Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovo su najbolji beauty savjeti za žene koje imaju sijedu kosu

Ovo su najbolji beauty savjeti za žene koje imaju sijedu kosu
4

Svako nanošenje šminke započnite pripremom kože hidratantnom kremom i kremom za oči, zatim posegnite za bojama na očima, usnama i obrazima, čak i ako to znači odmak od normalnih neutralnih tonova

VIDEO

Poznata profesionalna vizažistica Bobbi Brown (65) podijelila je savjete za ljepotu za dame koje njeguju izgled sa sijedom kosom. Jednostavni koraci omogućuju živahan ten.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Zahvaljujući slavnim osobama poput Andie MacDowell, Jane Fonde, Helen Mirren i drugih ljepotica, sijeda kosa više nije nešto što treba skrivati. To je promjena koju mnoge žene, i izvan Hollywooda, odlučuju prihvatiti, a vizažistica Brown je tu da podigne transformaciju savjetima za uljepšavanje koji pomažu da srebrni pramenovi zablistaju.

15 modernih, ženstvenih frizura za žene koje imaju sijedu kosu
15 modernih, ženstvenih frizura za žene koje imaju sijedu kosu

Ne samo da su njezine preporuke jednostavne, već potiču eksperimentiranje i kreativno izražavanje, nešto što bi žene svih dobi trebale iskoristiti s vremena na vrijeme.

Ovo su mudrosti Bobbi Brown:

Hidrirajte iznutra i izvana

- Održavanje kože dobro hidratiziranom i pijenje puno vode, prvi je i najvažniji korak - kaže Brown. A to je posebno važno kako starimo, istaknula je.

Također savjetuje da svako nanošenje šminke započne pripremom kože hidratantnom kremom i kremom za oči.

- Nanesite kremu kao prvi korak u svojoj rutini šminkanja i ponovno ju nanesite prije odlaska u krevet - savjetuje.

Bobbi preporučuje korištenje pilinga jednom tjedno, kako biste uklonili mrtvu kožu i dopustili prirodnom sjaju kože da zablista. 

Bob je odvažna frizura koja ne izlazi iz mode, evo u kojim sve varijantama je žene nose
Bob je odvažna frizura koja ne izlazi iz mode, evo u kojim sve varijantama je žene nose

Usredotočite se na obrve

- Kada kosa sijedi, obrve ne slijede uvijek isti put - objasnila je Brown.

Ako imate svijetle obrve i svijetlu kosu, zbog njih možete izgledati 'isprano'. Stoga ona preporučuje da upotrijebite sjenilo u smeđim tonovima kako bi obrve bile izraženije i uokvirene.

Istim proizvodom možete popuniti sva rijetka područja oko linije kose. Druga mogućnost je korištenje olovke za obrve.

Brown preporučuje da ih prvo iščetkate, a zatim mekim pokretima prema gore stvorite oznake poput dlačica duž prirodnog oblika obrva.

Nemojte se udaljavati od boje

U istom nastojanju da izgledate živahno, a ne isprano, Brown preporučuje da se okrenete boji na očima, usnama i obrazima, čak i ako to znači odmaknuti se od normalnih neutralnih tonova.

- Trebate šarenilo, tu nema sumnje. Ružičasta je moja omiljena boja jer zaista odgovara svima i dodaje savršeni ton dok još uvijek izgleda prirodno, kao da ste upravo došli iz brze šetnje vani - ističe.

Da biste pronašli ružičastu nijansu koja vam odgovara, njezin profesionalni savjet je da uštinete svoj obraz. Prirodni ton koji izlazi na površinu je onaj koji trebate tražiti dok kupujete šminku.

Definirajte oči olovkom za oči

Kako bi očima dodali kontrast naspram sijedih pramenova, Brown koristi olovku za oči.

- Stvarno je sjajno kada koristite olovku za oči koja vam odgovara tako da za žene s plavim očima nema ništa ljepše od tamnoplave - kaže Brown i dodaje kako je ova nijansa odlična i za žene sa sijedom kosom.

Za one sa srednjom puti i sijedom ili bijelom kosom, ona predlaže korištenje tamno smeđe olovke, dok za one s tamnom puti, kaže da će crna olovka pomoći da im se oči istaknu.

Idite na svjetlucavo

Unatoč onome što drugi kažu, prema Bobbi, za malo sjaja nikad nije kasno. Ne postoji termin 'prestar' za trend ljepote.

- Moje opće pravilo je da odaberete dva mjesta na licu na koja ćete nanijeti sjaj, a to će dodati pravu količinu svjetlucanja da upotpunite bilo koji izgled šminke - ističe Brown. To može biti u obliku svjetlucavog sjenila, kremastog highlightera ili svjetlucavog sjajila za usne.

Kosa u nijansama soli i papra sama je po sebi izraz ljepote. Dodajte ove jednostavne korake i zapitat ćete se zašto ste uopće bojali sijedog looka, donosi MSN.

Sve o njezi kose slavne Oprah: Bitni su proizvodi, ali i prehrana
Sve o njezi kose slavne Oprah: Bitni su proizvodi, ali i prehrana
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj