Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Otkrijte koja je vaša 'uloga' u seksu i kako ćete ju poboljšati

Otkrijte koja je vaša 'uloga' u seksu i kako ćete ju poboljšati

Energični vole isprobavati seksualne igračke, gledati porniće i pričati 'prljavo' u krevetu. Za ratnike seks predstavlja opterećenje iako u njemu uživaju

VIDEO

Održavanje strasti u dugogodišnjim vezama i brakovima nije lak zadatak, ali nije i neostvariv, tvrdi ljubavna savjetnica i autorica knjige 'Super- seks za cijeli život', Tracey Cox. Prema njoj, za zdrav seksualni život para ključno je identificirati vlastiti seksualni stil prema svojoj osobnosti, kao i ono što on predstavlja u našem životu.

POGLEDAJTE VIDEO: Čuvaju se do braka

Pokretanje videa...

apstinencija 01:15

 1. Energični

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj tip ljudi, ako su dobro raspoloženi, trudi se zavoditi svog partnera detaljima, voljom i trudom u seksu kao i povjerenjem prema partneru. No, njihova je mana što vole u svemu biti dominantni, pa tako i u seksu.

Zbog natjecateljskog duha često imaju nerealna očekivanja, pa tako i na naznaku prvih problema u seksualnom životu, posvećuju ima previše pažnje. Time se dodatno opterećuju i čine problem većim nego što jest.

Energični vole isprobavati seksualne igračke, gledati porniće i pričati 'prljavo' u krevetu. Ne vole prihvaćati tuđa pravila, i nakon seksa se više pitaju kakva je bila njihova izvedba, a ne je li seks kao seks bio dobar.

Muž je ženi dao popis pravila za bolji seks, a ona pita: 'Jesu li vama ovo normalni zahtjevi?'
Muž je ženi dao popis pravila za bolji seks, a ona pita: 'Jesu li vama ovo normalni zahtjevi?'

Poboljšajte seks: Iako se energičnima čini kako su "majstori" seksa, upravo njihovo uvođenje noviteta i zahtjevi za eksperimentiranjem mogu prijeći u rutinu.

Tako je ponekad dobro vratiti se osnovama, u spavaću sobu i najjednostavniju i najugodniju pozu te naprosto uživati u partneru. Na taj način će postići veći stupanj intimnosti, koji u seksu predstavlja najveće zadovoljstvo.

2. Ratnici

Od svih tipova, ovoj je najviše zabrinut oko seksa. Za njih seks predstavlja opterećenje iako u njemu uživaju. Osjećaju velik pritisak da moraju zadovoljiti partnera, jer često misle kako su drugi vještiji nego oni.

Zbog straha od neuspjeha i razočaravanja partnera mogu i izbjegavati seks te pribjegavati masturbaciji. Njihov je libido nešto slabiji od drugih ljudi, a na tome moraju poraditi kako bi imali zadovoljavajući seksualni aspekt odnosa.

Poboljšajte seks: Ratnici trebaju razmisliti o negativnim seksualnim iskustvima iz prošlosti, i o njima otvoreno porazgovarati s partnerom. Dopustite da vam pomogne, predstavljajući svoje liberalnije nazore, a istovremeno u okrilju ljubavi i sigurnosti usmjeri vas na istraživanja seksualnih užitaka.

Za ratnike koji su samci, Tracey Cox savjetuje razgovor s prijateljem od povjerenja ili psihologom, kao i prekid s avanturama na jednu noć zbog kojih im stradava seksualno samopouzdanje. Nakon što se riješe svojih smetnji, i ratnici će imati zadovoljavajući seksualni život.

Najdraža seks poza otkriva što je skriveno u podsvijesti: Strah od intime ili romantična duša
Najdraža seks poza otkriva što je skriveno u podsvijesti: Strah od intime ili romantična duša

3. Priključci

Za njih, cilj seksa je izražavanje osjećaja, a manje fizički čin pa nisu toliko fokusirani na seksualnu izvedbu. Vole velike ljubavne geste i maženje, a seks na brzaka, igrice poput mijenjanja uloga ili ostvarivanje fantazija ih ne zanimaju.

Dobra strana je što 'priključci' ljubavnici koji lako opraštaju, sve dok osjećaju da ih partner voli. Loša strana je što ne istražuju vlastita seksualna zadovoljstva, a seks mogu doživjeti kao 'prljav' ako nije onakav kakvim su ga zamislili.

Poboljšajte seks: Budući da veze nisu uvijek savršene, priključci trebaju smanjiti svoja očekivanja te se otvoriti za mogućnost spontanog seksa.

Pomicanje granica u seksu, pomiješanih sa romantičnim trenucima, bit će pravo osvježenje i novo iskustvo za 'priključke'. Erotska literatura, filmovi, obnažene fotografije, sve će pomoći u postupnom opuštanju.

4. Stabilizatori

Oni su oprezni, kooperativni, dobri i velikodušni, a predstavljaju pravu utjehu nekome tko je u prethodnim vezama bio jako povrijeđen.

Kako privući svaki horoskopski znak? Ovan voli direktno, Lav kada ističete seksepilnost...
Kako privući svaki horoskopski znak? Ovan voli direktno, Lav kada ističete seksepilnost...

o loša je strana što seks s njima često zapada u rutinu zbog predvidljivosti, pa čak i ako ona označava veći užitak u davanju, nego primanju. Također, neugodno im je razgovarati o seksualnim problemima, kao i glasno izražavati užitak.

Poboljšajte seks: Budući da nisu otvoreni u razgovorima o seksu, često 'zakopavaju' svoju frustraciju i želje. Umjesto isključivog udovoljavanja partneru, ohrabrite se i zatražite partnera da učini nešto što vi želite, a partner će to cijeniti jer će to vidjeti kao znak opuštanja.

5. Kontrolori

Oni vole rutinu, kako u spavaćoj sobi, tako i izvan nje. Ne voli promjene, već predvidljivost i poznavanje situacije. Seksualna iznenađenja za njih nisu poželjna, pa će se na partnerove prijedloge osjećati povrijeđeno, uvrijeđeno ili nedostatno.  

Često mogu doživjeti orgazam u isključivo jednoj pozi ili određenim uvjetima. Dobra strana je što su kontrolori najčešće zadovoljni svojim seksualnim životom, no loša je strana što će takav seks dugoročno zadovoljavati samo partnera sličnog razmišljanja.

Evo kako nam se s godinama mijenja seksualni nagon i zašto
Evo kako nam se s godinama mijenja seksualni nagon i zašto

Poboljšajte seks: Određena predvidljivost je u redu, no kontrolori trebaju pokušati pomaknuti granice svoje udobnosti i navike. Mogli bi izraditi popis stvari koje bi voljeli isprobati, a na taj će se način približiti seksu na logičan način.

Postupnim uvođenjem novih koraka, isprobavanjem poza i kontrolori se opuštaju, smatra Tracey Cox.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno