Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Ovakvu pizzu još niste kušali: Radi se na podlozi od pomfrita

Ovakvu pizzu još niste kušali: Radi se na podlozi od pomfrita

Poželite li napraviti pizzu na neki malo drugačiji način, pokušajte sa ovim zanimljivim receptom u kojemu se ne koristi tijesto kao podloga, već izrezani krumpir. Djeca obožavaju ovu varijantu

Sastojci:

  • 1 kg krumpira za pomfrit (za pećnicu)
  • 100 g parmezana
  • 300 g ribane mozzarelle
  • 300 g Provolone sira (talijanski sir, ima ga u našim trgovinama)
  • 1 mala limenka umaka od rajčice
  • šaka neke pikantne kobasice (tanko narezane na kolutove)
  • 1 žličica origana
  • sol i papar
10 recepata iz 1813. godine: Od juhe od piva do telećih knedli
10 recepata iz 1813. godine: Od juhe od piva do telećih knedli

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa stavite krumpiriće u protvan i pecite 15 minuta. Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.

Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od rajčice pa poslažite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve - Provolone sir, rajčica, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze poslažite kobasicu.

Pecite pola sata na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkastu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite, prenosi Tastemade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9