Za čokoladnu tortu trebat će vam tri jaja, šećer, maslac, brašno, vanilija i kakao. Peče se od 20 do 25 minuta, a cijeli postupak je gotov za manje od jednog sata
Ova čokoladna torta je za prste polizati, a gotova je za 45 min
Ova ukusna čokoladna torta utažit će želju za slatkim vrlo brzo, a količina je idealna za četvero ljudi. Za nju će vam biti potrebno 45 minuta vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
120 g maslaca, 3 jaja, 50 g kakaa, 250 g šećera, 120 g brašna, žličica ekstrakta vanilije, prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu manjeg promjera, od 20 ili 22 cm, premažite maslacem i pobrašnite. Rastopite maslac pa pričekajte da se malo ohladi. Izmiksajte šećer s maslacem, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Ubacite pomiješano brašno, kakao i prstohvat soli. Izmiješajte drvenom žlicom ili špatulom.
Premjestite u kalup, zagladite i pecite 20-25 minuta. Rubovi bi trebali biti pečeni, ali sredina još mekana. Pričekajte da se ohladi pa kolač pospite šećerom u prahu. Poslužite uz tučeno vrhnje i voće.