Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ovih pet namirnica potiču prirodnu proizvodnju kolagena

Ovih pet namirnica potiču prirodnu proizvodnju kolagena

Piletina sadrži vezivno tkivo koje je primarni izvor kolagena. Rajčice su bogate vitaminom C, a bjelanjci obiluju prolinom koji je neophodan za proizvodnju kolagena

Uravnotežena prehrana koja uključuje svježu i zdravu hranu neophodna je za vaše opće dobro. Ne utječe samo na rast vašeg tijela već i održava kožu zdravom. Mladenački izgled vaše kože ima puno veze s onim što jedete, a puno toga se svodi na kolagen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Kolagen je protein koji vašoj koži daje strukturu, elastičnost i pomaže u procesu starenja. Uz pomoć njega nestaje bljedilo kože, a ima li ga dovoljno bore se pojavljuju puno sporije. 

Ovih 5 namirnica mogu utjecati na povećanje kolagena:

Piletina

Piletina sadrži vezivno tkivo zbog čega je ona primarni izvor kolagena. Pileći vrat i hrskavica bogat su izvor kolagena koji je dobar za kožu i zglobove. Dobri su i za liječenje artritisa. Stoga, ukoliko jedete zdrave količine mesa u kombinaciji s preporučenim dnevnim količinama povrća, tada vašoj koži pružate potrebne nutrijente za lijep i mladolik izgled.

Rajčice

Rajčica je bogat izvor vitamina C koji je izuzetno bitan za proizvodnju kolagena. Čak i jedna jedina upotreba rajčice u vašem jelu može pridonijeti do 30 posto proizvodnje kolagena.  Rajčice se također mogu pohvaliti velikom količinom likopena, snažnim antioksidansom za potporu kože.

Bjelanjci

Bjelanjci sadrže vezivno tkivo koje ima ogromne količine prolina neophodnog za proizvodnju kolagena. Bjelanjke možete jesti za doručak.

Agrumi

Kolagen zahtijeva puno vitamina C, a budući da su agrumi bogati vitaminom C, svakako se savjetuje uključiti ih što više u prehranu. Agrumi poput naranče, grejpa, limuna super su za ove ljetne dane, a od njih možete napraviti izvrsnu ljetnu salatu.

Češnjak

Češnjak se može dodati u mnoga jela tijekom kuhanja, a izvrstan je u proizvodnji kolagena, piše Pink villa.