Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
170 komentara

Ovo su poze u kojima se penis može slomiti - i vrlo su česte...

Ponekad se muškarci potpuno oporave i nemaju nikakvih posljedica, ali posljedica može biti i erektilna disfunkcija jer je tkivo unutar spolovila ostalo oštećeno i krv nije protjecala normalno

Foto: Dreamstime

Penis najlakše puca kada sklizne tijekom penetracije i naglo se svine. Ponekad i prepucij popuca, ali i ako su muškarci previše divlji tijekom odnosa ili ako preagresivno masturbiraju. 

Fraktura penisa je lom jedne ili obje membrane koje prekrivaju njegovo erektilno tkivo, a uzrokuje ga brza, tupa sila dok je spolovilo u erekciji, obično tijekom seksa ili kod agresivne masturbacije.

Važno je da muškarac posjeti liječnika ako osjeti bilo kakvu bol. U mnogim slučajevima neugodno im je otići na pregled, ali to samo može zakomplicirati stvari. KOMPLICIRANO JE Evo što muškarci misle kad kažu da je žena loša u krevetu

Foto: Dreamstime

Koja poza je najopasnija za lom penisa?

Liječnici su otkrili tri poze kod kojih je šansa za frakturu penisa najveća. U novoj studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Impotence Research pod nazivom "Relationship between sexual position and severity of penile fracture" (odnos između seksualnog položaja i ozbiljnosti frakture penisa), stručnjaci s analizirali položaje tijekom seksa i došli do određenih zaključaka.

POTVRDILA ZNANOST U seksu najviše uživaju žene ove boje kose, tako barem kažu

Otkrili su da je tzv. doggy poza (pseća poza) najopasnija - čak 41 posto slučajeva frakture penisa dogodilo se tijekom te poze. Na drugom mjestu je tzv. misionarski položaj kod kojeg je do loma penisa došlo u 25 posto slučajeva dok je na trećem mjestu poza u kojoj je žena na muškarcu.

Istraživači su, također, primijetili kako su ozljede kod doggy poze i misionarske vrlo slične i vrlo su ozbiljne, dok lomovi tijekom seksa u kojem je žena na muškarcu nisu toliko teški, otkriva The Sun.

Foto: Dreamstime

Penis mu se slomio i do bolnice pocrnio

Bili su to najgori trenuci u životu muškarca iz Indije. Imao je 32 godine, a frakturu penisa doživio je 2016. godine. Tijekom vrlo žestokog seksa čuo je zvuk lomljenja i osjetio stravičnu bol u međunožju. Potekla je i krv. Panično je odjurio u bolnicu u New Delhiju, a do dolaska pred liječnike penis mu je posve pocrnio i bio nagnut na jednu stranu. 

Liječnici su najprije napravili ultrazvuk i zaključili kako mu je spolovilo na neki način slomljeno. Naime, penis nema kost koja bi mogla puknuti, ali ima spužvasti sloj koji se može nagnječiti i li potrgati.

ŽIVOT U APSTINENCIJI Ove bolesti i stanja vam prijete ako se ne seksate redovito...

Inače, upravo zahvaljujući tom sloju dolazi do erekcije jer kod uzbuđenja velika količina krvi dolazi u penis i on nabubri. Kod ovog nesretnika bila je rastrgana desna strana tog sloja, penis je bio natečen i pun krvi. Višak krvi su ispustili tijekom operacije i polako se sve vratilo u normalu.

Ponekad se muškarci potpuno oporave i nemaju nikakvih posljedica, ali može se javiti i erektilna disfunkcija jer je tkivo unutar spolovila ostalo oštećeno i krv nije protjecala normalno, prenio je Daily Mail.

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

Urolog Neven Kapun objašnjava o čemu se radi

- Fraktura penisa jedna je od rjeđih posljedica povreda uda. Najčešće zbog siline kod odnosa ud naleti na tvrdu prepreku i pri tom pukne jedna od ovojnica kavernoznih tijela ili spongioznog tijela ili više njih. Osim karakterističnog zvuka pucanja, boli koje pacijent pri tome osjeti, često je prisutna oteklina i krvavi podljev. A čvrstoća uda se izgubi gotovo trenutno - objašnjava Neven Kapun, dr.med. spec. urolog iz Zagreba

- Povredu je potrebno čim prije kirurški zbrinuti a najkasniji u roku 24 sata. Ukoliko se sa odlaskom kod urologa odlaže, nemogućnost postizanja erekcije i impotencija konačni su rezultat. Urolozi iz Pule objavili su prezentaciju iz koje se vidi da su u 15 godina imali 14 pacijenata sa frakturom uda koji su opskrbljeni i operirani na njihovom odjelu - dodaje ovaj stručnjak.

NOVA MODA NA TAJLANDU Izbjeljivanje penisa totalni hit: 'Zatrpani smo rezervacijama'

I urolog Antonio Plešnar upozorava koliko je to ozbiljno

- Frakture penisa nastaju uslijed seksa i to treba odmah operirati. Posljedica neodlaska liječniku može biti zakrivljenost penisa pa čak i impotencija - objašnjava mr. sc. Antonio Plešnar spec. urolog, subspec. urološka onkologija.

Dodaje kako postoje i mikrofrakture penisa koje su češći problem. One vode do zakrivljenja penisa u toj mjeri da muškarac više ne može voditi ljubav. Nastaju kao posljedica oštećenja dok je penis u erekciji.

- Induration penis plastica je bolest kojoj se ne zna točan uzrok, ali se često pretpostavlja da mikrotraume dovode do nje. Nastaju najčešće tijekom seksa, a puno rjeđe je to nasljedna bolest. Tu se radi o sitnim oštećenjima vezivnog tkiva u elastičnoj ovojnici penisa. Liječi se medikamentima kojima se to pokušava ispraviti. Mogu se davati i specijalne injekcije, a u krajnjem slučaju se operira, ali tada se često izgubi potencija pa to baš nije poželjno - kaže ovaj stručnjak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message