Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ovo je najbolja boja kose za tebe prema tonu tvoje kože

Ovo je najbolja boja kose za tebe prema tonu tvoje kože
3

Iako je najbolja boja kose za vas uglavnom stvar osobne preferencije, možete birati nijansu i prema tonu kože ili boji očiju, zapravo, vaša kosa može biti laskava sve dok radite na stvaranju ravnoteže tonova

VIDEO

Želite se osvježiti novom bojom ovog ljeta, ali ste u nedoumici. Novi izgled može biti uzbudljiv pothvat, ali također može biti štetan za samopouzdanje ako odaberete ne baš laskavu opciju. Iako biste uvijek trebali dati prednost vlastitom ukusu i bojama u kojima se najbolje osjećate, također pomaže razmotriti koje od njih najbolje pristaju vama i vašem tonu kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Influencerica kosu pere samo jednom mjesečno: 'Kovrče mi nikad nisu izgledale bolje!' VIDEO

Iskusni frizer uvijek može surađivati ​​s vama kako bi odredio nijanse koje su najbolje za vas. Međutim, ako želite malu prednost u procesu donošenja odluka, potrebno je razmotriti nekoliko osnovnih pravila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Janine Jarman, američka frizerka poznatih te Justina Blakeney, osnivačica i dizajnerica perika za kosu, ističu da je stvaranje ravnoteže između tonova vaše kože i onih u kosi ključno.

Zdravlje iz prirode: Bosiljak super čisti kožu i kosi vraća sjaj
Zdravlje iz prirode: Bosiljak super čisti kožu i kosi vraća sjaj

Odredite ton svoje kože

Jarman i Blakeney kažu da je prvi korak u pronalaženju najbolje boje kose za vas, razmotriti koji su tonovi najistaknutiji na vašoj koži. Jarman objašnjava da je to važno jer je ključ za pronalaženje odgovarajuće boje kose stvoriti ravnotežu hladnih i toplih tonova.

- Većina je klasificirana kao topla, hladna ili neutralna - kaže Blakeney kada je riječ o tonovima kože.  Ako niste sigurni u koju kategoriju spadate, postoji nekoliko načina da to shvatite. Jedno sjajno mjesto za početak je ispitati boju vena na zapešćima.

- Hladnog ste tona ako su vam vene plave ili ljubičaste. Topli ste ako su zelene - kaže Blakeney. To se čini dovoljno jednostavno, iako, ako još niste sigurni, Jarman nudi još jedan trik, koji uključuje aluminijsku foliju.

- Stanite izravno ispod svjetla ispred ogledala i držite komad aluminijske folije, zatim ga zamijenite zlatnom folijom i odredite što vam više pristaje kada se odražava na vašoj koži - predlaže ona.

Ako vam aluminijska folija više odgovara, vjerojatno imate hladne tonove kože, dok oni koji bolje izgledaju u zlatnoj imaju toplije tonove kože.

Usporedite tonove kože s bojom očiju

Nakon što ste utvrdili tonove kože, sljedeći čimbenik koji treba uzeti u obzir je boja očiju. Ovaj bi korak trebao biti jednostavan - sve dok znate koje su boje vaše oči, sve što trebate učiniti je odrediti je li to hladna ili topla boja.

- Plave, zelene i sive su hladne; smeđe, boje lješnjaka i jantara su tople - napominje Jarman. Nakon što odredite u koju kategoriju spadate, to iskoristite u kombinaciji s tonovima kože kako biste odlučili hoće li vam boja kose biti topla ili hladna.

Rep u kombinaciji s pletenicom: Frizura za razne dužine kose
Rep u kombinaciji s pletenicom: Frizura za razne dužine kose

Jarman kaže da je ključ koristiti formulu 2:1.

- Ili 2 hladne i 1 topla ili 2 tople i 1 hladna - objašnjava ona. To znači da ako su vam nijansa kože i boja očiju hladni, dodavanje topline u kosu vjerojatno je najbolja opcija; isto tako, ako imate topli ton kože i toplu boju očiju, idite s hladnijom nijansom kose.

Stručnjakinja ističe kako oni s neusklađenim tonovima u očima i koži imaju sreće.

- Možete nositi bilo koji ton u kosi - napominje.

Blakeney nudi slične savjete za odabir nijanse na temelju vaše kože. Za one s porculanskim tenom, ona kaže da hladne plave boje izgledaju fantastično jer hladni tonovi pomažu uravnotežiti crvenilo.

- Ako slučajno imate svjetliju kožu s hladnim podtonovima, ona predlaže da se odlučite za tople tonove poput plavih, bakrenih, nijansi boje meda i zlata - dodaje. 

S druge strane, ako imate puno toplije tonove na koži i očima, Blakeney upozorava na boje s puno žute boje i predlaže da umjesto toga odaberete hladnije nijanse za kosu, prenosi MSN.

Ako niste sigurni u kojem smjeru ići, ne možete pogriješiti ako upotrijebite mješavinu tonova u boji kose. Prema Jarmanu, ravnoteža hladnih i toplih tonova u vašoj kosi, ili neutralna, može djelovati na bilo koju kombinaciju tona kože i boje očiju.

Iako, najbolja boja kose za vas uglavnom će se svesti na osobne preferencije. Možete birati između puno mogućnosti bez obzira na ton vaše kože ili boju očiju, zapravo, vaša kosa može biti tamna ili svijetla koliko želi, a i dalje laskava sve dok radite na stvaranju ravnoteže između svih tonova.

Frizure za muškarce duge kose: Od raspuštene do visoke punđe
Frizure za muškarce duge kose: Od raspuštene do visoke punđe
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'
'BILI SMO BLISKI'

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'

Nakon što je otkrila detalje iz djetinjstva, žena po imenu Jodie odlučila je prekinuti sve veze sa obitelji supruga koji je već godinama imao depresivne epizode

'Otkazala sam svoje vjenčanje zbog gadne istine koju sam slučajno saznala o zaručniku'
ŽIVJELA JE U LAŽI

'Otkazala sam svoje vjenčanje zbog gadne istine koju sam slučajno saznala o zaručniku'

Iako su oboje znali što žele od života, ipak je došlo do nekih neočekivanih situacija koje su promijenile njihovu vezu. Njezinom zaručniku ovo je trebao biti drugi brak
Opisali su svoj najbolji seks u životu: Sa zaručnikom najbolje prijateljice, bivšom od bratića...
ZANIMLJIVA ISKUSTVA

Opisali su svoj najbolji seks u životu: Sa zaručnikom najbolje prijateljice, bivšom od bratića...

Nikada nisam toliko žudjela za nekim kao tad za njim. Ljubili smo se i dodirivali, kao da smo stvoreni jedno za drugo. Sve je bilo brzo gotovo, ali bio je to najbolji seks ikada, ispričala je jedna anonimna žena