Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Ove daščice zbližavaju, griju srca, a izmamile su i koju suzu

Ove daščice zbližavaju, griju srca, a izmamile su i koju suzu
1

Personalizirane daskice Ivane Kelčec-Suhovec originalan su poklon za klince i zaljubljene. Njena stvaralačka snaga dolazi iz ljubavi prema životu, djeci i hrani, stvarajući tako trajne uspomene

VIDEO

Studirala sam marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i odmah nakon završetka počela raditi u području marketinga i odnosa s javnošću. No nakon rada u velikim sustavima u struci, tijekom drugog porodiljnog dopusta, dala sam oduška svojoj kreativi i počela raditi stvari koje sam željela pokloniti svojoj djeci i dragim prijateljima kao trajnu personaliziranu uspomenu, priča Zagrepčanka Ivana Kelčec-Suhovec (32). 


Tako je nastao i prvi proizvod - drvena kocka koja sadrži podatke rođenja njezine djece - datum, vrijeme i mjesto, imena roditelja te porođajnu visinu i težinu. Ovi posljednji podaci bili su i iznimno važni jer je Ivana tad shvatila da ih vrlo lako zaboravimo, a papire na kojima pišu zametnemo. 


- Drvo je oduvijek pričalo najljepše priče, nosilo imena zaljubljenih koji su urezivali svoje inicijale u deblo drva ispod kojih su se sastajali, pa sam tako htjela da ono priča i one još ljepše priče - o produktu ljubavi dvoje ljudi te o svim sferama njihova života. Pa je tako drvena kocka ubrzo nosila i datume vjenčanja, krštenja, prvih pričesti, ali i stihova dječjih pjesmica i brojalica. Potom sam odlučila otvoriti kućnu radinost, a brend nazvati Little Miss Puu - govori Ivana.

Iako je ostala na primarnom poslu, Ivanine su ruke nastavile oblikovati i mnoge druge proizvode - prigodne poklone za rođenje djeteta, novopečene roditelje, useljenja, vjenčanja...

- Iskreno vjerujem da ljubav ide kroz želudac pa veliku pozornost i privatno pridajem hrani. Volim organizirati druženja i uz dobre zalogaje stvarati uspomene. Te sam zalogaje oduvijek voljela posluživati na drvenim daskicama pa sam jednostavno željela i od njih stvoriti nešto novo, neku novu priču. Tako su nastale daskice u raznim oblicima - svinjica koja donosi sreću, oblak za sanjare, maca, miš, zeko ili riba za ljubitelje životinja te klasične, okrugle i pravokutne.

Posebnost je što svaka od njih, kaže Ivana, nosi natpis po želji svakog kupca, a često se tu nađu i originalne izreke, recepti i duhoviti natpisi. Prvenstveno želi ponuditi originalne ideje, pa tako personalizira i brojne uporabne predmete: šalice za kavu, majice, bodije, pljoskice, pribore za kuhanje, pregače...


- Reakcije su prekrasne! Osim što imam predivnu komunikaciju tijekom izrade proizvoda, još me više vesele trenuci kad sam u prilici i osobno uručiti narudžbe te kad vidim istinsko veselje na licima. Bilo je čak i suza radosnica te mi zbog toga nije teško raditi po cijele dane, ponekad i do kasno u noć - smješka se Ivana.

Zasad radi samostalno, no prati razne natječaje i poticaje te se nada da će u budućnosti aplicirati na neki od njih. Poduzetnička klima je sve bolja, a prilike brojne.



- Ovo je prava mala kućna radinost u punom smislu te riječi. Cijelu ideju oko komercijalizacije daskica i ostalih proizvoda započela je moja majka, umirovljenica koja je željela nekako popuniti svoje vrijeme. Danas uskaču svi članovi obitelji i pružaju veliku podršku, no najviše moram zahvaliti suprugu koji organizacijski drži veliki dio te je pravi motivator u najtežim trenucima - kaže Ivana. 


Little Miss Puu, kaže, uvijek će biti “posao za dušu”, područje u kojem istinski uživa i kreativno se igra, dok je redoviti posao privlači zbog brojnih drugih stvari. 


- Budite odvažni i pokušajte ostvariti snove. Bilo da je riječ o kreiranju ponude i usluge, nemojte da ostane samo u mislima, nego je predstavite svijetu. Budite ustrajni i ne dopustite da vas ružna riječ, rokovi ili spor razvoj odvrati od onoga što ste započeli. Sjetite se osjećaja ponosa koji ste imali kod prve narudžbe i pokušajte ga zadržati cijelo vrijeme. Radite na sebi, na svojim željama, i ponekad se samo prepustite - zaključuje Ivana.

Otvaranje radinosti bilo je brzo i jako jednostavno

Potrebno je bilo samo prikupiti svu dokumentaciju i pri Uredu državne uprave - služba za gospodarstvo pokrenuti postupak, otvoriti žiro-račun, prijaviti se na Poreznoj upravi i odrediti način plaćanja poreza. Kroz manje od tjedan sve je bilo spremno za rad, prisjeća se Ivana. Iako je sve više kupaca koji do nje dolaze putem usmene predaje i preporuke, prisutna je i na Facebooku i Instagramu, preko kojih je najviše narudžbi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa