu u srijedu prije nego što je uzela velike škare i prepolovila crnu prošivenu Chanel torbicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski brend torbi

- Pa-pa - rekla je za svojih 9,3 milijuna pratitelja na platformi dok je bacala prepolovljenu torbicu.

Bonya je samo jedna od nekoliko ruskih influencerica koje su se snimile kako režu svoje Chanel torbe u znak protesta zbog zabrane kupnje robe francuskog luksuznog brenda.

Nakon što je Chanel zatvorio svoje trgovine u Rusiji, prestao je i prodavati svoje proizvode ljudima izvan Rusije koji ih namjeravaju odnijeti natrag u zemlju, što su neki ruski kupci nazvali antiruskim. Nekoliko ruskih influencera optužilo je brend za 'rusofobiju'.

TV voditeljica i glumica Marina Ermoshkina, koja ima 299.000 pratitelja na Instagramu, u srijedu je vrtnim škarama izrezala tamnosivu Chanel torbicu.

- Nijedna torba, niti jedna stvar nije vrijedna moje ljubavi prema mojoj domovini - napisala je u opisu i dodala da 'to nije vrijedno njenog poštovanja prema samoj sebi'. 

- Ja sam protiv rusofobije, protiv brenda koji podržava rusofobiju. Chanel je samo modni dodatak koji je u jednom trenutku odlučio poniziti ljude, moje sunarodnjake, odlučio je diskriminirati ljude po nacionalnoj osnovi, što ja neću tolerirati. Uostalom, glavna stvar su principi, bitno je ono što je u tebi, a ne u tvojoj ruci - objasnila je. 

DJ Katya Guseva, koja ima 587.000 pratitelja na Instagramu, rekla je da je slijedila Ermoshkinin primjer kad je također škarama izrezala svoju crnu Chanel torbicu.

- Uvijek sam sanjala da će se Chanel torbica pojaviti u mom ormaru, a to se dogodilo prošle godine. Ali nakon što sam saznala za politiku brenda prema Rusima, odlučila sam ukloniti ovu torbu iz svog svakodnevnog života dok se situacija ne promijeni - objasnila je zašto se odlučila na ovako drastični 'rez'.

- Ja sam protiv rusofobije, protiv brenda koji podržava rusofobiju i diskriminaciju žena na temelju nacionalnosti. Mi ruske djevojke smo lijepe bez obzira imamo li Chanel torbu ili ne - nastavila je.

Influencerice su dobile podršku svojih obožavatelja, ali i ljutite komentare ljudi koji su ih optužili da od potpuno nebitne stvari rade cirkus, pogotovo uzevši u obzir što se događa u Ukrajini. 

U izjavi poslanoj Insideru u utorak, predstavnik Chanela rekao je da je brend u skladu sa 'svim zakonima' primjenjivim na njegovo poslovanje i zaposlenike, uključujući trgovinske sankcije.

- Zbog toga smo pokrenuli postupak traženja od klijenata za koje ne znamo glavno prebivalište da potvrde da se artikli koje kupuju neće koristiti u Rusiji - rekao je predstavnik.

- Svjesni smo da je ovaj proces izazvao razočaranje kod nekih naših klijenata. Trenutno radimo na poboljšanju ovog pristupa i ispričavamo se za sve nesporazume koje je ovaj potez moglo uzrokovati jer želimo dobrodošlicu svim našim klijentima, bez obzira odakle dolaze, što je prioritet za Chanel - piše u objavi za medije.