Ovo je popis najjeftinijih gradova odmor za u Europi: Zagreb je na drugom mjestu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovo je popis najjeftinijih gradova odmor za u Europi: Zagreb je na drugom mjestu

Ovo je popis najjeftinijih gradova odmor za u Europi: Zagreb je na drugom mjestu

Zagreb, Hrvatska, rangiran je kao drugi najpovoljniji gradski odmor, s najjeftinijim cijenama piva (3,00 € za 0,5 litara) te naplatom posjetiteljima samo 1 € dnevno.

VIDEO

Otkriveni su najbolji glavni gradovi diljem Europe za ekonomski pristupačan odmor, na prvom mjestu je Varšava.

Stručnjaci za putna osiguranja u Quotezoneu analizirali su podatke kako bi izradili Indeks europskih proračunskih odmora za 2024. te pritom odredili najpovoljnije odmore u gradovima diljem kontinenta.

Proučili su dvanaest najposjećenijih glavnih gradova diljem Europe, uključujući Pariz, Berlin, Madrid i Rim.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Gradovi su rangirani na temelju nekoliko čimbenika na koje bi trebali obratiti pozornost oni koji imaju obraničenu količinu novca, uključujući boravišnu pristojbu, troškove hotela, cijenu obroka i piva, troškove karata za javni prijevoz i udaljenost od zračne luke.

Varšava u Poljskoj proglašena je najboljim gradskim odmorom za proračunski odmor u Europi, bez boravišne pristojbe, najjeftinijim hotelskim cijenama od 45,60 eura po noćenju i jednodnevnom kartom za javni prijevoz koja košta samo 1,02 eura.

Planirate putovanje? Najljepši europski gradovi za šetanje
Planirate putovanje? Najljepši europski gradovi za šetanje

Zagreb, Hrvatska, rangiran je kao drugi najpovoljniji gradski odmor, s najjeftinijim cijenama piva (3,00 € za 0,5 litara) te naplatom posjetiteljima samo 1 € dnevno.

Grad koji je ovog ljeta proglašen najgorim mjestom u Europi za proračunske odmore je Pariz, koji ima neke od najviših cijena hotela (117,25 € po noćenju), 7,00 € za pivo, unatoč relativno jeftinim kartama za javni prijevoz od 2,15 €.

Amsterdam, glavni grad Nizozemske, posjetiteljima naplaćuje najveću turističku pristojbu u Europi, ima najskuplje hotelske cijene od preko 120 eura po noćenju, a udaljen je preko 16 km od zračne luke, što znači da je drugo najskuplje odredište.

Lisabon u Portugalu glavni je grad koji se nalazi najbliže zračnoj luci i udaljen je 13,12 km - što je velika razlika od Rima u Italiji koji je udaljen 37 km.

Glavni grad Portugala rangiran je kao četvrti najbolji gradski odmor za jeftine praznike, s jeftinim obrocima koji koštaju 13,75 €, pivom 3,00 € i jeftinim kartama za javni prijevoz od 2,00 €.

Ipak, glavni grad Italije je na devetom mjestu, zbog skupih boravišnih pristojbi (7,50 eura po noćenju), te 15,00 eura za obrok.

London je treći najgori grad za pristupačne ljetne praznike unatoč tome što turistima ne naplaćuju porez na noćenje. Britanska prijestolnica ima hotelske cijene od 117,25 eura po noćenju, a najskuplje je pivo od 7,56 eura.

Berlin u Njemačkoj ima najvišu cijenu jednodnevne karte za javni prijevoz (3,50 eura), u usporedbi s Istanbulom u Turskoj koji posjetiteljima naplaćuje samo 0,51 eura.

Istanbul je treći najbolji glavni grad za odmor ovog ljeta, s najnižim cijenama obroka u indeksu, unatoč tome što je 34,74 km udaljen od zračne luke.

Madrid u Španjolskoj ne naplaćuje turističku pristojbu posjetiteljima i ima cijenu od 14,00 € za jeftini obrok, što ga čini petim najpristupačnijim gradom.

Dva glavna grada koja posjetiteljima naplaćuju obrok od 15,00 eura su Atena, Grčka i Beč, Austrija. Ove destinacije zauzimaju šesto, odnosno sedmo mjesto.

Isplati se isprobati: Savjeti za najugodnije putovanje avionom
Isplati se isprobati: Savjeti za najugodnije putovanje avionom

- Ovoga će se ljeta mnogi putnici odlučiti za gradski odmor koji će biti lako ekonomski dostupan. Nedavno istraživanje Quotezone pokazalo je da 35% ljudi na kraju potroši više nego što žele na odmoru - izjavio je Greg Wilson, osnivač i glavni izvršni direktor Quotezonea.

The Place Vendome in Paris

- Izuzetno je važno da putnici sagledaju sve troškove odmora prije odlaska, kako ne bi imali previše skupa iznenađenja za koja nisu očekivali da će platiti, poput boravišne pristojbe. Općenito, naš European Budget Holiday Index utvrdio je da je Varšava u Poljskoj najbolji glavni grad za pristupačan ljetni gradski odmor, s jeftinim hotelima, obrocima i troškovima prijevoza – objavio je Quotezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 12. srpnja: Vodenjak otkriva nove nijanse ugode, Bik će se ljutiti
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za petak 12. srpnja: Vodenjak otkriva nove nijanse ugode, Bik će se ljutiti

Pročitajte dnevni horoskop za petak 12. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje