Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Ovo su seksualne poze koje ne zahtijevaju veliku fleksibilnost: Idealne su za starije parove

Ovo su seksualne poze koje ne zahtijevaju veliku fleksibilnost: Idealne su za starije parove
3

Samo nastavite eksperimentirati. Možda se tijekom seksa možete prebaciti iz jednog položaja u drugi kako biste oboje dobili priliku uživati u maksimalnom zadovoljstvu. Također - isprobajte igračke

VIDEO

Mnogi parovi žele začiniti stvari u spavaćoj sobi, ali mobilnost nije uvijek uključena u dostupne savjete i vodiče. Kako starite, još uvijek želite istraživati intimnost s partnerima i iako je dobar seks više entuzijazam i otvoren um nego tehnika, možda će biti potrebno prilagoditi položaj kako bi stvari bile sigurne, udobne i ugodne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Seks savjeti 00:56

- Osobno sam poznavala ljude u sedamdesetima s puno više energije, izdržljivosti, fleksibilnosti i apetita za avanturom nego što sam ja imala u svojim dvadesetim godinama - kaže Paulina Tenner stručnjakinja za tantrički seks.

 

Ona otkriva sedam omiljenih seksualnih položaja za zrele parove, tako da možete krenuti u istraživanje bez obzira na godine.

Čudotvorni misionar

Misionarski je još uvijek jedan od položaja koji omogućuje duboku povezanosti, kaže Paulina. Za dodatnu stabilnost, jedan partner može ležati na leđima dok drugi stoji na kraju kreveta.

- U ovome možete uživati dok vam noge vise s ruba kreveta ili se odmaraju prema gore na partnerovim prsima što može pomoći da postignete dublji vrhunac - dodaje Paulina. 

Žlica

Ovo je jedan od najljekovitijih položaja za koji znam, zbog udobnosti, objašnjava Paulina. Osim toga, ljubavniku možete pružiti dodatnu genitalnu stimulaciju prstima ili igračkom tijekom penetracije, dok druga ruka putuje prema nekoj od erogenih zona poput zatiljka. Možete nagnuti zdjelicu kako bi prilagodili dubinu i pogodili ta vrlo važna mjesta, kao i raširiti noge kako bi omogućili lakši pristup.

Put do fantastičnog orgazma - isprobajte ovaj jednostavan trik
Put do fantastičnog orgazma - isprobajte ovaj jednostavan trik

69

Ne morate biti mladi ljubavnici da biste uživali u onome što Paulina naziva 'uzajamnim obožavanjem genitalija'. Daleko je udobnije kada oboje ležite na boku.

- Ako istovremeno davanje i primanje ostavlja osjećaj da bi vam osjetila mogla samo eksplodirati, pauzirajte stimulaciju i samo primajte, jednostavno gledajući s ljubavlju u partnerove genitalije. Tada se možete zamijeniti i oboje osjetiti i kontrolirati zadovoljstvo vlastitim tempom - dodaje Paulina.

Doggy bez opasnosti

- Postoji više varijacija doggyja u kojima možete uživati bez obzira na to stvaraju li vam leđa nelagodu ili je jedno od vas dvoje u invalidskim kolicima - kaže Paulina. Ona preporučuje da jedan partner sjedi na drugom dok se naslanja na krevet ili kauč ispred njih za dodatnu podršku.

- Svatko može uživati u gotovo svim položajima bez obzira na godine ili fizičku građu. Samo se trebate prilagoditi i ostati otvorenog uma! - ističe on.

Akcija na stolici

Sjedeći položaji izvrsni su za poboljšanje intimnosti i postizanje duboke penetracije uz stimulaciju klitorisa. Paulina savjetuje da se zagledate duboko u oči, osobito kada jedno ili oboje doživite vrhunac. Dok se gurate gore-dolje oboje ćete osjetiti intenzivne, duboke razine zadovoljstva.

- Ovaj položaj može započeti uzbudljivim striptizom i plesom u krilu, pretvarajući akciju u širu scenu fantazije ili igranja uloga - dodaje.

Bezbrižna kaubojka

Ponekad ne postoji veće zadovoljstvo za osobu od potpune kontrole nad iskustvom u smislu brzine, dubine i kuta, kaže Paulina.

- Da biste prakticirali ovaj položaj na način koji podupire stražnji dio, osigurajte si dodatnu stabilnost tako što ćete nasloniti ruke na noge partnera dok leži ispod vas - savjetuje.

Partner može podići koljena kako bi učinkovito stvorio 'sjedalo' ili se držati za donji dio leđa kako bi podupro svoje pokrete. Bezbrižna kaubojka posebno je ugodna jer ovaj položaj vrlo lako usmjerava seksualnu energiju prema gore kroz kralježnicu.

Škare

U ovoj pozi, možete se gledati i staviti ruke jedno drugome na srce jer ovo potiče dublji osjećaj povezanosti dok vam omogućuje da se oboje osjećate potpuno udobno, koristeći jastuke kao potporu ako je potrebno, prenosi Metro.

- Uvijek imajte na umu da vaš omiljeni položaj možda nije isti kao položaj vašeg partnera. Možda će vam biti teško pronaći onaj koji vam oboma pruža jednako zadovoljstvo i stimulaciju; to je u redu, ne trebate paničariti! Samo nastavite eksperimentirati. Možda se tijekom seksa možete prebaciti iz jednog položaja u drugi kako biste oboje dobili priliku uživati u maksimalnom zadovoljstvu. Također - isprobajte igračke! Malo dodatne vibracije na klitorisu ili g-točki, ili prsten za penis koji pomaže u održavanju erekcije u zahtjevnijim položajima, mogli bi promijeniti zajedničko iskustvo - istaknula je.

16 tipova ljubavnika: Riješite test i saznajte kakvi ste zapravo u krevetu - uzbudljivi, odani...
16 tipova ljubavnika: Riješite test i saznajte kakvi ste zapravo u krevetu - uzbudljivi, odani...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji