Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Ovih 9 stvari ne smijete raditi nakon prekida: Za vaše dobro!

Ovih 9 stvari ne smijete raditi nakon prekida: Za vaše dobro!

Dopustite sebi period tugovanja. Plačite. Udarajte u jastuk. Okružite se prijateljima koji vas slušaju. Pretvaranje da prekid ne utječe na vas nije pametno i nemojte dopustiti da vas ponos uništi

VIDEO

Prekidi su teški i ponekad nam treba puno vremena da prebolimo neku osobu. Međutim, dok 'bolujete' vam mogu svakakve stvari pasti na pamet koje nisu nužno zdrave za vas i koje vas neće odvesti nigdje.

POGLEDAJTE VIDEO: Dečko ju je ostavio zbog karijere

Pokretanje videa...

prekid 01:03

Ovo je popis stvari koje nikako ne biste trebali raditi nakon prekida:

1. Pretvarati se da ste dobro

Dopustite sebi period tugovanja. Plačite. Udarajte u jastuk. Okružite se prijateljima koji vas slušaju. Pretvaranje da prekid ne utječe na vas nije pametno i nemojte dopustiti da vas ponos uništi. Ne morate jecati u uredu, ali uzmite nekoliko mirnih trenutaka za razmišljanje i budite iskreni prema sebi. U redu je biti ljut, povrijeđen ili ponižen. Zdravije je iskreno se izraziti nego otupjeti.

2. Pokušati biti "samo prijatelji"

Vrlo rijetko prekid može dovesti do čvrstog prijateljstva, a sve dok se ne slažete s idejom da vaš bivši izlazi s nekim novim - i obrnuto - niste spremni biti prijatelji.

Dajte si neko vrijeme i dopustite sebi da u miru prebolite kraj veze. Ako vaš bivši želi prijateljstvo, ostanite pri svome ako vam ta ideja nije ugodna. 

3. Tražiti osvetu

Nemojte mu šarati auto, otimati mačku ili uništavati njegove stvari. I nikada, baš nikada ne činite nešto što bi vas moglo dovesti u pravne probleme (ako dijelite najam, postupajte s tim kao odgovorne odrasle osobe).

'Jako' neugodne situacije zbog kojih će neki usred seksa sve prekinuti, ustati se i samo otići
'Jako' neugodne situacije zbog kojih će neki usred seksa sve prekinuti, ustati se i samo otići

Osveta samo hrani gorčinu i mržnju. Možda vam je učinjena duboka nepravda, ali osvećivanje neće zaliječiti rane. Oprostite i nastavite dalje. Držite glavu visoko i trošite svoju energiju na ljude koji to zaslužuju.

4. Komunicirati - u bilo kojem formatu

Prekinuli ste prošli tjedan, ali još uvijek imate na umu neke stvari koje želite riješiti s bivšim i planirate mu se javiti? Naravno, bit će trenutaka kada je potrebno komunicirati s bivšim. Pogotovo ako trebate vratiti njegove stvari ili se pozabaviti zajedničkim najmom ili skrbništvom nad kućnim ljubimcem. Međutim, oduprite se porivu da ga nazovete ili pošaljete poruku iz čista mira.

Prekidi stvaraju praznine. Pitajte bliskog prijatelja možete li ga/ju nazvati svaki put kada biste obično kontaktirali svog bivšeg. Angažirajte prijatelje i obitelj koji će vam pomoći da ispunite vrijeme koje ste inače provodili s drugom osobom. Mnogi se ljudi nakon prekida osjećaju izgubljeno; ne zato što im nedostaje njihov bivši, već zato što su se mnoge njihove svakodnevne navike nekoć vrtjele oko nekog drugog. Dajte si malo vremena da se prilagodite samačkom životu.

5. Moliti za pomirenje

Možda ne razumijete zašto je sve završilo. Možda mislite da je završilo iz pogrešnih razloga. Možda biste radije bili u lošoj vezi nego da niste u nikakvoj vezi. Umjesto da se grčevito držite izgubljene nade, pronađite mudrog prijatelja koji vam može pomoći uvidjeti razloge zašto vam je teško odustati.

Ne molite njega/nju da se vrati. Duboko u sebi znate da ne želite biti u vezi s nekim koga ste morali moliti da bude s vama. Osim toga, ako vas bivši odbije drugi put, to neće samo boljeti; već ćete biti prožeti dodatnim poniženjem i žaljenjem.

Zdravo je imati prijatelje: Smanjuju napetost, stres i potiču dobre navike
Zdravo je imati prijatelje: Smanjuju napetost, stres i potiču dobre navike

6. Spavati zajedno

Ne činite to. Nijedna žena na samrtnoj postelji ne kaže: 'Stvarno bih voljela da sam posljednji put spavala sa svojim bivšim mužem'. Neka prekid bude čist.

7. Uhoditi ga na Facebooku ili nekoj drugoj društvenoj mreži

Društveni mediji mogu biti opasni kada se suočavate s prekidom. Zadajte si dva pravila: nemojte objavljivati ništa o prekidu na internetu i oduprite se porivu da uhodite svog bivšeg. Uklanjanje s liste prijatelja ili barem skrivanje njihovih objava pomoći će vam da izbjegnete stalno iskušenje da provjerite je li vašem bivšem život jadniji.

8. Ošišati se ili tetovirati

Ne radite drastične promjene neko vrijeme. Lako je donositi nepromišljene odluke nakon prekida. Jedna velika promjena u vašem životu može potaknuti još više promjena. Ako poželite novu tetovažu odmah nakon prekida, pričekajte nekoliko mjeseci prije nego što to učinite. Odnosno, pričekajte dok emocionalno ne stanete na noge.

Kosa ponovno naraste, ali upozoravamo: Loše šiške mogu itekako naštetiti vašem već narušenom samopouzdanju.

Je li vrijeme za prekid? Ovo su znakovi da veza ne funkcionira
Je li vrijeme za prekid? Ovo su znakovi da veza ne funkcionira

9. Odustati

On nije bio taj. Ne dopustite da vam prekid uništi nadu. Nastavite brinuti o sebi. Odvojite malo vremena da se ponovno usredotočite i bavite se stvarima koje ste oduvijek voljeli raditi. Provedite vrijeme s voljenima.

Naučite što možete iz veze koja je upravo završila i krenite naprijed. Nemojte odustati od susreta sa svojom 'srodnom dušom'. Budite zahvalni što je pogrešna veza prekinuta da biste imali mjesta za pravu, piše Your Tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam