Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Ove stvari koristimo svaki dan, a više nam štete nego koriste

Ove stvari koristimo svaki dan, a više nam štete nego koriste

Ako ste oni koji obilno prskaju parfem po sebi - prestanite. Spužvica za pranje i piling tijela raj je za bakterije, a ako ne možete bez nje čistite ju i sušite. Obavezno u smeće bacite stare plastične posude

VIDEO

Svi većinom smatramo kako su naši domovi sigurno utočište za našu obitelj i za nas same. Ono što ne znamo je da ponekad najobičniji predmeti koji leže u našoj kući mogu predstavljati veliku prijetnju našem zdravlju. Zubna pasta za izbjeljivanje koja osigurava blistav osmijeh, antibakterijski sapun za ruke koji štiti našu djecu od klica, te gazirana pića koja reklamiraju vitku figuru nisu baš ono što mi mislimo.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

1. Pravi učinak dijetalnih gaziranih pića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogo nas iz prehrane isključi obična gazirana pića te prelazi na dijetalna. Međutim, studije ukazuju na to da postoji izravna povezanost između konzumiranja dijetalnih gaziranih pića i rizika od razvoja ozbiljnih zdravstvenih stanja, poput demencije, pretilosti, kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara.

Povrh svega, glavni razlog zašto ih pijemo je mršavljenje, ali ova vrsta pića može povećati našu žudnju pa se možemo još više udebljati.

Alternativa

Ako vam je voda previše blaga, začinite je dodavanjem malo limunovog soka. Ako imate želju za nečim slatkim, Smoothieji vam mogu biti spasitelj u toj situaciji. Možete čak i kombinirati više vrsta voća.

2. Obilno prskanje parfema

Mnogi od nas vole da se njihov parfem osjeti pa ga poprskaju po sebi i to pretjerano. Izloženost ovim mirisima može uzrokovati blage do teške simptome, od migrene do neplodnosti. Štoviše, oni su i dobro poznati zagađivači. 

Alternativa

Prebacite se na proizvode s mirisom prirodnih ulja. Možete stvoriti vlastite parfeme bez toksina.

Novo lice 'otpada': Od stabljika banane nastaju ekstenzije za kosu, tepisi, otirači i košare
Novo lice 'otpada': Od stabljika banane nastaju ekstenzije za kosu, tepisi, otirači i košare

3. Pamučni štapići

Ušni vosak postoji s razlogom: štiti naš ušni kanal od prašine i nečistoća. Kad se nagomila, imamo osjećaj da nam je uho ljepljivo. Kako bi se riješili tog osjećaja koristimo pamučne štapiće. Ako ga previše gurnemo, možemo oštetiti bubnjić, pa čak i riskirati gubitak sluha.

Alternativa

Bacite ih. Nije potrebno čistiti vosak nakupljen u uhu. Međutim, ako želite očistiti otvor kanala, upotrijebite vlažnu krpu i pazite da ne pritisnete previše.

4. Antibakterijski sapun za ruke koji ubija bakterije

Još od djetinjstva učili su nas o važnosti čestog pranja ruku. Nećemo poreći taj dio, ali upotreba antibakterijskih sapuna može biti 'nezdrava'. Prije svega, nema konkretnih dokaza da ubijaju sve bakterije. Stručnjaci vjeruju da neki sastojci koji se nalaze u ovim sapunima, poput triklosana, mogu uzrokovati antibakterijsku rezistenciju.

Alternativa

Običan sapun, voda i temeljiti piling su sve što vam je potrebno za održavanje ruku čistim.

Podijelila trik kako organizirati sve stvari za plažu u automobilu
Podijelila trik kako organizirati sve stvari za plažu u automobilu

5. Spužvica za pranje tijela - raj za bakterije

Kako nešto što izgleda poput šarene morske spužve može biti štetno? Iako se čine izvrsne za piling kože na njima se može skupiti mnoštvo bakterija, a sljedeći put kad se idete tuširati samo ćete ih privući na kožu. 

Alternativa

Ako vam se ne da čistiti i sušiti spužvicu svaki put nakon kupanja najbolje bi bilo da je bacite.

6. Pasta za izbjeljivanje

Pasta za izbjeljivanje zubiju uklanja površinske mrlje na zubima, uglavnom uzrokovane pijenjem previše kave ili čaja. Ovdje je problem učestalost korištenja ovog higijenskog proizvoda. Takva pasta može biti previše abrazivna i nagrizati zubnu caklinu ili uzrokovati osjetljivost zuba.

Provjerite ima li brend kojeg koristite pečat odobrenja ugledne stomatološke organizacije i koristite je zajedno s drugom vrstom paste za zube.

7. Aluminijska folija može biti uzrok bolesti prenosivih hranom

Kada ulazi zrak u hranu bakterije brže rastu. Problem s aluminijskom folijom je taj što se ne može hermetički zatvoriti.

Alternativa

Koristite nepropusne posude. Osim toga, hranu ne smijete ostavljati predugo vani. Kada se malo ohladi stavite ju u hladnjak.

7 savjeta za bolju organizaciju doma: Rješavajte se stvari koje vam ne trebaju i to na vrijeme
7 savjeta za bolju organizaciju doma: Rješavajte se stvari koje vam ne trebaju i to na vrijeme

8. Recite zbogom starim plastičnim posudama

Spremnici koji su izrađeni od krute plastike i imaju pečat '7' ili 'pc' (polikarbonat), mogu sadržavati BPA (bisfenol A). Ova kemikalija može biti uzrok nekoliko endokrinih poremećaja, od neplodnosti do raka dojke i prostate.

Alternativa

Prilikom kupnje novih posuda provjerite jesu li bez BPA ili se odlučite za stakleno posuđe i porculan, koji su najsigurnije opcije.

9. Stari grudnjaci

Svi imamo taj omiljeni grudnjak kojeg se nikako ne možemo riješiti. Ali krajnje je vrijeme da se oprostite od starog prijatelja. Kada se grudnjak istroši pruža manje potpore, a to kod nekih žena može dovesti do bolova u leđima.

Naše se grudi mijenjaju u obliku i veličini uglavnom zbog fluktuacija u težini ili hormonalnih promjena pa grudnjak koji je u prošlosti činio čuda može biti vrlo loš i neugodan za vas.

Alternativa

Potražite savjet od prodavača u trgovini kako biste kupili najbolji grudnjak koji podržava grudi, piše Brightside.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru