Poželite li napraviti pizzu na neki malo drugačiji način, pokušajte sa ovim zanimljivim receptom u kojemu se ne koristi tijesto kao podloga, već izrezani krumpir. Djeca obožavaju ovu varijantu
Ovakvu pizzu još niste kušali: Radi se na podlozi od pomfrita
Sastojci:
- 1 kg krumpira za pomfrit (za pećnicu)
- 100 g parmezana
- 300 g ribane mozzarelle
- 300 g Provolone sira (talijanski sir, ima ga u našim trgovinama)
- 1 mala limenka umaka od rajčice
- šaka neke pikantne kobasice (tanko narezane na kolutove)
- 1 žličica origana
- sol i papar
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa stavite krumpiriće u protvan i pecite 15 minuta. Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.
Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od rajčice pa poslažite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve - Provolone sir, rajčica, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze poslažite kobasicu.
Pecite pola sata na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkastu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite, prenosi Tastemade.