Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Osvježite dan Ljetnim hladnim ražnjićima i finim palačinkama

Osvježite dan Ljetnim hladnim ražnjićima i finim palačinkama
4

Ljeto s Podravkom: Zelene palačinke fine su i hladne i tople, a Hladni ražnjići s dinjom pravo su osvježenje i možete ih poslužiti kao međuobrok ili predjelo

VIDEO

Ljetni hladni ražnjići

Jednostavno/25 minuta/Za 4 osobe

Sastojci: 1 dinja (oko 1,2 kg), 100 g Kraškog vrata Podravka, 200 g mini mozzarelle, 2 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, papar

Priprema: 

Mozzarellu nakapajte maslinovim uljem i pospite paprom. Dinju ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Na drvene štapiće nanižite sir, ploške kraškog vrata i dinju. Hladne ražnjiće poslužite kao doručak u vrućim ljetnim danima, ali i kao međuobrok ili predjelo. 

Savjet: Ako ne nemate mini mozzarellu, običnu narežite na kockice. 

Mediteranske zelene palačinke

Vječno neodoljive palačinke pristaju uz razne nadjeve, a u ovoj kombinaciji s tunjevinom, špinatom i sirom "zasjat" će novim neodoljivim okusom. 

Jednostavno/40 minuta i vrijeme odmaranja/Za 4 osobe

Sastojci: 1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g), 200 ml slatkog vrhnja, 500 ml vode, 200 g špinata, 1 žlica svježe nasjeckanog vlasca, 100 g feta sira, 2 češnja češnjaka, papar, ulje za pečenje

Salata: 100 g ljubičastog luka, 400 g rajčice, 2 EVA Tuna fileti u maslinovom ulju (2x115g), 1 žlica nasjeckanog vlasca

Priprema: 

Pripremite smjesu za palačinke tako da mješavini za palačinke dodate vrhnje i vodu te izmiješajte u glatko tijesto. U smjesu umiješajte blanširani i narezani špinat, nasjeckani vlasac, narezanu fetu i protisnuti češnjak. Popaprite prema potrebi i stavite odmarati 10-15 minuta. Ispecite na tavici manje i deblje palačinke. 

Luk nasjeckajte, rajčice očistite, izvadite sjemenke i nasjeckajte na kockice i zajedno s vlascem izmiješajte u zdjeli. U zdjelu dodajte natrgane EVA Tuna filete u maslinovom ulju. Salatu poslužite uz palačinke. 

Savjet: Palačinke pecite na laganoj vatri, a poslužite ih možete tople ili hladne. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist

Niska energetska vrijednost dinje i velik udio vode čine tu namirnicu vrlo popularnom u ljetnim mjesecima. Dinja sadrži više od 90% vode i ima svega 34 kcal u 100 g ploda. Iznimno je bogata vitaminom C (31% preporučene dnevne količine u 100 g), a neke vrste (npr. cantaloupe) bogate su i vitaminom A koji je prisutan u obliku beta-karotena (10% preporučene dnevne količine u 100 g). 

Sadrži i druge vitamine i minerale, iako u manjim količinama: tiamin, niacin, vitamin B6, folate, pantotensku kiselinu, željezo, magnezij, bakar, kalij, mangan, fosfor. U kombinaciji s kraškim vratom, mozzarellom i maslinovim uljem bit će pravo osvježenje za početak dana. Za ručak uživajte u mediteranskim palačinkama sa salatom od svježih rajčica, tune i ljubičastog luka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom