Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

'Osveta' ruskih influencerica: Škarama za vrt uništavaju svoje skupocjene Chanelove torbice

'Osveta' ruskih influencerica: Škarama za vrt uništavaju svoje skupocjene Chanelove torbice

Nakon što je Chanel zatvorio trgovine u Rusiji, prestao je i prodavati svoje proizvode ljudima izvan Rusije koji ih namjeravaju odnijeti u tu zemlju. Nekoliko ruskih influencera optužilo je brend za 'rusofobiju'

VIDEO

Ako Chanel House ne poštuje svoje klijente, zašto bi mi poštivali ​​Chanel House, zapitala se ruska manekenka Victoria Bonya u videu na Instagramu u srijedu prije nego što je uzela velike škare i prepolovila crnu prošivenu Chanel torbicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski brend torbi

Pokretanje videa...

01:15

- Pa-pa - rekla je za svojih 9,3 milijuna pratitelja na platformi dok je bacala prepolovljenu torbicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bonya je samo jedna od nekoliko ruskih influencerica koje su se snimile kako režu svoje Chanel torbe u znak protesta zbog zabrane kupnje robe francuskog luksuznog brenda.

Nakon što je Chanel zatvorio svoje trgovine u Rusiji, prestao je i prodavati svoje proizvode ljudima izvan Rusije koji ih namjeravaju odnijeti natrag u zemlju, što su neki ruski kupci nazvali antiruskim. Nekoliko ruskih influencera optužilo je brend za 'rusofobiju'.

TV voditeljica i glumica Marina Ermoshkina, koja ima 299.000 pratitelja na Instagramu, u srijedu je vrtnim škarama izrezala tamnosivu Chanel torbicu.

- Nijedna torba, niti jedna stvar nije vrijedna moje ljubavi prema mojoj domovini - napisala je u opisu i dodala da 'to nije vrijedno njenog poštovanja prema samoj sebi'. 

- Ja sam protiv rusofobije, protiv brenda koji podržava rusofobiju. Chanel je samo modni dodatak koji je u jednom trenutku odlučio poniziti ljude, moje sunarodnjake, odlučio je diskriminirati ljude po nacionalnoj osnovi, što ja neću tolerirati. Uostalom, glavna stvar su principi, bitno je ono što je u tebi, a ne u tvojoj ruci - objasnila je. 

DJ Katya Guseva, koja ima 587.000 pratitelja na Instagramu, rekla je da je slijedila Ermoshkinin primjer kad je također škarama izrezala svoju crnu Chanel torbicu.

- Uvijek sam sanjala da će se Chanel torbica pojaviti u mom ormaru, a to se dogodilo prošle godine. Ali nakon što sam saznala za politiku brenda prema Rusima, odlučila sam ukloniti ovu torbu iz svog svakodnevnog života dok se situacija ne promijeni - objasnila je zašto se odlučila na ovako drastični 'rez'.

- Ja sam protiv rusofobije, protiv brenda koji podržava rusofobiju i diskriminaciju žena na temelju nacionalnosti. Mi ruske djevojke smo lijepe bez obzira imamo li Chanel torbu ili ne - nastavila je.

Način na koji nosite svoju torbu otkriva kakav vam je karakter
Način na koji nosite svoju  torbu otkriva kakav vam je karakter

Influencerice su dobile podršku svojih obožavatelja, ali i ljutite komentare ljudi koji su ih optužili da od potpuno nebitne stvari rade cirkus, pogotovo uzevši u obzir što se događa u Ukrajini. 

U izjavi poslanoj Insideru u utorak, predstavnik Chanela rekao je da je brend u skladu sa 'svim zakonima' primjenjivim na njegovo poslovanje i zaposlenike, uključujući trgovinske sankcije.

Modna kuća Dior predstavila novu liniju putničkih torbi - praktičan dizajn nosi ime Lingot
Modna kuća Dior predstavila novu liniju putničkih torbi - praktičan dizajn nosi ime Lingot

- Zbog toga smo pokrenuli postupak traženja od klijenata za koje ne znamo glavno prebivalište da potvrde da se artikli koje kupuju neće koristiti u Rusiji - rekao je predstavnik.

- Svjesni smo da je ovaj proces izazvao razočaranje kod nekih naših klijenata. Trenutno radimo na poboljšanju ovog pristupa i ispričavamo se za sve nesporazume koje je ovaj potez moglo uzrokovati jer želimo dobrodošlicu svim našim klijentima, bez obzira odakle dolaze, što je prioritet za Chanel - piše u objavi za medije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru