Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ovu hranu nije poželjno grijati u mikrovalnoj: Ribu, guste juhe...

Ovu hranu nije poželjno grijati u mikrovalnoj: Ribu, guste juhe...

Svatko tko je ikad pokušao zagrijati ribu u mikrovalnoj pećnici zna da je to prava katastrofa. Cijeli dom će vam 'mirisati' na ribu, a ona sama će postati nejestiva

VIDEO

Prerađeno meso, riba i piletina

Prerađeno meso sadrži konzervanse, a kad je izloženo elektromagnetskom zračenju, postaje jako lošeg okusa Prhka kora pržene piletine pretvara se u vlažnu, neugodnu prevlaku u mikrovalnoj pećnici, a samo meso se zagrijava neravnomjerno.

Svatko tko je ikad pokušao zagrijati ribu u mikrovalnoj pećnici zna da je to prava katastrofa. Cijeli dom će vam 'mirisati' na ribu, a ona sama će postati nejestiva.

POGLEDAJTE VIDEO: Žena radi mini obroke

Pokretanje videa...

Žena izrađuje mini obroke 01:33

Neka voća, povrća i gljive

U mikrovalnoj pećnici brokula gubi većinu svojih korisnih svojstava. Kuhanje na pari će sačuvati okus te većinu vitamina i minerala.

Listovi cikle imaju određena svojstva zbog kojih se mogu zapaliti u mikrovalnoj pećnici. Svježe grožđe i slično moglo bi eksplodirati u mikrovalnoj.

Pizza, kineska hrana...

Teško je zamisliti jelo neprijatnije od pizze iz mikrovalne pećnice. Hrskavi rubovi pretvaraju se u nešto vlažno i ljepljivo, a sir poprima čvrstoću betona i teksturu gume. U ovoj hrani nema ništa štetno, ali nećete uživati dok je jedete. Bolje je pizzu zagrijati na vrućoj tavi ili u pećnici na visokoj temperaturi.

Top recepti: Evo kako iskoristiti višak mesa, riže, tjestenine...
Top recepti: Evo kako iskoristiti višak mesa, riže, tjestenine...

Kineska hrana zadržava svoj okus i šarm, čak i kad je hladna. Takva se jela mogu podgrijati ako želite, ali nemojte to raditi u mikrovalnoj pećnici. Problem leži u samim sastojcima. Mikrovalna pećnica ovu ukusnu hranu pretvara u nešto ljigavo, mokro i odbojno.

Neke tekućine, ulja i guste juhe

Bistru juhu možete u mikrovalnoj podgrijavati bez problema. Međutim, guste juhe sasvim su druga priča. Nakon nekog vremena, počet će prskati po unutrašnjosti pećnice. To je zato što se zagrijava neravnomjerno. Da biste izbjegli taj učinak, juhu miješajte jednom u minuti. U posudu s juhom možete staviti i drvenu žlicu ili štapić.

16 namirnica za koje niste znali da se mogu čuvati u ledenici - avokado, banane, humus...
16 namirnica za koje niste znali da se mogu čuvati u ledenici - avokado, banane, humus...

Mikrovalna pećnica potpuno uništava okus kave. U napitku se ne stvaraju štetne tvari, ali moći će uživati ​​samo oni koji vole gorke i kisele okuse. 

Hrana za dojenčad, dječja hrana i majčino mlijeko ne zagrijavaju se ravnomjerno u mikrovalnoj pećnici. Tako se u tekućini mogu pojaviti žarišta i potencijalno mogu opeći djetetov jezik, usta ili grlo.

Soup puree of red lentils

Obična voda u šalici također vas može iznenaditi. U mikrovalnoj pećnici temperatura tekućine raste, ali mjehurići koji prate proces vrenja ne pojavljuju se uvijek na površini. Ako u takvu vodu stavite vrećicu čaja ili žlicu, tekućina će odmah prokuhati i šalica može eksplodirati.

Ulje u mikrovalnoj pećnici jednostavno se neće zagrijati na potrebnu temperaturu, piše Brightside.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa