Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Pametan krevet: Od mojih ideja muž je nacrtao krevetić Noona

RASTE UZ DIJETE Uz kolijevku dolaze dijelovi pomoću kojih ona postaje udoban krevet za većeg mališana. Ime je nastalo jednostavnom igrom riječi od nunanja i none (bake)

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
16 komentara

Ideja za Noonu rodila se iz potrebe za funkcionalnom a jednostavnom kolijevkom za naše prvo dijete, kaže Anita Trtinjak (31) iz Požege

- Pronaći nešto takvo na tržištu bilo je nevjerojatno teško. Zato smo suprug i ja odlučili uzeti stvar u svoje ruke - prisjeća se početaka danas uspješna poduzetnica Anita Trtinjak, vlasnica pametnoga krevetića za djecu Noona. Cijela ideja počela je tijekom Anitine prve trudnoće. Dijete je bilo na putu, a suprug Dario Trtinjak i ona još nisu bili pronašli pogodan krevetić.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL Anita (lijevo) kaže da ne bi uspjela bez svoje sestre Andree (desno) koja je zadužena za maloprodaju

- Tek sad, kad pogledam unazad, shvaćam da smo kupili mnogo nepotrebnih stvari, a nedovoljno onih koje su nam zaista trebale. No kao i svaki novopečeni roditelji, nismo točno znali na što je najvažnije obratiti pažnju. Jedino što nam je tad bilo kristalno jasno jest da u svim dućanima koje smo obišli nema odgovarajućega krevetića, a bez njega se ne može - rekla je Anita.

Tad su živjeli u malom stanu, pa im je zbog manjka prostora bilo iznimno važno kupiti funkcionalan, ali ne prevelik krevetić.

suommo.com ZA ZLATNE SNOVE Sve za bebe, ali zar i ovoliko? Kolijevka od 96 milijuna kuna

- Zaista ne znam zašto su svi krevetići za bebe toliko veliki. Pa bebe su vrlo malene - dodaje kroz smijeh.

U tim trenucima Aniti je sinula ideja da sami osmisle krevetić kakav žele i kakav im odgovara te da ga daju izraditi. Suprug Dario primio se crtanja i računanja, a Anita je zvala lokalnog prijatelja stolara te su uskoro imali vlastitu, savršenu kolijevku za sina Jakova.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

- Naš prvi krevetić nije odmah imao sve što Noona ima danas, ali je bio potpuno funkcionalan i dovoljno malen da nam stane u stan. Tijekom trudnoće puno sam se informirala i čitala, pa sam naučila kako djeci zapravo uopće nije ugodno u prevelikim kolijevkama koje možete pronaći na tržištu. Zato je naš krevetić bio malen da bi se dijete u njemu osjećalo sigurno kao što se osjećalo u trbuhu.

Dodali smo mu i kotačiće, pa su tako moja djeca u svakom trenu bila sa mnom - kaže te dodaje kako kotačići, uz praktičnu svrhu, tješe dijete. Naime, pomičući krevetić, dijete se ponovno osjeća kao da je u sigurnom okrilju majčina trbuha jer se slično pomicalo kad se majka kretala. Ova uspješna poduzetnica potrudila se informirati se o svemu tome kako bi njihov krevetić bio potpun i siguran.

UPORAN RAD Vlastiti izum: Zbog sina Roka napravila sam zaštitu krevetića

- Prije nego što sam skupila hrabrosti i pokrenula Noonu, radila sam u leasing kući. Po struci sam ekonomistica, tako da s dizajnom nisam imala previše doticaja - kaže Anita te dodaje kako je sreća u nesreći tad bila što je njen suprug, koji joj danas pomaže u firmi, od 1999. godine imao svoju tvrtku, ali potpuno druge djelatnosti.

- Budući da je suprug poduzetnik, puno je pomoglo njegovo poznavanje poduzetništva, pomoć i resursi u početku. Naravno da postoji mali strah od neuspjeha, ali kad imate dobar proizvod i nakon što počnete dobivati dobre povratne informacije i zadovoljstvo kupaca, raste i motivacija i uvjerenost u uspjeh - ponosna je Anita.

Njezin posao uskoro se počeo razvijati, a prijatelji i obitelj primijetili su praktičnost i funkcionalnost njihova krevetića, a danas ga kupuju i poznate mame.

- Prva nam je u dućan došla Marijana Batinić i od tada pozivima nije bilo kraja - sretno je rekla Anita.

NAJBOLJE ZA BEBU Bebin krevetić treba biti pored mame i tate, neće se razmaziti

Krevetići se rade od masiva bukve, iz hrvatskih šuma, s certifikatom FSC očuvanja pošumljenosti. Najviše se prodaju bijela i natur boja, a u ponudi su još tamnosmeđa, bijela tonirana, pastelnosiva i ružičasta. Svaki krevetić obojen je sigurnom bojom za djecu, koja je na bazi vode, te svi prolaze stroge kontrole sigurnosti prije odlaska u prodaju.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

- Prve smo primjerka sami izradili, koristeći resurse partnerskih stolarskih proizvođača, a danas imamo više hrvatskih velikih proizvođača koji za nas proizvode elemente koji su sastavni dio kompleta Noona. Ti dijelovi omogućuju vam da dogradite postojeći krevetić i koristite ga sve dok vaše dijete ne navrši deset godina. Uz to što je praktičan, ovako možete štedjeti - pojasnila je Anita Trtinjak.

- U planu nam je i otvaranje malog vlastitog proizvodnog pogona za nove proizvode i male serije.

Thinkstock ISTRAŽIVANJE Budite vrlo oprezni! Obloge za dječje krevetiće ubijaju djecu

Planovi su ubrzati razvoj novih proizvoda i širenje na nova tržišta, uz inzistiranje na hrvatskim sirovinama i proizvodnji - kaže.

Kad postignete nešto ni iz čega, napravite traženi premium brend od nule i primite stotine zadovoljnih komentara i preporuka, teško je opisati ponos, zadovoljstvo i motivaciju za daljnji rad - ponosno je istaknula Anita te dodala kako cijela tvrtka sigurno ne bi bila toliko uspješna da nema pomoć sestre Andree Zovko Petrović, koja je zadužena za maloprodaju i maloprodajne kupce, i supruga Darija, koji se brine o sve više njihovih inozemnih kupaca.

Novi Anitin projekt je zipka Sway

Foto: Promo

U ovoj godini planiramo predstaviti tri nova proizvoda koji će se izvrsno nadovezati na postojeći Noona krevetić. Jedan od njih, Sway – kolijevka/zipka, napravljen je u suradnji sa Studijem dizajna u Zagrebu i već smo dobili nekoliko nagrada za dizajn na izlaganjima prototipa na izložbama u Hrvatskoj, ponosna je Anita.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message