Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Ovo je sedam životnih savjeta koje genijalci daju svojoj djeci

Nikome život nije lagan. I što sad? Moramo biti uporni i, više od svega, samopouzdani. Moramo vjerovati da smo za nešto talentirani i da ćemo u tome u čemu smo dobri biti i uspješni, govorila je Marie Curie

Archival Historical
Foto: LOC
13 komentara

Ovi briljantni muškarci i žene unaprijedili su znanost, medicinu i naše razumijevanje svemira. Evo koje su oni savjete davali svojoj djeci prije spavanja.

1. Stephen Hawking o najbitnijim stvarima na svijetu

- Prvo, sjeti se gledati gore u zvijezde, a ne dolje u svoja stopala. Drugo, nikad ne odustaj od svog posla. Posao ti daje smisao i svrhu i bez njega je život prazan. I treće, ako ćeš imati sreće i pronađeš pravu ljubav, nemoj ju odbaciti - bio je najdraži savjet koji je Stephen Hawking davao svojoj djeci.

FILE PHOTO: Stephen Hawking attends a news conference at the Hong Kong University of Science and Technology | Autor: Paul Yeung Foto: Paul Yeung

2. Albert Einstein o najboljem načinu za učenje

- Na klaviru sviraj glazbu koja te usrećuje, iako ti ju nije dao učitelj. Na taj način ćeš najviše naučiti, radeći nešto s takvim entuzijazmom da ni ne osjećaš kako vrijeme prolazi - napisao je Albert Einstein u pismu svojem sinu Hansu.

3. Marie Curie o moći samopouzdanja

- Nikome život nije lagan. I što sad? Moramo biti uporni i, više od svega, samopouzdani. Moramo vjerovati da smo za nešto talentirani i da ćemo u tome u čemu smo dobri biti i uspješni - citira Marieina kći Eve u knjizi 'Madame Curie: A Biography'.

Marie (1867-1934) and Pierre (1859-1906) Curie. With their elder daughter Irene in 1904, | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

4. Bill Nye o najbitnijoj stvari koju moramo zapamtiti vezano za druge ljude

- Svi ljudi koje ćeš ikada upoznati znaju nešto što ti ne znaš. Automehaničari danas znaju kodirati kako bi popravili elektroniku u autu. Kuhari razumiju svojstvo bakra da kontrolira proteine. Građevinari izvrsno znaju snagu različitih materijala. Poštuj njihovo znanje. Uči od njih. To će izvući najbolje iz njih i tebe - rekao je u govoru održanom na Sveučilištu Rutgers.

5. Neil deGrasse Tyson o savladavanju prepreka

- Imam kolege s disleksijom. To je prepreka, ali što natjecatelji na Olimpijskim igrama rade kad naiđu na prepreku? Preskoče je - napisao je Neil u pismu osmogodišnjoj djevojčici koja mu je pisala jer je bila zabrinuta da neće postati znanstvenica zbog disleksije.

DIRLJIVA GESTA Poslala pokojnoj majci čestitku za Majčin dan i dobila odgovor

6. Edward Osborne Wilson o potrazi za znanjem

- Drži oči otvorene i okreći se oko sebe. Potraga za znanjem je u našim genima. Tamo su ju stavili naši davni preci koji su se razišli diljem svijeta, i ta želja za znanjem nikad neće biti potisnuta - rekao je na TED talku.

7. Ben Franklin o ponašanju prema svojim bližnjima

- Što se više i bolje brineš za svoju majku, to ćeš biti veći čovjek u mojim očima - rekao je svojoj kćeri.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message